پرزیدنت ترامپ:کشورهای اروپایی که با ایران روابط تجاری داشته باشند، مشمول تحریم امریکا می شوند.

رئیس جمهوری ایالات متحده در آخرین هشدار خود گفت: کشورهایی که بخواهند با رژیم ایران به معاملات بازرگانی ادامه دهند، سخت مجازات خواهند شد.

رئیس جمهوری ایالات متحده در حالی این سخنان را بیان داشت که برخی کشورهایی که شدیدا به نفت نیاز دارند از او خواسته بودند که آن ها را از ممنوعیت خرید نفت از ایران معاف سازد. با سخنان جدید پرزیدنت ترامپ، اکنون بعید است که چنین اجازه ای به آن کشورها داده شود.

پرزیدنت ترامپ در گفتگویی که با شبکه خبری فاکس‌نیوز داشت به کشورهای اروپایی هشدار داد که اگر آنها تحریم های آمریکا بر علیه ایران را نادیده بگیرند و روابط تجاری خود را با ایران قطع نکنند مشمول تحریم و مجازات آمریکا خواهند شد.

پرزیدنت ترامپ در هشدار خود گفت کمپانی های اروپایی که بخواهند به داد و ستد با رژیم ایران ادامه دهند، مورد تحریم ایالات متحده قرار خواهند گرفت.

در این گفتگوی تلویزیونی  که روز یکشنبه از شبکه خبری فاکس‌نیوز پخش شد، پرزیدنت ترامپ در پاسخ به پرسش مجری که از او پرسید: آیا آمریکا شرکت های اروپایی طرف معامله با ایران را تحریم خواهد کرد؟ پاسخ داد: البته قطعاً،ما این کار را خواهیم کرد.

برخی تحلیلگران می گویند که هشدارهای پرزیدنت ترامپ نسبت به کشورهای اروپایی در مورد ادامه داد و ستد با حکومت اسلامی ایران، ممکن است شکاف بین اروپا و دولت واشنگتن را عمیق تر سازد.

رئیس جمهوری ایالات متحده در حالی این سخنان را بیان داشت که برخی کشورهایی که شدیدا به نفت نیاز دارند از او خواسته بودند که آن ها را از ممنوعیت خرید نفت از ایران معاف سازد. با سخنان جدید پرزیدنت ترامپ، اکنون بعید است که چنین اجازه ای به آن کشورها داده شود.

از آن جا که میزان معاملات بازرگانی شرکت های اروپایی با ایالات متحده ده برابر بیشتر از معاملات با رژیم ایران است، بعید می نماید که آن ها صلاح بدانند بر خلاف خواست دولت واشنگتن عمل کنند.

برخی سران کشورهای اروپای غربی بارها ابراز ناخشنودی کرده اند از این که ایالات متحده می خواهد سیاست های اقتصادی خود را بر آنان نیز تحمیل کند و به استقلال و آزادی عمل آن ها لطمه بزند. ولی از مجموع رویدادها چنین بر می آید که پرزیدنت ترامپ به این اعتراض توجهی ندارد و مصمم است سیاست های خود را پیش برد.

حکومت ایران همچنان در انتظار دریافت یک رشته پیشنهادهای اروپا به هدف ادامه داد و ستد، پس از تجدید اِعمال تحریم های آمریکایی علیه رژیم ایران می باشد. ولی به احتمال قوی، سران کشورهای اروپایی هنوز موفق به تهیه بسته پیشنهادها نشده اند.

آن چه رئیس جمهوری ایالات متحده به شدیدتر کردن تحریم های علیه رژیم ایران دلگرم ساخته، این ارزیابی اوست که حتی پیش از آن ها تحریم ها دوباره وارد عمل شود، مردم در ایران به پا خاسته اند و علیه رژِیم به تظاهرات دست می زنند.

پرزیدنت  ترامپ در عین حال به تظاهرات اخیر مردم ایران اشاره کرد و گفت: حکومت ایران دیگر به مدیترانه و رفتن به جاهای دیگر برای آشوب و مداخله نمی اندیشد و مشغول کار خود شده  است.

پرزیدنت  ترامپ همچنین با انتقاد از سازمان اوپک این نهاد را متهم کرد که قیمت نفت را دستکاری می کند. رئیس جمهوری آمریکا گفت: کمتر از آن چه هفته پیش تصور می کردیم سقف تولید خود را افزایش دادند. به نظرم آنها باید ۲ میلیون بشکه دیگر تولید داشته باشند.

این اظهارنظر پرزیدنت ترامپ درباره افزایش تولید نفت از سوی سازمان اوپک در حالی بیان می شود که دیروز  وی در توییتری از موافقت پادشاه عربستان با افزایش تولید روزانه ۲ میلیون بشکه نفت خبر داده بود.

دلیل درخواست پرزیدنت ترامپ از عربستان برای افزایش تولید نفت،احتمال قطع فروش نفت ایران از اول ماه نوامبر به دلیل بازگشت تحریم‌های آمریکا در رابطه با پرونده اتمی ایران می باشد.

پرزیدنت ترامپ در گفتگوی خود با پادشاه عربستان همچنین ناآرامی های داخلی ایران و شرایط وخیم اقتصادی ونزوئلا را دلیل دیگری برای افزایش تولید نفت از سوی عربستان اعلام کرده بود.

آمریکا  روز اول نوامبر ۲۰۱۸ را برای قطع فروش نفت ایران اعلام کرده است. و از همه کشورها خواسته که ارتباط اقتصادی خود را با ایران قطع کرده و از تاریخ اول نوامبر به بعد  خرید نفت ایران را به صفر برسانند. ایران اما این امر را رد کرده و ابراز داشته که امریکا نمی‌تواند مانع از فروش نفت ایران شود.

2 دیدگاه‌

  1. آمریکا هر کاری بخواد میتونه با رژیم ایران بکنه و اگر تا الان کاری نکرده چون نمی خواسته… همین. اگر آمریکا در اعمال تحریم های نفتی و بانکی رژیم جدی باشه قطعاً رژیم ایران سال ۲۰۱۹ را نخواهد دید..

Comments are closed.