در پی انتشار خبر فروش واکسن فایزر در بازار سیاه ایران؛ روابط عمومی شرکت فایزر در این باره گفته است: «در حال حاضر، فایزر هیچ توزیع کننده خصوصی مجاز در دنیا ندارد. کیفیت و کارایی هر واکسنی که از کانالهای غیرمجاز به دست میآید مورد اطمینان نیست و باید به عنوان مورد مشکوکی که به احتمال زیاد جان افراد را در معرض خطر قرار میدهد به آن نگریست».
این شرکت در ادامه گفته است : «تمامی توافقنامههای موجود تهیه واکسن ما با دولتها یا نهادهای دولتی مانند کمیسیون اروپا است.
شرکت فایزر افزوده است: این شرکت در توزیع عادلانه و برابر این واکسنها بر روی جمعیت خود در بهترین موقعیت قرار دارند. براساس این توافقنامهها، دولتها مسئول مدیریت تخصیص و توزیع واکسن در کشورهای خود هستند.»
فایزر گفته است که دولتها پس از نهایی شدن توافق نامه، معمولا آن را به صورت رسمی اعلام میکنند.
در روزهای اخیر ویدئویی در رسانه های اجتماعی و خبری منتشر شد که در آن افرادی فارسیزبان مشغول باز کردن بستههایی هستند که به نظر میرسد حاوی واکسن فایزر است.
همزمان کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی حکومت ایران نیز در واکنش به این ویدئو گفته است : «آن چه در فیلم مشخص است نوار بسته بندی پست بین المللی شرکت دی اچ ال است که این شرکت در حال حاضر هیچ محمولهای به ایران ارسال نمیکند.»
وی افزود: «اگر این فیلم داخل ایران ضبط شده باشد شاید محموله به یکی از کشورهای همسایه ما پست و سپس بطور قاچاق وارد کشور شده باشد.»
محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو ایران، هم گفته است: «با فرض محال، اگر واکسن کنونی فایزر باشد، با توجه به شرایط خاص نگهداری این واکسن ، با این جابهجایی قطعاً اثربخشی خود را از دست داده است.»
مصطفی قانعی، رئیس کمیته ملی ستاد ملی مقابله با کرونا سال گذشته اعلام کرد: ایران به دلیل نداشتن «هواپیما و امکانات لازم برای حمل و نقل واکسن فایزر» گفته است که واکسن فایزر را نمیخواهد.
همزمان روزنامه اینترنتی “فراز”، به نقل از محسن هاجری، متخصص نانو الکترونیک از وجود فریزرهای مناسب نگهداری واکسن فایزر در کشور خبر داد.
هاجری گفته بود: «یخچال منفی ۷۰ و منفی ۸۰ در ایران هم موجود است و هم تولید میشود و به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.»
تعدادی از رسانههای داخل ایران هم در دی ماه سال گذشته به نقل از کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر گفت از ورود ۱۵۰ هزار دوز واکسن فایزر توسط خیرین خبر دادند که در رسانههای خارجی مانند خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز بازتاب یافت.
همزمان علی خامنه ای با یک دستور غیر کارشناسی اعلام کرد که به واکسن ساخت بریتانیا و آمریکا «اعتماد و اطمینان نیست» و ورود آنها را ممنوع اعلام کرد.
یک ماه پس از این خبر، تصاویری از دیدار عمومی علی خامنهای با فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی به شک و تردید در مورد احتمال استفاده خود او و نزدیکانش از واکسنهای آمریکا در فضای مجازی دامن زد.
پس از آن دیگر خبر تازهای در مورد واکسنهای اهدایی خیرین منتشر نشد.