ولیعهد عربستان در اظهارات بی‌سابقه: کشور اسرائیل نیز حق موجودیت دارد

محمد بن سلمان که دو هفته گذشته را در ایالات متحده به سر برده، پیشتر با سران جامعه یهودیان ایالات متحده نیز دیدار کرده بود، که آن هم گام دیگری در راه عادی سازی روابط با اسرائیل تلقی شده بود.

در مصاحبه با نشریه اتلانتیک، از او از جمله پرسیده شد که آیا از دیدگاه وی، یهودیان نیز حق دارند از کشور مستقل خود برخوردار باشند؟ محمد بن سلمان در پاسخ گفت: «به باور من، مردمان در هر کجا که باشند، باید در کشور خود در صلح و صفا زندگی کنند و به باور من، فلسطینیان و اسرائیلی ها شابسته آن هستند که کشور مستقل خویش را داشته باشند» او در عین حال گفت که برای رسیدن به این هدف، باید قرارداد صلح بین طرفین برقرار باشد.

اسرائیل هم اکنون با دو کشور عربی قرارداد کامل صلح دارد و با برخی کشورهای عرب در افریقای شمالی، نوعی همکاری و شناسایی متقابل برقرار است و همچنین با امیرنشین های عرب حوزه خلیج فارس برخی همکاری های آشکار و پنهان وجود دارد.

آگاهان می گویند که لبنان نیز اگر استقلال عمل داشت، از دیرباز با اسرائیل صلح می کرد و سوریه نیز در دوران حافظ اسد پدر رهبر کنونی مذاکرات صلح را با اسرائیل آغاز کرده بود.

آگاهان می گویند که این نخستین بار است که رهبر کشوری که هنوز اسرائیل را به رسمیت نشناخته و با این کشور روابط دیپلماتیک برقرار نساخته، این چنین علنی می گوید که یهودیان نیز حق دارند از کشور مستقل خویش برخوردار باشند.

خبرنگار اتلانتیک یادآوری کرد که عربستان همیشه کانون اصلی یهودستیزی و تبلیغات زهرآگین نسبت به اسرائیل و یهودیان بوده، و چگونه ممکن است که اکنون تغییر موضع می دهد و حق موجودیت کشور مستقل اسرائیل را می پذیرد.

امیر محمد بن سلمان در پاسخ به این یادآوری گفت: «کشور ما مشکلی با یهودیان ندارد. پیغمبر ما حضر محمد با یک زن یهودی نیز ازدواج کرد و همسایه پیغمبر نیز یک یهودی بود. امروز در عربستان شما می توانید تعداد زیادی یهودی ببینید که از آمریکا و اروپا آمده اند و مشکلی بین مسلمانان با مسیحیان و یهودیان وجود ندارد».

اشاره ولیعهد عربستان به این واقعیت بود که در سال های اخیر ورود یهودیان عضو کمپانی های آمریکایی و اروپایی که با آن کشور داد وستد دارند آزاد شده است – و این در حالی که در گذشته ادعا می شد که خاک عربستان جایگاه کعبه مقدس و زادگاه پیامبر اسلامی است و غیر مسلمان نباید به آن سرزمین پای گذارد. این ممنوعیت با شدت بیشتری، علیه یهودیان اِعمال می شد.

امیر محمد بن سلمان، در پاسخ به این تذکر روزنامه نگار آمریکایی که گفت: عربستان کانون تبلیغات یهودستیزانه بوده، گفت: «این مشکلی است که شما در همه کشورهای و در میان بعضی از مردم می بینید، این یک مشکل عمومی است».

خبرنگار آمریکایی از ولیعهد عربستان پرسید که آیا، این خصومت با حکومت اسلامی ایران است که موجب گردید دولت ریاض به اسرائیل نزدیک شود؟

محمد بن سلمان گفت: «اسرائیل در مقایسه با مساحت خاک خود، دارای یک اقتصاد قوی و در حال رشد است، و هنگامی که صلح بین اسرائیل و فلسطینیان برقرار گردد، زمینه های بسیار مناسبی برای همکاری اقتصادی بین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با اسرائیل وجود دارد.

5 دیدگاه‌

  1. با سلام ایشان در این مورد که یهودیان و فلستینی ها در کنار هم در صلح و آرامش زندگی کنند بسیار عالی و سنجیده سخن گفتند و ایکاش از کشتار غیر نظامیان در یمن هم جاو گیری میشد و عاقلانه رفتار میکردند

  2. تاکید پادشاه عربستان در حمایت از فلسطینیها زمانی صورت گرفت که حوثیهای یمن با موشکهای ایرانی ، نفتکش عربستان را اتش زدند و انها را وادار به تسلیم کردند. ایران بزرگترین خطر برای جهان است

  3. در گذشته کشورهاى ابرقدرت قدرت نظامى را راز سلطه بر جهان مى دانستند اما امروز کشورهاى ابرقدرت راز سلطه بر جهان را قدرت اقتصادى مى دانند به عنوان مثال آمریکا از راه اقتصاد توانست امضا توافق برجام را از ایران بگیرد و ایران را به زانو درآورد و حتى کره شمالى نیز توسط قدرت اقتصادى آمریکا به زانو درآمد و حاضر به مذاکره مستقیم با TRUMP شد پس بنابراین جنگ جهانى سوم بر خلاف جنگ جهانى اول و دوم به جاى قدرت نظامى فقط از قدرت اقتصادى استفاده مى شود و یا به تعبیر زیباتر جنگ جهانى سوم جنگ جهانى اقتصاد است نه جنگ جهانى نظامى و الان سالهاست که جنگ جهانى سوم با موضوع اقتصاد دارد به کار خودش ادامه مى دهد و کشورهاى ضعیف به استسمار کشورهاى استعمارگر در آمده اند .

Comments are closed.