وزیر نفت رژیم: چاره ای جز سکوت و تحمل ندارم. اگر نه خیلی حرف برای گفتن دارم 

پس از آنکه بیژن نامدار زنگنه گفت: بنزین توقیف شده توسط نیروهای آمریکایی متعلق به ایران بوده است و در ایران بارگیری شده، نمایندگان مجلس در صدد استیضاح وزیر نفت بر آمدند و او را به “دیپلماسی ضعیف نفتی” و “خام‌فروشی” متهم کرده و جاسوس و امریکا و غرب نامیدند.اما بیژن زنگنه می‌گوید بنیان ساخت پالایشگاه را او گذاشته اما نمی‌خواهد به هر انتقادی جواب دهد و از روی مصلحت سکوت می‌کند.

حسن روحانی  نیز پیشتر گفته بود:  توقیف ۴ کشتی ایرانی حامل بنزین برای ونزوئلا در آب‌های بین المللی از اساس دروغ است

سفیر حکومت ایران در ونزوئلا  نیز بدون انکه خبر توفیق چهار نفتکش را صریحا تکذیب کند به صورت تلویحی گفته بود   که این نفتکش ها ارتباطی با ایران ندارد .

او گفت: این یک دروغ و جنگ روانی دیگر از دستگاه تبلیغاتی امپریالیسم آمریکا است . نه کشتی ها ایرانی هستند و نه مالک یا پرچم آنها ارتباطی به حکومت ایران دارد.

بحث استیضاح بیژن نامدار زنگنه در مجلس از چند هفته قبل در جریان است و وزیر نفت، در زمینه‌هایی چون “خام فروشی نفت”، ضعف در “دیپلماسی انرژی”، افت جایگاه ایران در اوپک، عدم توسعه میدان پارس جنوبی و دخالت در انتصابات دیوان محاسبات با اتهامات رنگارنگی روبروست.

زنگنه در ادامه گفته است:   «منتقدان بنده را به خیلی چیزها متهم می‌کنند اما تحمل می‌کنیم و می‌شنویم و چاره‌ای نداریم زیرا آدمی که بار سنگینی روی دوش دارد نمی‌تواند به هر انتقادی پاسخ دهد. بنابراین اگر حرف نمی‌زنم این نیست که زبان ندارم».

بیژن زنگنه از جمله وزیرانی است که چند مرتبه تا پای استیضاح رفته است. مجلس دهم نیز پس از گران شدن بنزین و اعتراضات آبان در صدد استیضاح او بود. اواسط مرداد ۹۹ نیز نامه‌ای در شکایت از سیاست‌های وزارت نفت به روسای قوا نوشته شد که خبرگزاری فارس تعداد امضاهای آن را ۱۱۴ نفر قید کرد. این نمایندگان خواستار برکناری زنگنه شده بودند؛ هرچند چنین تقاضایی از قوه مقننه و قضاییه قانونا مجاز نیست.

ابوالفضل ترابی نماینده مجلس نیز گفته است: «وزیر نفت با دادن سهمیه قیر به شهرستان‌ها، پست و مقام به اطرافیان نمایندگان و حتی خود نمایندگان سابق، خود را از تیغ نظارتی مجلس نجات می‌داد».

بیژن نامدار زنگنه ۶۸ سال دارد و از دولت خاتمی به بعد وزیر نفت بوده است. او در دولت‌های موسوی و رفسنجانی، در سمت وزیر جهاد سازندگی و وزیر نیرو کار کرده است.

زنگنه چهار روز پیش در گفتگو با روزنامه  ایران گفته بود اگر به سال ۱۳۹۲ برگردد، دیگر وزیر نخواهد شد. او گفته بود از خیلی چیزها در این سال‌ها آزار دیده و “می‌خواهد زندگی کند و در نفت هیچ دخالتی نداشته باشد”.