عباس آخوندی، عضو پیشین کابینه حسن روحانی ادعا کرد: در حکومت ایران تقریبا پنج دولت داریم و وقتی کشوری پنج دولت داشته باشد کارآمدی و کارآیی در آن بیمعناست.
حال با این شرایط آیا مجلس اکنون به وظیفهی قانونگذاریاش عمل میکند؟ یا کاملا به عنوان دولت رقیب عمل میکند؟
وی در ادامه افزود: بخش عمدهای از اقتصاد در ایران زیرزمینی شده است. وقتی اقتصاد زیرزمینی میشود مفهومش این است که افراد خاصی به منابع پول و قدرت دسترسی دارند و بقیه ندارند.
مردم به خوبی این را میفهمند که افزایش یارانه ۴۵ هزار تومانی به ۱۰۰ یا ۱۲۰ هزار تومان با حفظ زیرزمینی بودن همه اقتصاد و غیرشفاف بودن آن به چه معناست.
آخوندی در ادامه گفت: آن طرف کارخانه تولید فساد با سرعت فساد تولید میکند و شما این طرف به مردم میگویید که به جای ۴۵ هزار تومان به شما ۱۰۰ هزار تومان یارانه میدهیم. از این هیچ کارآمدی درنمیآید و مفهومش یک نوع دولت پوپولیستی فرسایشی است که مردم را به سمت فقر مطلق پیش میبرد.
وزیر پیشین راه و شهرسازی روحانی با اشاره به اینکه نتیجه غیررسمی شدن اقتصاد این است که یک شبکه فساد فراملی تشکیل شده اعلام کرد که برآوردها نشان میدهد بازار غیررسمی که حول تجارت خارجی ایران وجود دارد سالانه ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار است که بیش از ۱۵ سال به طول انجامیده و هیچ نشانی هم وجود ندارد که دارد تمام میشود.
عباس آخوندی، در ادامه افزود: «در رژیمی که بیش از پنج دولت زمامداری می کند کارآمدی و کارآیی در آن بیمعنی است. آیا مجلس با این واقعیت ادعا می کند که به وظیفه قانونگذاریاش درست عمل میکند یا رقیب دولت است؟»
او با انتقاد از وضعیت نهادهای مدنی در دولتهای نهم و دهم تاکید کرد که این نهادها تقریبا متلاشی شدند و در وضع بسیار ضعیفی قرار گرفتند.
آخوندی مجلس را در حال رقابت با دولت دانست که هر روز مقرراتی میگذارد و در حال هشدار دادن به دولت است و امکان اینکه دولت بتواند در صحنه اجرا خواستهای مجلس را عمل کند را از او میگیرد.