
وزیر دفاع حکومت اسلامی ایران، در سخنانی عملا تایید کرد که هدف از پرتاپ ماهواره رسیدن به برنامه های موشکی دراز مدت در آینده است .مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده گفته د که «رژیم ایران از پرتابهای ماهوارهای برای ادامه پیشبرد قابلیتهای موشکهای بالیستیک خود استفاده میکند؛ قابلیتهایی که باعث میشود ایران رقبای خود و ثبات منطقهای را تهدید کند».
نظامی امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران گفت: اگرچه پرتاب ماهواره موضوعی “غیرنظامی” است .اما برای رسیدن به اهداف دفاعی و نظامی به آن نیاز داریم .
نظامی حاتمی در واکنش به بیانیه اخیر فرانسه و مواضع آمریکا در قبال پرتاب ماهواره از سوی جمهوری اسلامی به فضا، گفت که ایران “با قدرت” توسعه برنامه فضایی خود را پیش خواهد برد.
وزارت خارجه فرانسه نیز پیشتر پرتاب ماهواره ظفر از سوی ایران را محکوم کرده و از ایران خواست که نسبت تعهدات بینالمللی خود پایبند بماند و به برنامههای بحثبرانگیز موشک بالستیکی خاتمه دهد.
نظامی حاتمی در ادامه گفت: «در بحث موشکی هم آن چیزی که در برجام منع شده، ساختن و پرداختن به موشکهایی با قابلیت حمل کلاهک هستهای است که در جمهوری اسلامی ایران چنین چیزی وجود ندارد و کلیه موشکهای ما دارای یک مولفه مهم قدرت دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی است که با سر جنگی متعارف استفاده میشود.
وزارت خارجه حکومت ایران نیزدراین باره گفته بود که برنامه فضایی “حق ذاتی ایران” است .
جمهوری اسلامی ۵ روز پیش در اقدامی ناموفق ماهواره “ظفر” را به فضا پرتاب کرد. موشک پرتابشده اما به سرعت لازم نرسید و نتوانست ماهواره را در مدار زمین قرار دهد. در نتیجه ماهواره مزبور پس از هشت دقیقه پرواز در اقیانوس هند و استان سیستان و بلوچستان سقوط کرد. این چهارمین تلاش بینتیجه جمهوری اسلامی برای قراردادن یک ماهواره در مدار زمین محسوب میشد.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در این باره گفت: «در ۱۲ ثانیه آخر که سوخت یا توان موتور ماهواره باید افزایش پیدا میکرد تا به سرعت مورد نظر دست پیدا کند، این اتفاق نیفتاد و علت این هم میتواند به کیفیت سوخت و وزن مرحله دوم ماهواره ارتباط داشته باشد و هم میتواند به توان موتور مرتبط باشد».
وزیر ارتباطات تاکید کرد : طراحی، ساخت و تستهای ماهواره ظفر دو انجام شده و قابلیت های ظفر یک را دارد اما دوربین آن کیفیت بالا تری نسبت به ظرف ۱ دارد و ۱۶ متری است. در برنامه ریزی های انجام شده امیدواریم در خرداد ماه سال آینده بعد از آماده شدن ماهواره بر سیمرغ ،برای قرار گرفتن در مدار اقدام شود.
جهرمی در واکنش به سخنان نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مبنی بر دست داشتن در عدم موفقیت ماهواره “ظفر” گفت: ایشان میتواند از رویاهایش سخن بگوید اما در متن پیام به صراحت عنوان نکرده بود که در این برنامه دخالت کرده است و تنها با بازی با واژهها در تلاش بود این مفهوم را القاء کند؛ اصلا چنین موضوعی و ماهواره و سنسورها و چارچوبهای ماهوارهبر سیمرغ اطلاعات را ثبت کردهاند و مشخص است مشکل چه بوده و هیچ ارتباطی بین این موضوع و سرویسهای جاسوسی بیگانه دیده نمیشود.