وزیر دفاع ایران را به سوریه فرستاده اند تا از اسد قول بگیرد که سپاه قدس در سوریه می ماند

امیرحاتمی وزیر دفاع ایران هنگام ورود به دمشق و دیدار با نظامیان سوری

دیدار وزیر دفاع حکومت اسلامی ایران از سوریه، در اورشلیم با دقت بسیار دنبال می شود و برخی کارشناسان می گویند که این سفر به هدف ایجاد همآهنگی و توافق با دولت بشار اسد، به دنبال گزارش هایی است که به موجب آن ها دولت روسیه مصمم است برای بیرون راندن سپاه قدس از سوریه، با ایالات متحده و اسرائیل همکاری کند.

آگاهان در اسرائیل می گویند که امیر حاتمی با این ماموریت به دمشق فرستاده شده، که از بشار اسد قول بگیرد که هرگز با اخراج نیروهای متعلق به حکومت ایران از سوریه موافقت نکند. رژیم ایران ادعا می کند که به دعوت بشار اسد، به سوریه نیرو فرستاده، و تنها به درخواست آو حاضر است از آن کشور بیرون رود.

در مقابل، اسرائیل به طور غیرمستقیم تهدید کرده که اگر رئیس جمهوری سوریه ادامه حضور نیروهای ایرانی را بپذیرد، اسرائیل علنا با رژیم او وارد نبرد خواهد شد. این هشدار در حالی بیان شده که اسرائیل در طول هفت سالی که جنگ داخلی سوریه ادامه دارد، از دخالت در امور سیاسی آن کشور دوری جسته است

رژیم ایران استقرار نظامی در سوریه را یکی از مهمترین هدف های نظامی و منطقه ای خود می داند، تا بتواند از آن سرزمین، اسرائیل را مورد حمله قرار دهد، و از این رو اسرائیل بیشترین تلاش خود را به عمل می آورد که نیروهای وابسته به حکومت ایران در سوریه، هرچه زودتر از آن کشور بیرون رانده شوند.

وزیر دفاع حکومت ایران، امیر حاتمی بامداد امروز (یکشنبه) وارد دمشق شد و مورد استقبال رسمی قرار گرفت. او به خبرنگاران گفت که برای همآهنگی و همکاری بیشتر بین ایران و سوریه به دمشق رفته است و اعلام داشت که حکومت اسلامی ایران حاضر است در بازسازی سوریه به آن کشور کمک کند.

در گزارش های روز گذشته گفته شده بود که سازمان ملل از حکومت ایران دعوت کرده که همراه با چندین کشور دیگر، در تنظیم قانون اساسی رژیم آینده سوریه سهیم گردد.

وزارت دفاع ایران در بیانیه ای اعلام کرد که هدف از سفر دو روزۀ امیر حاتمی به دمشق، ایجاد همکاری های نزدیک تر با دولت آن کشور می باشد.

برخی فرماندهان سپاه پاسداران و همچنین آخوندهای حکومتی گفته اند که نیروهای مسلح حکومت ایران که در سوریه مستقر هستند، می توانند با یک حمله ناگهانی بلندی های گولان را از تسلط اسرائیل خارج کنند و از آن جا سراسر خاک اسرائیل را در تیررس خود داشته باشند و این کشور را نابود کنند.

آگاهان نظامی چنین برنامه تهاجمی را “کودکانه” لقب داده اند و می گویند که مطرح کردن آن نشان ناآگاهی و بی کفایتی

امیر حاتمی در دیدار دو روزه از دمشق، با مقامات ارشد نظامی در سوریه پیرامون خنثی کردن برنامه روسیه برای بیرون راندن سپاه قدس از آن کشور گفتگو خواهد کرد. در گزارش های روزهای اخیر گفته شده بود که مشاوران امنیت ملی ایالات متحده و روسیه، هفته پیش در این رابطه با هم گفتگو کرده اند. همین موضوع چند بار توسط نخست وزیر اسرائیل با رئیس جمهوری روسیه در میان گذاشته شدو

مقامات اطلاعاتی اسرائیل می گویند که رژیم ایران دارای ۸۳ هزار نفر نیروی مسلح در سوریه می باشد که کمتر از ده هزار نفر آن ها، از حنگجویان سپاه قدس هستنند و بیش از ده هزار نفر مزدوران شیعه هستند که توسط رژیم ایران در افغانستان و عراق و پاکستان بسیج شده اند. شصت هزار نفر دیگر، افراد مسلح خود سوریه هستند که خارج از ارتش رسمی آن کشور فعالیت می کنند و حقوق ماهیانه آن ها را حکومت ایران می پردازد.

همچنین حدود هشت هزار نفر از افراد حزب الله لبنان نیز در سوریه به فعالیت جنگی مشغول هستند که حقوق آن ها را نیز حکومت ایران می پردازد.

در گزارش های دیروز (شنبه) آمده بود که بین افراد حزب الله لبنان و ارتش سوریه یک درگیری کوتاه نظامی رخ داده و طرفین به سوی یکدیگر تیراندازی کرده اند. ولی هنوز از جزئیات آن خبر دقیقی  در دست نیست. ولی برخی رسانه های عربی نوشتند که این درگیری به علت آن بوده که حزب الله می خواسته است بر بخشی از رودخانه فُرات که محل انتقال کالا می باشد مسلط گردد و از محمولات ارسال حق عبور دریافت کند.

یک دیدگاه

  1. اسرائیل میتواند تهدید نیروهای ایرانی در سوریه را به فرصت تبدیل کند و با تحمیل هزینه سنگین مالی، نظامی، سیاسی و تبلیغاتی به جمهوری اسلامی موجب اثر گذاری دوچندان تحریمها شده و جبهه نبرد را از مرزهای خود به دل بیابانهای سوریه بکشد.
    اینکار با یک برنامه نظامی حساب شده برای حملات هوایی و موشکی مداوم به مراکز نظامی وابسته به جمهوری اسلامی در سوریه (با همراهی ایالات متحده) میسر خواهد شد.
    چنین نبردی میتواند میزان توانایی حکومت ایران در مواجهه با حملات هوایی و موشکی را برای هر دو طرف مشخص نماید. از آنجا که اقدام نظامی احتمالی آمریکا علیه جمهوری اسلامی مشابه این حملات اما در خاک ایران خواهد بود، حکومت ایران به ناتوانی خود برای مقابله با چنین حملاتی پی خواهد برد و لزوم پای میز مذاکره نشستن را درک خواهد کرد.

Comments are closed.