سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه خطاب به مقامات حکومت ایران گفت: ما انتظار داریم که ایران در اسرع وقت مراحل تصویب کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر را که سه سال پیش در آکتاو امضا شد را به اتمام برساند و سپس این سند مهم لازم الاجرا خواهد شد و بنیان همکاری ما در دریای خزر را تقویت می کند.
وی تاکید کرد که رژیم ایران باید در اسرع وقت کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر را که به امضای پنج کشور حاشیه دریای خزر در سال ۲۰۱۸ رسیده، تصویب کند
پیشتر سران کشورهای ساحلی دریای خزر شامل ایران، قزاقستان، روسیه، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان در نشست مرداد ۱۳۹۷ در قزاقستان بر سر کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به توافق رسیدند.
پارلمان چهار کشور ساحلی دریای خزر به جز حکومت ایران این کنوانسیون را تصویب کرده اند اما دولت ایران هنوز لایحهای در این باره به مجلس ارسال نکرده است.
محمد جواد ظریف، دو سال پیش گفته بود که این کنوانسیون با تصویب شورای عالی امنیت ملی امضا شده اما باید مراحل تصویب آن در مجلس نیز طی شود.
در همین راستا ، شاهزاده رضا پهلوی در فراخوانی در حساب توییتر خود خواستار حفاظت از دریای خزر شد.
او در این پیام توییتری از مردم ایران خواست «مصمم و یکصدا» برای «حفاظت و حراست از آب و خاک و منافع ملی» به پاخیزند.
شاهزاده رضا پهلوی در این فراخوان خطاب به شهروندان نوشت: «نشستگان بر کرسی نمایندگی مجلس را وادار به دفاع از حقوق خود کنید و از تکرار و تداوم حوادث شوم تاریخی جلوگیری نمایید.»
قرار است کنوانسیون حقوقی دریای خزر برای تصویب در مجلس شورای اسلامی به رای گذاشته شود. مخالفان با این کنوانسیون میگویند سهم ایران در این کنوانسیون عادلانه نیست.
در پاسخ به فراخوان شاهزاده کارزاری توییتری هم به راه افتاد که هشتگ برای کاسپین به پا خیز را داغ کرد.
وی گفته بود : بجاست که برای حفاظت و حراست از آب و خاک و منافع ملی به پا خیزید و مصمم و یکصدا، نشستگان بر کرسی نمایندگی مجلس را وادار به دفاع از حقوق خود کنید و از تکرار و تداوم حوادث شوم تاریخی جلوگیری نمایید. بدانیم که تنها راه پیروزی، اتحاد و همدلی است.
یادآور می شود که این کنوانسیون در ایران با اعتراض شهروندان مواجه شده است.