پرزیدنت ترامپ همچنان ابراز اطمینان می کند که بزودی حکومت ایران به دور میز مذاکره کشانده می شود

پرزیدنت ترامپ دوباره گفت که احساس می کند سران حکومت اسلامی ایران به زودی با ایالات متحده وارد گفتگو خواهند شد. این سخنان ممکن است در واکنش به اعتراض های مردمی روز گذشته در چند شهر ایران باشد که دوباره هم مشکلات و بن بست های رژیم را آشکار ساخت و این گمان را به وجود آورد که رژیم در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

پرزیدنت ترامپ با ابراز اطمینان گفت که رژیم ایران به زودی با آمریکا وارد گفتگو خواهد شد.

این احساس از آنجا به وجود آمده که اوضاع اقتصادی در ایران به شدت رو به وخامت گذاشته و منابع مالی رژیم ته کشیده و موجب افزایش موج اعتراض ها شده است.

پرزیدنت ترامپ بر این باور است که اگر او توانست از طریق فشارهای اقتصادی، کره شمالی را به آغاز مذاکرات وادار سازد، رژیم ایران نیز وقتی در برابر ورشکستگی کامل اقتصادی قرار گیرد، چاره ای جز پذیرفتن اصل مذاکره با آمریکا نخواهد داشت و آنگاه دولت واشنگتن خواهد توانست شرایط و خواسته های خود را برای امضای یک قرارداد اتمی جدید، به رژیم ایران بقبولاند.

واکنش ها در ایران، همانگونه که پیشتر نیز انتظار می رفت، در دو جبهه موسوم به میانه‌رو و اصولگرا، با هم تفاوت دارد. گرچه حسن روحانی و محمد جواد ظریف کوشیدند با زبان دیپلماسی از این امکان استقبال کنند، ولی در عین حال پیش شرط هایی نیز عنوان کردند، ولی جناح تندرو حکومت پیشنهاد گفتگو را به شدت رد کرد و دوباره زبان به تهدید گشود.

اظهارات محمدعلی جعفری علیه پیشنهاد پرزیدنت ترامپ، و این واقعیت که همه سران جناح تندرو نیز از اقدام رئیس جمهوری آمریکا ابراز خشم کرده و آن را باطل دانسته اند، امید چندانی برای خوش بینی باقی نمی‌گذارد.

ولی کارشناسان سیاسی می‌گویند همانگونه که بحران اقتصادی در ایران موجب شد که علی خامنه ای دستور “نرمش قهرمانانه” بدهد و برجام را امضا کند، اکنون نیز انتظار می رود که رژیم برای نجات خود و ادامه حکومت، اگر احساس کند که در آستانه فروپاشی قرار گرفته، دوباره به میز مذاکرات باز گردد.

آقای منشه امیر امروز (چهارشنبه) در مصاحبه با شبکه دوم رادیوی اسرائیل گفت که: احتمال خوبی وجود دارد که حکومت ایران ناچار به پذیرفتن پیشنهاد گفتگو از جانب پرزیدنت ترامپ گردد.