مرکز رسانه قوه قضاییه، انتشار ابلاغیه فیلتر اینستاگرام، خدمات گوگل و همچنین انسداد فیلتر شکن ها که توسط دادگستری تهران به شرکتهای اینترنتی منتشر شده بود، را متوقف اعلام کرد
در رسانه های اجتماعی آمده است که هر چند اجرای حکم متوقف شده است، اما انتشار این خبر نشانه تایید وجود احکام قضایی برای فیلتر آنهاست و ظاهرا اصل حکم قضایی همچنان پابرجاست و مشخص نیست پس از انتخابات چه سرنوشتی روبروی کاربران قرار دارد.
حسن روحانی پیشتر در سخنانی در هیئت دولت گفته بود که عدهای امروز میگویند فضای مجازی عالی است اما بعد انتخابات معلوم نیست با دست یا پا این شبکهها را فیلتر خواهند کرد.
علی خامنه ای پیشتر خطاب به مسئولان دولت گفت: «ما افتخار میکنیم که فضای مجازی را رها کردهایم، این افتخار ندارد، نباید این وسیله را در اختیار دشمن قرار داد».
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، هم در واکنش به سخنان خامنه ای اعلام کرد مسدود کردن به شیوه گذشته منسوخ شده و «دیگر نمیتوان با فیلتر و فیلترینگ جلوی شکاف نسلها را گرفت.»
همچنین نمایندگان مجلس هم پیشتر در طرحی با عنوان “ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی”، فعالیت شبکههای اجتماعی را منوط به تایید یک هیات ساماندهی و نظارت کردهاند و خواستار احراز هویت کاربران اینترنت شده بودند.
تاکید مقامهای ارشد حکومت ایران بر «خطرات» اینترنت و فضای مجازی در حالی بیش از پیش صورت میگیرد که با اعتراضات سراسری و اعتصابهای معیشتی برخی نگرانیها از افزایش دامنه کنترلها و مسدودسازی برخی رسانههای اجتماعی از جمله اینستاگرام تشدید شده است.
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، هم در دیماه سال گذشته خواستار مدیریت فضای مجازی شده و گفته بود «نباید با شرارتها در این فضا عرصه بر همه تنگ شود».