وضعیت بیمارستان‌های ایران در موج جدید کرونا بحرانی شده است

شماری از مدیران بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، اصفهان، زنجان، مشهد ،کرج  در گزارشی اعلام کردند که در ۲۴ ساعت گذشته تاکنون (یکشنبه)  ظرفیت  بیمارستان‌ها، پر شده و با کمبود شدید کادر درمان و تجهیزات از جمله دستگاه تنفس مصنوعی  روبرو شده اند.

آنان همچنین  نسبت به پیامد ناتوانی مقام‌ها و دستگاه‌های مسئول حکومتی در کنترل  “وضعیت بحرانی بیمارستان‌ها” هشدار دادند.

استان‌هایی چون خوزستان، هرمزگان، کردستان و کرمانشاه نیز هفته‌هاست که با کمبود تخت و مشکلات پذیرش بیماران جدید در جریان موج جدید و روز افزون کرونا مواجه‌شده‌اند.

پیام طبرسی، مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، نیز در این زمینه هشدار داده است که  به علت پر شدن ظرفیت بیمارستان ها،  بسیاری از انان  قادر به پذیرش بیماران کرونایی نیستند.

دکتر طبرسی افزود:    که در شهر تهران تخت خالی برای بستری بیماران مبتلا به کرونا وجود ندارد و بیماران زیادی هم در نوبت بستری هستند.

مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری  هشدار داد:   در صورتی که بحران ایجاد شده کنترل و مدیریت نشود، از همه جهات ضربه خواهیم خورد و اولین جایی که دچار صدمه می شود، سلامت مردم است.

طبرسی افزود : در حال حاضر تعداد بالایی از مردم در بیمارستان بستری هستند و خیلی‌ها در لیست انتظار برای بستری به سر می‌برند و با توجه به وقوع اوج بحران کرونا که در حال حاضر حداقل در تهران با آن روبه‌رو هستیم، باید اقدامات و مداخلات جدی برای مدیریت شرایط اعمال شود.

مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت:  بنابر آمار ها با اوج بیماری کورونا در کشور و طبق اعلام وزارت بهداشت با اوج بیماری در ۱۴ استان از جمله  تهران روبه‌رو هستیم.

او افزود:   در حال حاضر سیستم در مقابل این اتفاقات منفعل بوده و واکنش سریع ندارد و همین مساله باعث بروز بحران کنونی شده است.

همچنین  محمدرضا محبوب‌فر، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، نیز گفت که اصفهان در وضعیت هشدار ابتلاء به بیماری کرونا قرار گرفته و ظرفیت بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی برای بیماران مبتلا به کرونا پر شده است.

از سوی دیگر محمدرضا حیدری، رییس شورای شهر مشهد نیز از افزایش لحظه ‌به لحظه آمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در شهرهای استان خراسان رضوی به ویژه مشهد خبر داد و گفت:  «آمار مبتلایان، بیماران بستری‌ در بیمارستان‌ها و فوتی‌ها در شهر مشهد هر لحظه رو به افزایش است».

علیرضا آرمانی‌کیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز گفت:   پرستاران و پزشکان چهار ماه است به شکل شبانه‌روزی درحال مقابله با کرونا بوده‌اند، ما با کمبود نیرو در بخش بهداشت و درمان و همچنین کمبود تجهیزات بیمارستانی مواجه شده‌ایم.

او افزود:   «در حال حاضر ۱۰۰ نفر از پرسنل پرستاران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند ما با کمبود کادر درمان مواجه شده‌ایم».

عبدالرضا فاضل، رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز وضعیت  استان ر بحرانی خواند و تاکید کرد که  «بیمارستان‌ها گنجایش بیماران مبتلا به کرونا را ندارند و با کمبود دستگاه کمک تنفسی مواجه شده‌ایم».

حسین کریم، رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز گفت که در حال حاضر شاهد حمله مجدد ویروس کرونا در کل کشور هستیم .

حسین کریم شیب شیوع کرونا را موج تند توصیف کرد و گفت در حال حاضر در ایران فقط دو استراتژی برای مقابله با کرونا وجود دارد؛ در زمینه پیشگیری اجباری‌شدن ‌ماسک، شستن دست‌ها به کرات و رعایت فاصله اجتماعی و استراتژی دوم نیز در بخش درمان این است که “باید مدیریت تخت‌های بیمارستانی و تخت‌های ویژه داشته باشیم”.

او افزود:  «در حال حاضر در میان پزشکان، پرستاران و کادر درمان استان البرز ۱۹۳ مورد مشکوک و ۲۴۶ مبتلای قطعی به کرونا گزارش شده که از این تعداد در حال حاضر ۲۵ نفر بستری هستند و حال ۵ نفر مساعد نیست».