وزیر دفاع اسرائیل: رژیم ایران همچنان بزرگترین خطر منطقه ای و تروریستی در خاورمیانه است

وزیر دفاع ایالات متحده، لوید اوستین در پایان دیدار با همتای اسرائیلی خود، بنی گانتس در واشنگتن، در یک همایش مشترک خبری گفت که ایالات متحده به تامین امنیت اسرائیل و حفظ توان دفاعی آن وفادار است و در این زمینه همچنان به اعطای کمک های لازم ادامه خواهد داد.

بنی گانتس وزیر دفاع، در اوج بحران سیاسی اسرائیل و تلاش برای برپایی کابینه جدید، دو روز پیش به واشنگتن رفت و با وزیر دفاع آمریکا و همچنین با حیک سالیوان مشاور امور امنیت ملی کاخ سفید به تفصیل گفتگو کرد.

آگاهان سیاسی گفتند که مساله بازگشت ایالات متحده به برجام و خطرات آن برای امنیت اسرائیل، مهمترین موضوع مورد بحث بود.

به گفته آشنایان امور، اظهارات گانتس در مورد برجام و بازگشت ایالات متحده به آن، کمی با سیاست های اعلام شده از جانب بنیامین نتانیاهو تفاوت دارد. نخست وزیر کنونی با بازگشت ایالات متحده به برجام به شدت مخالفت ورزیده و آن را گامی نادرست خوانده است. نتانیاهو گفت که اگر امنیت و موجودیت اسرائیل به خطر افتاد، این کشور بدون موافقت دوستان خود نیز، ممکن است به اقدامات دفاعی دست بزند.

برخی کارشناسان، شیوه برخورد گانتس با مسائل اتمی ایران را کمی با آن چه که نتانیاهو می گوید متفاوت ارزیابی می کنند. ولی در این امر تردیدی نیست که همه احزاب عمده اسرائیل بر این باورند که اتمی شدن رژیم ایران بزرگترین خطر امنیتی برای اسرائیل است که برای خنثی کردن آن، باید به همه اقدامات دفاعی لازم دست زد.

لوید اوستین وزیر دفاع ایالات متحده، در حالی که در کنار بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل ایستاده بود، دوباره تاکید کرد که دولت واشنگتن وظیفه خود میداند با تامین امکانات دفاعی برای اسرائیل، برتری نظامی این کشور را حفظ کند.

لوید اوستین گفت که ایالات متحده خود را متعهد می داند همه ابزار لازم را در اختیار اسرائیل بگذارد تا بتواند در برابر تهدیدها و خطرات از جانب حکومت اسلامی ایران، از خود دفاع کند. او گفت: «هدف ما تامین توان دفاعی قاطع برای اسرائیل در برابر تهدیدات است».

وزیر دفاع اسرائیل در این رابطه گفت که حکومت اسلامی ایران، با ادامه فتنه گری های خود، همچنان بزرگترین خطر امنیتی در منطقه محسوب می شود که باید آن را متوقف ساخت.

وزیر دفاع آمریکا در عین حال گفت که باید از تنش در خاورمیانه و کشاکش فلسطینی ها با اسرائیل جلوگیری کرد. اشاره او به جنگ موشکی یازده روزۀ حماس با اسرائیل بود.

بنی گانتس بی آن که به حملات حماس و یا تهدیدهای جنگی رژیم ایران علیه اسرائیل اشاره مستقیم کند، گفت: «باید برای کاهش تنش جنگی در منطقه، از راه های دیپلماتیک، همچنان به تلاش ادامه داد». برخی تحلیلگران این سخنان را نشان موافقت رهبر حزب آبی و سفید اسرائیل با ادامه گفتگوهای برجامی ایالات متحده با رژیم ایران تلقی کردند.

وزیر دفاع در عین حال گفت: هرگونه تفاهم و همکاری بین اسرائیل و ایالات متحده برای جلوگیری از اتمی شدن رژیم ایران، بسیار مهم است.

وزیر دفاع اسرائیل، در رابطه با جنگ موشکی اخیر از جانب حماس، تاکید کرد که سامانه گنبد آهنین بود که توانست با شکار کردن این موشک ها جان هزاران اسرائیلی را از مرگ نجات دهد.

اسرائیل از ایالات متحده تقاضا کرده که هرچه زودتر ذخیره ضد موشک های گنبد آهنین را تامین کند. اسرائیل در خواست کرده هزاران موشک از این نوع به اسرائیل اعطا کند که هزینه کلی تولید آن ممکن است به یک میلیارد دلار برسد.

حماس تهدید کرده که در اولین فرصت جنگ موشکی علیه اسرائیل را از سر خواهد گرفت. حکومت ایران نیز ادعا کرده که گروه موسوم به “جبهه مقاومت” ، یعنی سازمان های مزدور حکومت ایران در این عملیات تروریستی پیروز شده اند و باید به آن ادامه دهند.

سفر بنی گانتس به واشنگتن، در بحبوحه کشاکش سیاسی در اسرائیل، از اهمیت امنیتی این سفر حکایت دارد. در گزارش های پیشین آمده بود که اسرائیل درخواست جنگ افزارهای بیشتری از ایالات متحده کرده و تقاضا دارد موعد تحویل تسلیحات سفارش داده شده پیشین نیز جلو افتد.