وزیر دفاع اسرائیل به روسیه: مواظب منافع شما هستیم، به مصالح ما لطمه نزنید!

وزیردفاع اویگدور لیبرمن گفت: از پیوستن به تحریم های غرب علیه روسیه خودداری کردیم، و انتظار داریم که دولت مسکو پاداش اسرائیل را در سوریه بدهد و متقابلا از استقرار نیروهای نظامی حکومت ایران در آن کشور جلوگیری کند.

وزیر دفاع اسرائیل این سخنان را در گفتگو با خبرنگار روزنامه روسی “کُومرسانت” بیان داشت که یکی از مهمترین روزنامه های مسکو محسوب می شود.

لیبرمن گفت: «اسرائیل در پی ایجاد رویارویی و درگیری با روسیه نیست و همچنین قصد ندارد در امور داخلی سوریه دخالت کند.

وزیر دفاع اسرائیل در عین حال افزوده گفت: «اگر سامانه های ضد هوایی روسیه، مستقر در سوریه به سوی هواپیماهای جنگی اسرائیل آتش بگشایند، آنگاه ما ناچار به پاسخگویی و خنثی کردن این تهدید خواهیم بود».

این سخنان در رابطه با فعالیت هوایی اسرائیل در آسمان سوریه است. با آن که اسرائیل در اکثر موارد مسوولیت این حملات را به عهده نگرفته، ولی به صراحت اعلام داشته که نخواهد گذاشت سپاه پاسداران بتواند در خاک سوریه برای همیشه مستقر گردد.

هدف هایی که در یک سال اخیر در سوریه مورد حمله هوایی قرار گرفته، عمدتا کاروان های اسلحه ارسالی حکومت ایران در راه فرستادن به لبنان (برای حزب الله)، قرارگاه های افراد مسلح سپاه پاسداران در سوریه، و همچنین مواضع و انبارهای اسلحه سپاه بوده است.

اشاره وزیر دفاع اسرائیل در نپیوستن اسرائیل به تحریم ها علیه روسیه، مربوط به اقدام اخیر دولت های غربی در اخراج دیپلمات های روسی، بدنبال مسموم کردن یک جاسوس پیشین روسی بود. اسرائیل ضمن نکوهش این سوء قصد، از روسیه به عنوان مسوول آن نامی نبرده بود.

با آن که روسیه یکی از نزدیک ترین روابط را با حکومت اسلامی ایران دارد، اویگدور لیبرمن روابط دولت اورشلیم با مسکو را بسیار دوستانه خواند و گفت: اسرائیل منافع روسیه را به حساب می آورد و به آن توجه دارد. و افزود: «بنابراین، ما انتظار داریم که روسیه نیز مصالح اسرائیل را در نظر بگیرد».

لیبرمن گفت: «اسرائیل در ده های اخیر روابط ویژه ای با روسیه برقرار ساخته که بسیار شفاف و مفید بوده است». و افزود: «انتظار داریم که روسیه نیز منافع خاص اسرائیل در منطقه را مد نظر داشته باشد».

لیبرمن گفت که در سال های اخیر گفتمان بسیار صریح و شفاف و آشکاری بین اسرائیل و روسیه جریان دارد و این وضع، هم در شرائطی است که دیدگاه های دوکشور همخوانی دارد و هم در مواردی که طرفین دارای اختلاف نظر هستند.

خبرنگار روزنامه روسی کٌومِرسانت، در این مصاحبه، درباره انتقال اسناد اتمی ایران به اسرائیل نیز پرسش کرد و لیبرمن در پاسخ گفت: این اسناد نشان می دهد که رژیم ایران هرگز از نیت خود برای ازسرگیری برنامه های اتمی دست برنداشته است.

گفتنی است: در چارچوب توافق اتمی موسوم به برجام، رژیم ایران همه تاسیسات اتمی خود را دست نخورده نگاه داشته و مقامات حکومت می گویند که هرگاه اراده کنند، در کوتاه ترین مدت خواهند توانست برنامه های تولید بمب هسته ای را از سر بگیرند.

لیبرمن پرسید: حکومت ایران چه نیازی به اورانیوم غنی شده دارد، جز آن که بخواهد بمب هسته ای تولید کند؟

وزیر خارجه اسرائیل یادآور شد که برجام، تنها برای یک مدت مشخص ادامه برنامه های اتمی ایران را متوقف می سازد. پس از آن چه؟

لیبرمن افزوده گفت: روزی نیست که سران رژیم ایران تهدید نکنند که “رژیم باصطلاح صهیونیستی” را نابود خواهند کرد. شوربختانه ما شاهد آن نیستیم که دولت های غربی در نکوهش این سخنان و این رفتار حرفی برنند.

او در این رابطه، از روسیه و سکوت آن در برابر تهدیدهای جنگی رژیم ایران علیه اسرائیل انتقاد کرد و گفت: دولت روسیه نیز که در دوران جنگ جهانی دوم، با آن فجایع هولناک روبرو گردید نیز، نسبت به این تهدیدهای حکومت ایران سکوت پیشه کرده است.

وزیر خارجه روسیه سرگِئی لاورٌف نسبت به افشاگری نخست وزیر اسرائیل در مورد اسناد اتمی ایران، واکنش سردی نشان داد و گفت: این اسناد قدیمی به نظر می رسد.

یاد آوری می شود: نخست وزیر اسرائیل در روز دوشنبه این هفته، هنگام افشای انتقال این اسناد، به صراحت گفته بود که آن ها اسناد آرشیوی و مربوط به پیش از امضای برجام بوده است.

اسرائیل گفته است که آماده است رونوشت این اسناد را در اختیار روسیه و چین نیز قرار دهد.

وزیر خارجه روسیه گفت که اگر اسرائیل اسناد تازه ای در دست دارد، آن ها را در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد تا مورد بررسی قرار گیرد.

سرگئی لاوروف گفت: هر کس ادعا می کند که اسناد درباره فعالیت های اتمی ایران در اختیار دارد که ثابت می کند جمهوری اسلامی ایران همچنان در مسیر تولید جنگ افزار اتمی فعالیت می کند، باید هرچه سریعتر آن را در اختیار آژانس بگذارد.

گفتنی است: چنین ادعایی از جانب اسرائیل عنوان نشده، ولی نخست وزیر اسرائیل گفته است که چون برجام برپایه دروغگویی های حکومت ایران تنظیم شده، قابل اعتماد نمی باشد و امکانات بازرسی لازم در اختیار آژانس بین المللی قرار داده نشده است.

رهبران فرانسه، آلمان و بریتانیا نیز سخنان رئیس جمهوری ایالات متحده را تائید می کنند که برجام را دارای نواقص بسیار خوانده و خواهان اصلاح و یا باطل کردن آن شده است. ولی آنان می گویند که برجام باید به قوت خود بماند، و یک توافق ضمیمه به آن افزوده شود – ولی رژیم ایران اعلام داشته که کوچکترین نرمشی نشان نخواهد داد و اگر ایالات متحده ار برجام خارج شود، رژیم ایران به اقدامات شدید دست خواهد زد.

از جمله گفته شده که ایران برنامه غنی سازی را از سر خواهد گرفت و از معاهده ان پی تی نیز که هدف آن منع گسترش سلاح های هسته ای می باشد، خارج خواهد شد.