ترامپ گفته بود که رژیم ایران بهای سنگین خواهد پرداخت، ولی حالا می گوید که آمریکا در پی جنگ با ایران نیست

khamenei

در همان حال که سپاه پاسداران ایران و گروه های چریکی شیعه در عراق به تهدیدهای جنگی علیه ایالات متحده ادامه می دهند و با آن که پرزیدنت ترامپ قاطعانه گفته است که حکومت اسلامی ایران مسؤول حمله گروه های شیعه به ساختمان سفارت آمریکا در منطقه سبر بغداد می باشد، بسیاری از آگاهان سیاسی و امنیتی بعید می دانند که بین طرفین یک درگیری جنگی رخ دهد.

پرزیدنت ترامپ که ساعاتی پس از تهاجم گروه های وابسته به حکومت ایران به ساختمان سفارت در بغداد، گفته بود که رژیم ایران را مسؤول این تعرض می داند و واکنش آمریکا بسیار قاطع خواهد بود، شب گذشته (سه شنبه) در استراحتگاه خود گفت که ایالات متحده در پی جنگ با ایران نیست و تصور نمی کند که چنین درگیری مسلحانه رخ دهد. او همچنین گفت که ایالات متحده هرگز در پی ستیز نیست، بلکه خواهان صلح و آرامش است و توصیه می کند که حکومت ایران نیز همین شیوه را در پیش گیرد.

آگاهان این سخنان را با اظهارات پیشین رئیس جمهوری ایالات متحده در تضاد می بینند که گفته بود: «رژیم ایران نسبت به جان افراد آمریکائی و یا وارد آمدن زیان به نهادهای آن کشور بهای سنگینی خواهد پرداخت.

نخستین واکنش پرزیدنت ترامپ و مقامات ارشد آمریکایی در واکنش به ورود تظاهرکنندگان به داخل سفارتخانه در بغداد بسیار شدید اللحن بود و هم زمان، گروهی از سناتورهای آمریکایی خواستار آن شده اند که این بار، ایالات متحده پاسخی تنبیهی خود علیه رژیم اسلامی را در داخل انجام دهد.

با این همه، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که پرزیدنت ترامپ همچنان از رویارویی جنگی با رژیم ایران دوری می جوید، ولی بعید نیست پاسخ خود به تهدیدهای حکومت ایران را به شیوه های دیگر بدهد.

کارشناسان همچنین بر این گمان هستند که حکومت ایران نیز خواهان رویارویی مستقیم با ارتش ایالات متحده نیست. ولی همچنان خواهد کوشید از طریق به کار گرفتن عوامل چریکی خود در عراق، به عملیات انتقام جویانه گسترده دست بزند.

با آن که بسیاری از مردم عراق خواهان پایان بخشیدن به نفوذ و اخلال از جانب عوامل وابسته به رژیم ایران هستند، ولی تظاهرات گسترده ای که در برابر سفارت آمریکا رخ داد و حضور سران گروه تروریستی کتائب حزب الله در برابر سفارت و عملیات خشونت بار دیگر، نشان از آن دارد که حضور نظامی و سیاسی رژیم ایران در عراق، همچنان بسیار قوی است.

ارزیابی می شود که تجاوز روز گذشته (سه شنبه) به ساختمان سفارت آمریکا، ممکن است در روزها و هفته های آینده ادامه یابد. مهمترین خطر، شلیک موشک از فاصله دور است که ردیابی آن بسیار دشوار می باشد و تعر کنندگان فرصت کافی خواهند داشت از محل بگریزند.

همچنین مقامات امنیتی ایالات متحده احتمال می دهند که سفارتخانه های آمریکایی در کشورهای دیگر جهان نیز در معرض خطر باشد و از این رو نگهبانی از آن ها شدت یافته است.

مقامات آمریکایی می گویند که تعرض روز گذشته به سفارت آمریکا در بغداد، جریان تسلط چهل سال پیش بر ساختمان سفارت آمریکا در تهران را تداعی می کند و از این رو برای پرزیدنت ترامپ بسیار مهم است که به یک واکنش نظامی علیه رژیم ایران دست بزند تا یک بار دیگر ثابت کند که او از مصالحه جویی های حزب دموکرات، بسیار به دور است.

اشغال سفارت آمریکا در تهران، در دوران پرزیدنت جیمی کارتر از حزب دموکرات روی داد که رفتار عاجزانه ای در پیش گرفت و عملا به حکومت ایران امکان داد گروگان ها را مدت ۴۴۴ روز در اختیار خود نگاه دارد. تنها فردای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و پیش از ادای سوگند از جانب پرزیدنت رونالد ریگان بود، که حکومت ایران از بیم واکنش جنگی این رئیس جمهوری از حزب جمهوریخواه، بلافاصله گروگان ها را آزاد کرد.

اکنون رهبران هر دو کشور ایران و ایالات متحده بر سر دو راهی قرار دارند و باید تصمیم بگیرند که در روزها و هفته های آینده چه رفتاری در پیش خواهند گرفت.

از یک سو پرزیدنت ترامپ خواهان جنگ با حکومت ایران نیست و از هزینه سنگین آن و تاثیر نامطلوبش بر انتخابات ریاست جمهوری آگاهی دارد، و از سوی دیگر، اگر رژیم ایران را به سختی تنبیه نکند، موجب گستاخی رژیم گردیده و ممکن است به اعتبار خود لطمه زد.

در آن سوی مرز، حکومت اسلامی ایران است که از یک سو می خواهد بیشترین بهره برداری را از رویدادهای خونین عراق بکند و موجب تقویت موقعیت خویش شود، و از سوی دیگر باید تصمیم بگیرد که طناب را تا چه حد می خواهد بکشد، که پاره نشود.

