پرزیدنت ترامپ در یک مصاحبه رسانهای گفت که به رسمیت شناختن اورشلیم یکپارچه به عنوان پایتخت اسرائیل، اوج موفقیت او در نخستین سال ریاست جمهوری بوده است. دونالد ترامپ در این گفتگوی اختصاصی با روزنامه “ییسرائل هَیُوم” (اسرائیل امروز) در ادامه این سخنان گفت: «برای من بسیار مهم بود که در نخستین سال زمامداری خود، شهر مهم اورشلیم را به رسمیت بشناسم». رئیس جمهوری ایالات متحده افزود: «بسیاری افراد از این اقدام من تشکر کردند و بسیاری نیز نسبت به آن خشم نشان دادند. ولی من قول داده بودم و به این قول خود عمل کردم».
آگاهان گفتند که این، نخستین مصاحبه رئیس جمهوری ایالات متحده با یک روزنامه اسرائیلی است. “ییسرائل هیوم” یک روزنامه طرفدار بنیامین نتانیاهو در اسرائیل تلقی میشود و نخست وزیر اسرائیل با پرزیدنت ترامپ روابط دوستانه ای دارد.
پرزیدنت ترامپ در این مصاحبه گفت که یک بار دیگر نشان داده که او فردی است که به قول خود عمل می کند و اکنون با اعلام به رسمیت شناختن اورشلیم، این خصوصیت خود را به اثبات رسانده است.
ترامپ گفت: «به این اقدام خویش افتخار می کنم و حتی یک ذره پشیمان نیستم».
خبرنگار اسرائیلی، بوعز بیسموت، از او پرسید: درخشانترین دستاورد شما در نخستین سال ریاست جمهوری چه بوده است، و ترامپ بی آن که درنگ کند، گفت: شناسایی اورشلیم زیبا به عنوان پایتخت اسرائیل را بزرگترین دستاور می دانم و به آن افتخار می کنم.»
سفیر ایالات متحده در اسرائیل، دیوید فریدمن، مطالب انتشار یافته در روزنامه اسرائیلی “هاآرتس” را نکوهش کرد. این روزنامه در واکنش به قتل یک روحانی جوان اسرائیلی که دارای شش فرزند است، عملا از این جنایت دفاع کرده بود.
این روحانی به نام ایتاما بن گال، در کنار جاده روبروی آبادی محل سکونت خود با ضربات چاقوی یک عرب اسرائیلی-فلسطینی به قتل رسید. این آبادی به مفهوم فارسی آن “تپه برکت” نام دارد و روزنامه هاآرتس در مقاله ای نوشت بود که این مکان را باید تپه لعنت نام نهاد که اسرائیلیان با برپایی یک آبادی غیر قانونی به روی این تپه، بهانه قتل را به وجود آوردند.
دیوید فریدمن سفیر ایالات متحده که یکی از طرفداران آبادی سازی اسرائیلی در کرانه باختری می باشد، در واکنش خود به این مقاله نوشت: «به تمسخر گرفتن محل سکونت پدری دارای چهار فرزند، که به دست ترور فلسطینی به قتل رسیده، شایسته هرگونه نکوهش است.»
هاآرتس روزنامه چپ گرای اسرائیلی است که به عنوان یک سیاست ثابت، همیشه از آبادی های اسرائیلی در کرانه باختری به شیوه ای گزنده، انتقاد می کند.