ساعاتی پس از اعلام خبر اعدام روح الله زم از سوی رژیم اسلامی محمدعلی زم، پدر روحالله زم، در یادداشتی فاش ساخت که سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضاییه به فرزندش وعده داده بوده است که قرار است طبق نظر ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، با یک نفر «از آن طرف مبادله» شود.
او در یادداشت خود آورده که روز جمعه به دعوت مسئول پرونده روحالله زم در سازمان اطلاعات سپاه همراه خانوادهاش به دیدار فرزندش رفته است.
به گفته آقای زم، در این دیدار، مامور امنیتی سعی داشته که تایید حکم اعدام را مخفی نگه دارد و از او خواسته است که به فرزندش «خبر تأیید اعدام» را اطلاع ندهند.
این مامور امنیتی همچنین در جریان این دیدار به روحالله زم گفته است که «اگر حکم تأیید شده باشد که به این سادگی نیست، اجرای آن فرایندی دارد که ما به تو خواهیم گفت».
علاوه بر بیخبری روحالله زم، خانواده او نیز از اجرای حکم در روز شنبه مطلع نبودهاند و پدرش هم در این نوشته تاکید کرده که قرار بوده روز سهشنبه هفته جاری به مشهد سفر کنند تا برای آزادی فرزندش دعا بخوانند.
رژیم اسلامی در چند مورد اعدام های اخیر که انجام داده حتی روال معمول خود برای اجرای حکم اعدام را نیز رعایت نمی کند و زمان دقیق حکم اعدام را از محکوم و خانواده اش مخفی نگاه داشته و پس اجرای حکم آن را اعلام میکند.
در مورد نوید افکاری جوان ورزشکار اهل شیراز نیز همین روال را پیش بردند و بدون اعلام قبلی و اعلام زمان دقیق اجرای حکم به یکباره خبر اعدام او را منتشر کردند.
روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، طبق گزارش دادسرای عمومی و انقلاب تهران سحرگاه روز شنبه اعدام شد.
آقای زم در بخش دیگری از این نوشته به نقل از روحالله زم گفته است که دو ماه در اختیار سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضاییه بوده و ماموران این سازمان گفتهاند که ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، قصد دارد روحالله زم را مبادله کند.
در این گزارش اشاره نشده که قرار بوده روحالله زم با چه کسی مبادله شود، ولی آمده است که ماموران از آقای زم خواسته بودند که در ازای این طرح مبادله اقدام به گفتن برخی مسائل کند و این موارد «فقط برای آقای رئیسی تهیه» میشود.
اما، به نوشته محمدعلی زم، فیلم اعترافات اجباری که به تازگی از تلویزیون حکومت ایران پخش شد و در آن بحث «دریافت دلار از کشورهای خارجی» و «جاسوسی و لو دادن جای» قاسم سلیمانی توسط روحالله زم مطرح شده نتیجه همین اقدام مسئولان سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضاییه بوده است.
وعده حکومت به روح الله زم برای تبادل با فردی از آن طرف با وی اشاره به شیوه معمول رژیم در چهل سال گذشته است که افراد دارای تابعیت دوگانه ایرانی و اروپایی و یا غیر ایرانی را به بهانه های مختلف در داخل ایران بازداشت و سپس با ماموران رژیم که در زندان های اروپا یا کشورهای دیگر هستند مبادله می شوند که جدیدترین مورد آن تبادل شهروند استرالیایی با دو تروریست رژیم بود.
این در حالیست که روح الله زم با برنامه ریزی به خاک عراق کشانده شد و سپس ربوده و به ایران برده شد.
پدر زم در ادامه می نویسد که ماموران امنیتی فرزندش را «گول» زدهاند و روحالله زم گفته است که این اتهامات «دروغ» است.
به نوشته آقای زم، ماموران امنیتی همچنین «پرینت حساب» روحالله زم از سال ۹۰ به بعد را در اختیار دارند و «کل ورودی» حساب او در این مدت ۹۷ هزار و ۵۰۰ دلار بوده است، مبلغی که به گفته بعضی دوستان او از طرف دولت فرانسه به عنوان پناهنده به او پرداخت شده است.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی تیرماه امسال، در ۱۳ مورد اتهامهای مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز» را مصداق «فساد فیالارض» دانست و او را به اعدام محکوم کرد.
«جاسوسی برای فرانسه و اسرائیل» از جمله این اتهامات است، ولی آقای زم با رد همه آنها تاکید کرد که او صرفا کار خبرنگاری میکرده است.
نهادهای بینالمللی حقوق بشری در یک سال گذشته با ابراز نگرانی از احتمال شکنجه روحالله زم در زندان، به پخش «اعترافات اجباری» او از تلویزیون شدیدا اعتراض کردند.
گزارشگران بدون مرز هم پیشتر صدور حکم دادگاه اعدام برای روحالله زم را «غیر قابل پذیرش» و دادگاهش را «ناعادلانه» خوانده بود.
گزارشگران بدون مرز، از قاضی ابوالقاسم صلواتی که ریاست دادگاه روحالله زم را بر عهده داشت، به عنوان «جلاد روزنامهنگاران و وبنگاران» یاد کرده بود.