به گفته برخی ناظران، در هر صورت، حکومت ایران نیز خواهان رویارویی جنگی با ارتش ایالات متحده نیست و از این رو ارزیابی می شود که حکومت ایران ترجیح خواهد داد که تعرضات بعدی نیز در خاک عراق انجام شود و جنبه رویارویی مستقیم جنگی با حکومت ایران نداشته باشد.

بدین سان، خاک عراق یک بار دیگر به صحنه جدال و جنگ غیرمستقیم بین رژیم ایران و ارتش ایالات متحده مبدل می شود.

آگاهان امنیتی در اسرائیل می گویند که تردیدی نیست دولت بغداد، عملا حمله تظاهر کنندگان به ساختمان سفارت آمریکا در بغداد را امکان پذیر ساخت. ورود به منطقه سبز در بغداد که از پل معلق آغاز می شود، کاملا کنترل می گردد. ولی روی گذشتهف هنگامی که تظاهر کنندگان وابسته به رژیم ایران و سرکردگان گروه چریکی کتائب حزب الله از پل گذشتند و به سوی سفارت آمریکا به پیشروی پرداختند، نه تنها نیروهای امنیتی عراق جلوی آن ها را نگرفتند، بلکه عملا به تظاهرکنندگان امکان دادند ساختمان سفارت آمریکا را محاصره کنند و حتی بکوشند وارد حیاط آن شوند. در تمام این مدت، نشانی از نیروهای انتظامی عراق وجود نداشت.

4 دیدگاه‌

  1. ملاهای ایران از داعش بدترند. انها باید در ایران تاون سخت پس دهند. تحریمها را سخت تر کنید بدجوری دردشان گرفته.

  2. راه کنونی بدون شک به جنگ ختم می شود ، دیر یا زود آنرا شرایط داخلی آمریکا تعیین خواهد کرد.

  3. این شرایط فقط نیازمند به جورج بوش پسر دارد. اگر در زمان ریاست جمهوری ایشان، محمد خاتمی حیله گر و فریبکار رییس جمهور رژیم اهریمنی ولایت مفسدین نبود و با آن ژست فریبکارانه صلح دوستی و برخورد معصومانه فریبکاری نمی کرد، حتم دارم حمله نظامی علیه ایران صورت می گرفت نه علیه عراق.من واقعا نگرانم که کاخ سفید کنونی در سیطره کرملین باشد و ولادیمیر پوتین در حال کنترل دولت کنونی. طرح های شگفت آور سازمان اطلاعات شوروی سابق کی جی بی را نباید به فراموشی سپرد.آنها حتی برنامه های چند دهه جلوتر را طرح ریزی کرده بودند و این دور از ذهن نیست که حتی دو سه نسل بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، مجرب طرح های کنونی باشند .این واقعا نگران کننده است. با اینکه هیچ علاقه ایی به پیروزی خانم کلینتون در رقابت با پرزیدنت ترامپ نداشتم اما اطمینان دارم حتی بخاطر حمله به هواپیمای شناسایی بدون سرنشین امریکا، حمله قوی و کنترل شده و سهمگین علیه رژیم اهریمنی ایران صورت می‌گرفت. واقعا این همه تعامل با رژیمی که پشتوانه مردمی ندارد و در آبان ماه تمام جهانیان به این اطمینان رسیدند که اینها اقلیتی هستند که به زور کشت و کشتار ،ایران را کنترل می کنند و مردم از اینها نفرت دارند،چه معنا می دهد؟ آیا واقعا غرب و در راس آن ایالات متحده بر این باورند که این رژیم قدرت نظامی ویرانگری دارد ؟ من اطمینان می دهم که چنین چیزی نیست. این رژیمی فریبکاری پوشالی است و حتی قادر نخواهد بود بیست و چهار ساعت در مقابل حملات آمریکا مقاومت کند. و بی شک کارشناسان ماهر نظامی آمریکا این را به خوبی می دانند . آیا هنوز وجود این رژیم همچون چهار دهه گذشته سود آور است و سلاح های زنگ زده دهه هفتاد میلادی در جنگ سرد را با این ترفند به اعراب غالب می کنند؟ و آیا زمان آن فرا نرسیده که این رژیم متوقف شود ؟ حتی جان شهروند آمریکایی هم برای ایالات متحده بی ارزش است ؟ نگرانی مهم فقط همان نگره نفوذ کرملین در کنترل کاخ سفید است و اگر این اتفاق افتاده باشد ، باید بگویم عاقبت شومی در انتظار جهان است ، شرایطی بس هراس آور تر از جنگ جهانی دوم .امیدوارم که این تفکر فقط ناشی از اشتباه من باشد. واقعا نگرانم.

  4. هما نطور که پرزیدنت ترامپ حدود ۱۸ ماه پیش اعلام کرد، سیاست ایشان طوری است که هیچکس نتواند حدس بزند حرکت بعدی ایشان چه خواهد بود! ولی تا بحال تروریست‌هایی که جان یک امریکایی را می گیرند تنبیه می کند ولی اگر حتی تروریستها منطقه هایی را که امریکایی در آنجا است راکت باران کنند و یا آتش بزنند پرزیدنت ترامپ عکس العملی نشان نمی دهد! حال سئوال این است که آیا با این حرکت عظمت امریکا را نشان میدهد یا اینکه امریکا را بخاطر ملاحظات سیاست انتخاباتی تضعیف می کند؟

Comments are closed.