وزیر دفاع اسرائیل، بنی گانتس در تازه ترین سخنان خود، از امکان برپایی ائتلاف منطقه ای برای رویارویی با برنامه های اتمی رژیم ایران سخن گفت و دوباره هشدار داد که قرار گرفتن رژیم ایران در آستانه تولید بمب هسته ای، خطرات امنیتی بسیاری برای کشورهای منطقه و جهان به وجود می آورد.
وزیر دفاع که در آستانه فرا رسیدن سال نو عبری، با خبرنگاران رسانه های اسرائیلی سخن می گفت، از جمله فاش ساخت که به دنبال دیدار نخست وزیر از واشنگتن، اکنون اسرائیل و ایالات متحده در حال پایه ریزی نهادی هستند که راهکارهای مشترکی را برای جلوگیری از اتمی شدن حکومت ایران به اجرا بگذارد. او گفت که هم اکنون مذاکرات بین دو کشور برای برپایی چنین کمیته ای در جریان است.
پرزیدنت بایدن هفته پیش در جریان همایش رسانه ای با نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید، گفت که اگر گزینه دیپلماتیک در رابطه با مذاکرات برجامی با ایران به نتیجه نرسید، ایالات متحده گزینه های دیگری را مورد بررسی قرار خواهد داد. این سخنان با واکنش ناخرسندانه شدید وزیر خارجه جدید رژیم ایران و سخنگوی آن وزارتخانه روبرو شد که گفتند “آمریکا از زبان تهدید دست بردارد”. این واکنش در حالی بیان شد که رژیم ایران و به ویژه فرماندهان سپاه پاسداران، مرتبا تهدیدهای جنگی علیه ایالات متحده و اسرائیل را تکرار می کنند و گروه های نیابتی آن ها به عملیات تعرضی در کشورهای خاورمیانه ادامه می دهند.
وزیر دفاع، در ادامه دیدار با خبرنگاران نظامی در آستانه سال نو عبری، همچنین گفت که ایالات متحده و اسرائیل همکاری های اطلاعاتی را در ابعاد پیشین از سر می گیرند. در گزارش های پیشین آمده بود که پس از به روی کارآمدن دولت پرزیدنت بایدن، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر وقت اسرائیل به نهادهای اطلاعاتی کشور دستور داده بود که اطلاعات کمتری را در اختیار ایالات متحده قرار دهند، زیرا ممکن است آن ها این اطلاعات را به حکومت اسلامی ایران منتقل سازند. ولی اکنون این همکاری ها در ابعاد پیشین از سر گرفته می شود.
وزیر دفاع اسرائیل در ادامه سخنان خود هشدار داده گفت: اگر رژیم ایران به قدرت اتمی برسد، یک مسابقه تسلیحاتی بسیار خطرناک، نه فقط در میان کشورهای عرب به راه خواهد افتاد، بلکه ممکن است کشورهای دیگری نیز به همین هوس برسند.
بنی گانتس درباره جزئیات آن چه که “برنامۀ جایگزین” و یا “طرح ب” نام گرفته توضیحی نداد. سران اسرائیل در سالها و ماه های اخیر بارها تاکید کرده اند که گزینه نظامی نباید از روی میز برداشته شود. هفته پیش بود که رئیس ستاد ارتش اسرائیل ژنرال آویو کوخاوی فاش ساخت که ارتش مشغول به روز کردن برنامه حمله به برنامه های اتمی ایران می باشد و دولت برای انجام این کار، یک و نیم میلیارد دلار به ارتش اضافه بودجه اعطا کرده است.
آقای منشه امیر در گفتگوی تلویزیونی شب گذشته با آقای شهرام همایون در تلویزیون کانال یک، در توضیح این پرسش که اسرائیل در واقع چه طرحی را به آمریکا پیشنهاد می کند، گفت: ایالات متحده، به ویژه پس از آنچه که در افغانستان گذشت، حاضر نخواهد شد به جنگ دیگری، به ویژه با حکومت اسلامی ایران بپردازد. به موازات آن، صلاح اسرائیل نیست که بدون حمایت فعال ارتش آمریکا، با رژیم ایران وارد جنگ شود. ولی آن چه که نفتالی بنت به پرزیدنت بایدن پیشنهاد کرده، برپایی نهادی شبیه “پیمان اتلانتیک شمالی” می باشد که در آن کشورهای عضو تعهد می کنند در صورتی که یکی از آن ها مورد تعرض قرار گیرد، دیگر کشورهای عضو باید به کمک آن بشتابند.
آقای امیر توضیح داد که اگر اسرائیل و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با حضور ایالات متحده چنین پیمانی برپا سازند، می تواند یک اتحاد بازدارنده و دفاعی در برابر رژیم ایران باشد.
آقای امیر توضیح داد که در چنین پیمانی، اگر برپا شود، عربستان سعودی نقش کلیدی خواهد داشت و از این رو حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جدید و همچنین ظریف وزیر خارجه پیشین کوشیده و می کوشند که با عربستان آشتی کنند و نگذارند که آن کشور به اسرائیل نزدیک شود و یا چنین اتحادی به وجود آید.