در همان حال که گفتگوهای صلح و همکاری بین اسرائیل و شماری از کشورهای عربی در حوزه خلیج فارس به خوبی پیش میرود، وزیر دفاع بنی گانتس هنگام دیدار از واحدهای ارتشی مستقر در خط مرزی با نوار غزه، حکومت اسلامی ایران را متهم ساخت که می کوشد به این روند آسیب برساند، ولی ارزیابی کرد که رژیم در تلاش خود با شکست روبرو خواهد شد.
ژنرال نیروهای ذخیره بنی گانتس که در گذشته رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل بوده است، در سخنان خود در این زمینه فاش ساخت که اسرائیل هم اکنون به تلاش های گسترده ادامه می دهد تا بتوان یک پیمان دفاعی منطقه ای با مشارکت کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برپا سازد که شماری از کشورهای خارج از منطقه نیز در آن عضویت داشته باشند.
اشاره وزیر دفاع، بیشتر به امارات عربی متحده، بحرین، سودان و مراکش بود. ولی در همان حال ارزیابی می شود که تلاش های اسرائیل برای کشاندن عربستان سعودی به این جَرگه نیز ادامه دارد.
احتمال دارد منظور گانتس از کشورهای بیرون از منطقه، از جمله سودان و مراکش باشد که آن ها نیز اخیرا با اسرائیل روابط کامل دیپلماتیک برقرار ساختند.
وزیر دفاع از این کشورها نام نبرد، ولی در لفافه گفت که منظورش کشورهایی هستند که مسائل ایران، به نحوی به آن ها نیز مربوط می شود.
یادآوری می شود که در هفته پیش، نخست وزیر اسرائیل تلفنی با حاکم بحرین گفتگو کرد و چند روزی پس از آن بود که وزیر دفاع اسرائیل دیدار محرمانه ای از اردن داشت که در جریان آن با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن به گفتگوهایی نشست که از متن آن خبری در دست نیست.
همچنین، گبی اشکنازی، وزیر خارجه اسرائیل تلفنی با وزیران خارجه سلطان نشین عٌمان و امارات عربی متحده گفتگو کرد که بی تردید، موضوع اصلی مذاکرات ، پیشبرد صلح و ایستادگی در برابر تهدیدهای رژیم ایران بوده است.
منابع خبری آگاه می گویند که در کنار این تماس ها که بخشی از آن علنی شده، ارتباطات بسیار محرمانه ای نیز بین مقامات اسرائیلی و همتایان آنان در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و چند کشور دیگر جریان دارد. این آگاهان می گویند که همکاری های اطلاعاتی بین اسرائیل و آن کشورها روز به روز گسترده تر و قوی تر می شود.
اسرائیل دارای منابع اطلاعاتی بسیار گسترده ای در برخی کشورهاست و این اطلاعات می تواند برای امیرنشین ها و دیگر کشورهایی که در معرض تهدیدات رژیم ایران قرار دارند، بسیار ضروری و با اهمیت باشد.
آگاهان می گویند که این گونه همکاری ها می تواند راه را برای برنامه های بیشتر و برپایی یک سازمان دفاعی منطقه ای بین اسرائیل و کشورهای نامبرده هموار سازد و تلاش های گسترده ای در این زمینه جریان دارد.
یکی از هدف های دولت پرزیدنت ترامپ در ماه های پیش از پایان دوران ریاست جمهوری او، پیشبرد برپایی یک پیمان دفاعی منطقه ای بین اسرائیل و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بود. این وظیفه به عهده مایک پمپئو وزیر خارجه وقت سپرده شده بود که در این زمینه به دستاوردهای مهمی رسید.