با حمله دوباره تروریسم های اسلامی در پیرامون دفتر پیشین نشریه فکاهی “شارلی ابدو” فضای وحشت از تروریسم را به پایتخت فرانسه برگردانده است.
پلیس با ماموران بیشتر و تجهیزاتی کاملتر اماکن حساس را زیر نظر دارد.
به گزارش پلیس پاریس، جوان ۱۸ سالهای که پاکستانی است چند روز گذشته چند نفر را با ساطور زخمی کرد، انگیزه خود را اعتراض به بازنشر کاریکاتورهای مربوط به پیامبر اسلام در نشریه یاد شده دانسته است. بنابراین حمله او اقدامی تروریستی ارزیابی میشود.
ژرالد دارمنن، وزیر کشور فرانسه حمله را از نوع “تروریسم اسلامی” دانست.
در همین رابطه واحد “پیکار با تروریسم” رسیدگی به حمله را به عهده گرفته است. به گفته دادستانی چند نفر از اطرافیان مرد جوان نیز دستگیر شدهاند.
به گزارش پلیس در حملهای که جلو دفتر سابق شارلی ابدو رخ داد، یک زن و یک مرد از همکاران یک تیم فیلمبرداری زخمی شدند. آنها بیدرنگ به بیمارستان منتقل شدند و اکنون، پس از انجام عمل جراحی، خطر مرگ آنها را تهدید نمیکند.
یان جوان تروریست در بازجوییها گفته است که بازنشر کاریکاتورهای پیامبر در نشریه شارل ابدو برای او غیرقابل تحمل بوده است.
شارلی ابدو به خاطر نشر همین کاریکاتورها در ژانویه ۲۰۱۵ آماج حملهای مرگبار قرار گرفت که طی آن ۱۷ نفر به قتل رسیدند. در آن حمله دو برادر به نامهای شریف و سعید به هیئت تحریریه نشریه هجوم بردند و همکاران را به گلوله بستند. به دنبال این حمله آنها به یک سوپرمارکت یهودی یورش بردند و عدهای را به گروگان گرفتند و سرانجام هر دو برادر با تیراندازی ماموران پلیس کشته شدند.
به یادبود ماجرای مزبور و به عنوان دفاع از آزادی بیان به تازگی شارلی ابدو بار دیگر کاریکاتورهای یاد شده را منتشر کرد.
دفتر تحریریه شارلی ابدو به دنبال حمله تروریستی سال ۲۰۱۵ به محل دیگری منتقل شده است. به نظر رسانههای جمعی فرد متهم از اسبابکشی دفتر مجله بیخبر بوده و برای همین اشتباها به طرف دفتر قدیمی آن رفته است.
دارمنن، وزیر کشور فرانسه، هشدار میدهد که خطر تروریسم همچنان وجود دارد. به گفته او تاکنون در کشور ۲۵۰ نفر در حملات تروریستی به قتل رسیدهاند.
وزیر کشور هنگام دیدار از یک کنیسه در بولونی-بیانکور در حومه پاریس گفت: «ما در شرایطی بسیار خطیر هستیم و در جنگ با تروریسم اسلامی قرار داریم».
پلیس بر برخی از اماکن نظارتی ویژه اعمال میکند، برای نمونه بر سالن کنسرت بتکلان، که در پاییز ۲۰۱۵ آماج حملهای تروریستی بود. اماکن و عبادتگاههای یهودیان نیز زیر نظارت دقیق ماموران امنیتی قرار دارند.
به دنبال حمله اخیر مقامهای پلیس نیز مورد انتقاد قرار گرفتهاند. منتقدان خورده میگیرند که پلیس در مراقبت از اماکن حساس به اندازه کافی جدیت نشان نداده است.