وزیر دفاع حکومت به طور غیرمستقیم می گوید که تسلیحات ساخت آن فاقد کیفیت مرغوب است

امیر حاتمی، وزیر دفاع حکومت ایران

از سخنان وزیر دفاع در حکومت اسلامی ایران چنین بر می آید که جنگ افزارهای ساخت داخلی، به همان کیفیت و کارآیی نیست که مقامات ارشد حکومتی ادعای آن را دارند.

نظامی امیر حاتمی، وزیر دفاع حکومت گفت که تسلیحات جنگی ایران دارای کیفیت و استانداردهای مطلوب نیست و افزود: از این پس ایران  هر تهدیدی را با تسلیحات دفاعی با کیفیت تری پاسخ خواهد داد. این در حالی است که حکومت ایران هنوز قادر به ساخت موتور برای شناورهای خود هم نیست.

نظامی امیر حاتمی افزود: در وزارت دفاع همواره بر رعایت الزامات استانداردها تاکید داشته و داریم و تلاش کردیم متناسب با استانداردهای تدوین شده بومی و مورد نیاز نیروهای مسلح، تسلیحات دفاعی و خدمات خود را به بهترین نحو ممکن طراحی، تولید و ارائه کنیم.

هوشنگ حسن‌یاری استاد کالج نظامی سلطنتی کانادا در این باره می گوید  که این ادعاها بیشتر برای به رخ کشیدن توان نظامی ایران در چشم رقباست. او معتقد است این اخبار می‌تواند از نظر کمیت واقعیت داشته باشد اما درباره کیفیت تولیدات نظامی ایران پرسش‌های اساسی وجود دارد.

حسن یاری افزود : رژیم  ایران در حدود یک دهه‌ی گذشته با سرمایه‌گذاری‌های بسیار انبوه توانسته در مواردی موفقیت‌هایی به دست آورد

هوشنگ حسن یاری گفت :  حکومت ایران در ارتباط با وارد کردن موشک‌های اسکات ساخت شوروی و بعد کره شمالی و بعد با کار زیاد روی آن‌ها توانست آن‌ها را به نوعی بهبود بخشد. این البته یک واقعیت است. واقعیت دیگر نیز این است که ایران به دلیل دست یافتن به این توانایی موشکی توانست ماهواره‌هایی را به فضا پرتاب کند. اما کیفیت و ارزش این وسایل مهم‌تر است و در بسیاری از موارد دیده شده که هنوز ایران به چنین کیفیت بالایی دست پیدا نکرده  است

وی افزود :  حکومت ایران سعی دارد بزرگنمایی کند مثلا در مورد سیستم دفاع ضد موشکی «اس ۳۰۰» بحث‌هایی جدی وجود داشت روسیه چنین سیستمی را تحویل نداد، ولی چند روز بعد حکومت اعلام کرد که سیستم‌هایی را ساخته که به مراتب بهتر از سیستم ‌ساخت روسیه است. خوب اگر چنین بوده، پس چه اصراری بود که میلیون‌ها دلار پول به روس‌ها پرداخت شود برای سیستمی که در نهایت آن‌ها تحویل ندادند. بنابراین یک نوع دوگانگی بین گفتار و تولیدات دیده می‌شود که پرسش‌هائی جدی را در اذهان به‌وجود می‌آورد.

حسن یاری گفت:   باید اعتراف کرد که  آمریکا و اسراییل و همچنین بسیاری کشورهای دیگر، از توانایی دیداری و شنیداری بسیار بالایی برخوردار هستند و قادرند از طریق ماهواره‌ها رزمایش‌هایی را که ایران انجام می‌دهد، نظاره کنند و ببینند که ایران تا چه حدی توان نظامی واقعی دارد. بنابراین از دید این کشورها و برای آنان هر ادعایی که ایران می‌کند، البته در همان حد ادعا می‌ماند.