وزیر دفاع اسرائیل: «اگر بایدن با حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران موافقت کند، به سود مذاکرات برجامی است»

وزیر دفاع اسرائیل در دیدار اخیر از واشنگتن به مقامات ارشد آمریکایی گفت که «اگر تاسیسات اتمی ایران در یک حمله نظامی به شدت آسیب بیند، چنین امری می‌تواند در مذاکرات برجامی ایالات متحده با ایران نقش سازنده ای داشته باشد.»

این گزارش امروز (سه‌شنبه) از قول گزارشگران امور نظامی اسرائیل انتشار یافت و هنوز واکنش رسمی درباره آن شنیده نشده است.

بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل، دو هفته پیش دیدار مهمی از واشنگتن داشت که هدف آشکار آن، هماهنگ سازی سیاست‌های ایالات متحده در قبال مسائل اتمی ایران، با نیازها و نگرانی‌های اسرائیل بود.

به همین منظور است که اکنون رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، ژنرال آویو کوخاوی نیز در واشنگتن به سر می‌برد. او روز یکشنبه (دو روز پیش) وارد ایالات متحده شد.

انتشار این خبر، همزمان با مطرح شدن اتهامات جدیدی از جانب بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین است که دولت کنونی را متهم ساخت که در امور اتمی ایران، فرمانبردار واشنگتن شده و قصد دارد تمام تصمیمات خود را علیه برنامه های اتمی حکومت ایران، پیشتر به آگاهی دولت پرزیدنت بایدن برساند و کسب اجازه کند.

مقامات ارشد دولت کنونی این اتهام را رد می‌کنند و آن را تلاش دیگری از جانب نتانیاهو برای بی اعتبار نشان دادن کابینه جدید می‌دانند.

بنی گانتس، وزیر فاع، و یائیر لپید، وزیر امور خارجه جدید، پیشتر گفته بودند که بهتر است اسرائیل اختلافات خود با ایالات متحده بر سر امور اتمی ایران را در مذاکرات غیرعلنی در میان بگذارد.

نتانیاهو در ادامه اتهامات خود گفت که یائیر لپید با دولت آمریکا به توافق رسیده که هر اقدامی را پیش از اجرای آن، به آگاهی مقامات آمریکایی برساند و اسرائیل در این زمینه، هرگز دولت واشنگتن را غافلگیر نسازد.

یک مقام دولتی، این ادعای نتانیاهو را رد کرد و از جمله گفت: «شایسته نیست در همان حالی که رئیس ستاد ارتش اسرائیل هنوز به گفتگوها در واشنگتن ادامه می‌دهد، نخست وزیر پیشین چنین اتهاماتی را مطرح کند.»

یائیر لپید روز گذشته (دوشنبه) یک گفتگوی تلفنی مشروح با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا داشت که مسائل اتمی ایران از موضوع های مهم مورد بحث بود.

نتانیاهو در سخنان دیروز خود در اثبات ضعف و نادانی دولت جدید گفته بود: «اگر اسرائیل ناچار بود حمله به کوره اتمی اوسیراک در عراق را با دولت وقت ایالات متحده هماهنگ سازد، هرگز چنین برنامه ای انجام نمی‌شد و صدام حسین می توانست به برنامه های اتمی خود ادامه دهد.»

نتانیاهو در ادامه سخنان دیروز خود گفت که پرزیدنت بایدن و همچنین لوید اوستین وزیر دفاع آمریکا به صراحت از او خواسته بودند ایالات متحده را در مورد حمله به تاسیسات اتمی ایران غافلگیر نکند، ولی او قولی در این زمینه نداده است.

نخست وزیر پیشین توضیح نداد از کجا مطمئن گردیده که دولت جدید و به ویژه یائیر لپید وزیر امور خارجه، چنین تعهدی به ایالات متحده داده است.

آقای نتانیاهو در ادامه سخنان خود گفت: «نمی‌توانستم تصور کنم که دولت جدید اسرائیل چنین پیام سست و بزدلانه ای را به حکومت اسلامی ایران بفرستد. از این پس سران رژیم ایران می توانند آسوده بخوابند.»

نتانیاهو در ادامه سخنانش نتیجه گرفت که رهبران دولت جدید اسرائیل صلاحیت اداره کشور را ندارند و دوباره تاکید کرد که به همه تلاش های خود برای براندازی دولت کنونی ادامه خواهد داد.

در یک همایش رسانه ای در وزارت امور خارجه آمریکا، از ند پرایس، سخنگوی این وزارتخانه، پرسیده شد که آیا اتهامات نتانیاهو درباره دولت جدید و تعهدی را که به ایالات متحده سپرده، تایید می کند؟ مقام آمریکایی از پاسخگویی به این پرسش خودداری ورزید.