پرزیدنت ترامپ کمک مالی به فلسطینیان را لغو کرد، ولی دولت بایدن ۱۵ میلیون دلار اعطا می کند

دولت پرزیدنت بایدن کمک مالی ایالات متحده به فلسطینیان را که در دوران ریاست جمهوری پرزیدنت ترامپ قطع شده بود از سر می گیرد.

در واشنگتن اعلام شد که ایالات متحده پانزده میلیون دلار پول در اختیار حکومت خودگردان فلسطینی قرار می دهد تا بتواند با ویروس کورونا رویارویی کند. هنوز معلوم نیست که شیوه نظارت بر چگونگی هزینه کردن این بودجه چگونه خواهد بود.

همچنین این پرسش پیش می آید که چرا کشورهای ثروتمند عرب که هر سال صدها میلیارد دلار درآمد نفتی دارند، دست کمک به سوی فلسطینیان دراز نکرده اند؟ در سال های اخیر، کشورهای ثروتمند عرب به تدریج از فلسطینیان دور شده اند و رهبران آن ها را عوامل تروریستی می دانند که همچنان به راه خشونت ادامه می دهند.

ایالات متحده اعلام کرده که بخشی از مبلغ اهدایی پانزده میلیون دلاری به نوار غزه اختصاص خواهد یافت و به گروه تروریستی حماس که بر آن سرزمین تسلط دارد داده خواهد شد. حماس همچنان از بازگرداندن دو شهروند اسرائیلی که در اسارت دارد و بازمانده پیکر دو سرباز جان باخته اسرائیلی، خودداری می ورزد و از این رو اسرائیل حاضر به کمک به حماس نشده است.

سفیر ایالات متحده در سازمان ملل که این خبر را اعلام کرد، از جمله گفت که بخشی از مبلغ پانزده میلیون دلاری به تامین دارو و آذوقه برای فلسطینیان اختصاص خواهد یافت.

حکومت اسلامی ایران نیز از جمله حکومت هایی است که با ادعای حمایت از فلسطینیان، به آن ها یاری می رساند. ولی این کمک، فقط جنبه نظامی دارد و به امور تروریستی مربوط می شود و رژیم ایران هرگز پولی برای تامین رفاه فلسطینیان در اختیار رهبران آن نگذاشته است.

سفیر آمریکا در سازمان ملل استدلال کرد که بودجۀ اعطایی به فلسطینیان، برای ثبات و امنیت اسرائیل نیز سودمند خواهد بود.