پرزیدنت ترامپ در یک تماس تلفنی با رهبر مذهبی کنیسای یهودی که مورد تهاجم یک تروریست نژادپرست قرار گرفته بود با یهودیان ابراز همدردی کرد و هرگونه پدیدههای نژادپرستانه و یهود ستیزانه را محکوم دانست.
دو روز پیش شنبه یک تروریست ۱۹ ساله آمریکایی که از اندیشه های یهودی ستیزانه پیروی می کرد وارد کنیسایی در شهر سن دیگو در جنوب کالیفرنیا گردید و به سوی نمازگزاران آتش گشود که در جریان آن یک بانوی جوان کشته شد و ۳ تن زخمی گردیدند.
رهبر کلیسای مورد تهاجم قرار گرفته از ناحیه انگشت زخمی شده بود و در بیمارستان بستری گردید.
تماس تلفنی پرزیدنت ترامپ با رهبر روحانی این کنیسا در حالی صورت گرفت که در برخی نظرسنجی ها و بررسی ها گفته شده است که از هنگام به روی کار آمدن دولت او پدیده های یهودی ستیزانه و نژادپرستی در ایالات متحده افزایش یافته است.
I spoke at length yesterday to Rabbi Yisroel Goldstein, Chabad of Poway, where I extended my warmest condolences to him and all affected by the shooting in California. What a great guy. He had a least one finger blown off, and all he wanted to do is help others. Very special!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 29, 2019
اما در عین حال در یک بررسی علمی دیگر گفته شده که یهودیان همچنان محبوب ترین اقلیت دینی و قومی در ایالات متحده میباشند و دوستداران بسیاری در آن کشور دارند.
پرزیدنت ترامپ در تماس تلفنی با رهبر این کنیسا گفت که برای یهودیت احترام بسیاری قائل است و اسرائیل را بسیار دوست دارد و از یهودیان ساکن ایالات متحده قومی پشتیبانی و حمایت می کند.
پرزیدنت ترامپ از وی درخواست کرد تسلیت او را به خانواده بانوی جوانی که با گلوله های این تروریست کشته شد برساند.
رهبر کنیسا که ایسرائیل گلشتاین نام دارد گفت که چنین جنایاتی نمیتواند ملت یهود را به زانو درآورد.
در گزارشهای پیشین گفته شده بود که پس از فرار تروریست و در حالی که نمازگزاران در انتظار رسیدن نیروهای امدادی بودند راو کنیسا گلشتاین از نمازگزاران درخواست کرد که در خارج از تالار کنیسا به نیایش خود ادامه دهند.
یک وزیر آلمانی که مامور رسیدگی به مسایل اقلیت های دینی و مبارزه با یهود ستیزی میباشد دولت پرزیدنت ترامپ را متهم ساخت که از هنگام به قدرت رسیدن او پدیدههای یهود ستیزانه در ایالات متحده بیشتر شده است.
این مقام آلمانی که فلیکس کلاین نامیده می شود تاکید کرد که از دیدگاه او افزایش یهودیستیزی امنیت یهودیان در آمریکا را به خطر میاندازد.
فلیک کلاین در عین حال به خبرنگاران گفت که در خود آلمان نیز پدیده های یهودی ستیزانه در حال افزایش است.
وی افزود که دولت آلمان به شیوه های مختلف می کوشد برای مهار کردن اینگونه تنفر زایی نسبت به اقلیت یهودی تلاش بیشتری به عمل آورد.