وزیر دفاع بریتانیا نخستین شخصیت اروپای غربی بود که به سخنان تهدید آمیز حسن روحانی در مورد به خطر افتادن جان سربازان اروپایی پاسخ گفت و اعلام داشت که دولت لندن این سخنان را جدی می گیرد.
حسن روحانی در سخنان روز گذشته خود، برای نخستین بار زبان به تهدید علیه نیروهای نظامی اروپایی در خاورمیانه گشود و گفت: « امروز سرباز آمریکایی، در ناامنی است و فردا ممکن است سرباز اروپایی نیز در ناامنی باشد».
رئیس جمهوری اسلامی ایران این تهدید را به طور سربسته به زبان آورد و توضیح نداد که در چه شرایطی ممکن است جان سربازان اروپایی در خطر باشد و رژیم ایران علیه آن سربازان به چگونه اقداماتی دست خواهد زد.
به گفته آگاهان، این سخنان روحانی تلاشی بود برای آن که دولت های فرانسه، آلمان و بریتانیا در قبال کاهش تعهدات هستهای ایران در برجام، به تحریمهای آمریکا نپیوندند.
سه کشور اروپایی باقی مانده در برجام، در این هفته به رژیم ایران هشدار دادند که “مکانیسم ماشه” را به کار می اندازند که وظیفه آن رسیدگی به اختلاف نظر بین ایران و دیگر امضا کنندگان برجام پیرامون این پرسش میباشد که آیا پنج گامی که رژیم در نقض تعهدات برجامی خود برداشته، تخلف از این توافق نامه اتمی محسوب می شود یا خبر.
رسیدگی به این پرسش و به کارانداختن مکانیسم ماشه، ممکن است موجب بازگرداندن مساله به شورای امنیت باشد و تصمیم گرفته شود که همه کشورها باید تحریم های پیش از برجام را علیه حکومت ایران باز گردانند. در چنین وضعی، اعلام ورشکستگی رژیم بسیار جلو خواهد افتاد.
دولت بریتانیا بر این باور است که لبه تیز تهدید حسن روحانی، علیه حضور نظامی آن کشور در خاورمیانه، و به ویژه در عراق بوده است. زیرا بریتانیا در این هفته به کشورهای اروپایی، یعنی فرانسه و آلمان که از امضا کنندگان برجام هستند، توصیه کرد این توافق اتمی را ترک گویند و به تحریم های ایالات متحده بپیوندند.
این اقدام دیپلماتیک دولت لندن، بحران مناسبات رژیم ایران با بریتانیا را به اوج تازه ای رساند و منجر به خروج سفیر بریتانیا از تهران گردید.
اکنون، «بن والاس» وزیر دفاع بریتانیا آشکارا می گوید که دولت لندن هشدار و تهدید حسن روحانی را جدی میگیرد و برای رویارویی با آن به تدابیر لازم دست خواهد زد.
در حال حاضر چند صد سرباز بریتانیایی، در چارچوب نیروهای ناتو، در عراق مستقر هستند. شمار سربازان آمریکایی نیز ۵۲۰۰ تن گزارش شده است.
سخنان روحانی در شرایطی بیان شد که حضور سفیر بریتانیا در همایش دانشجویان دانشگاههای تهران در سوگ مسافران کشته شده در هواپیمای اواکراینی، با خشونت ماموران سپاه پاسداران روبرو شد و او را برای چند ساعت، با زیر پا گذاشتن موازین دیپلماتیک در بازداشت نگاه داشتند و سپس عوامل پرنفوذ رژیم، خواهان اخراج او شدند. خود سفیر نیز برای آن که درگیری به این مرحله نرسد، تهران را ترک گفت ولی ادعا شد که تاریخ سفر او از مدتی پیش تعیین شده بود.
خروج سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا از برجام، یک ضربه کاری بر رژیم ایران محسوب می شود و زمینه را برای بازگرداندن تحریم های همه جانبه از سوی شورای امنیت سازمان ملل فراهم می سازد.
احتمال می رود که حسن روحانی، به درخواست سپاه پاسداران و با فشار شخصی علی خامنهای به این تهدید علیه سربازان اروپایی روی آورده که نخستین واکنش را از جانب وزیر دفاع بریتانیا به دنبال آورد.
سفیر بریتانیا در اسرائیل امروز (پنجشنبه) گفت که بهتر است رژیم ایران از این آخرین فرصتی که برایش مانده استفاده کند و به تعهدات خود در برجام باز گردد.
محمد جواد ظریف در پاسخ به این توصیه گفت: «لازم است اول اروپاییان به تعهدات خود در برابر ایران عمل کنند و گام نخست را اروپا باید بردارد» – و این در حالی است که اروپا می گوید لازم است ایران به تعهدات خود در برجام باز گردد و در این صورت اروپائیان همچنان به تلاش ادامه خواهند داد تا راهکاری برای بازگرداندن برخی از روابط اقتصادی با ایران بیابند.
خبر مرتبط:
سفیر بریتانیا در اسرائیل به حکومت اسلامی ایران هشدار داد که در برابر آخرین فرصت خود قرار دارد
این گرگان عمامه دار، هدفشان چاپ کلمه عربی خدا بر روی پرچم هاست، اللهی که کلامش از دهان عمامه دار خارج می شود و عملا عمله و نوکر عمامه دار است. (ایران و عراق)
حال تعداد پرچم های الله دار را با پرچم های ماهدار سرسپرده آخوندهای عثمانی مقایسه کنید.
عثمانی سوار بر تروریست سنی بدنبال دزدیدن نفت سوریه و لیبی و ماهدار کردن و نوکرکردن پرچمشان و از سوی دیگر گرفتن پول و طلا از عمامه دار با راضی کردنشان در رساندن پول و اسلحه به تروریست های شیعه ضد آمریکا، از دو طرف خورده و از سوی دیگر مهره های نفوذی اشان در حزب دموکرات، عمر و طلیب و…، از تحریم شدن اخوان المسلمین نفوذکرده در احزاب چپ آمریکا و اروپا جلوگیری می کند و تازه توسط امثال سی ان ان پشتیبانی می شود.