تحلیلگران اسرائیلی به طور فزاینده ای از این که پرزیدنت بایدن هنوز ضروری ندانسته با رهبران اسرائیل درباره سیاست خارجی خود، به ویژه در امور خاورمیانه و ایران به رایزنی بپردازد ابراز ناخرسندی می کنند و می گویند که آیا این ممکن است موجب کاهش همکاری ها بین دو کشور گردد.
سیاستمداران اسرائیلی انتظار داشتند که پرزیدنت بایدن پیش از سخنرانی روز گذشته، پنجشنبه، که طی آن اصول سیاست خارجی خود را بیان کرد، با نتانیاهو تماس می گرفت. ولی با گذشت دو هفته از آغاز ریاست جمهوری او، این انتظار هنوز برآورده نشده است و این در حالی که پرزیدنت ترامپ، سه روز پس از رسیدن به مقام ریاست جمهوری، با نخست وزیر اسرائیل تماس گرفت و درباره مسائل عمومی با وی گفتگو کرد.
نتانیاهو نخستین سیاستمدار یک کشور خارجی بود که دو هفته پیش، دقایقی پس از آن که مراسم تحلیف پرزیدنت بایدن پایان گرفت، و در همان حال که مشغول سخنرانی خطاب به ملت آمریکا بود، یک پیام تصویری برای وی فرستاد و با بیان شادباش، ابراز امیدواری کرد که دو دولت بتوانند در امور حساس منطقه ای و از جمله رویارویی با مساله ایران، همکاری نزدیکی داشته باشند. این پیام تاکنون بی پاسخ مانده است.
با این همه، تصور نمی رود که چنین واقعیاتی بتواند در ادامه همکاری دو کشور و به ویژه ایجاد هماهنگی در مورد برنامه های اتمی و موشکی رژیم ایران تاثیر سرنوشت سازی داشته باشد.
پرزیدنت بایدن در دو هفته اخیر با رهبران چندین کشور تلفنی گفتگو کرده و از جمله با سران کانادا، مکزیک، روسیه، آلمان، استرالیا، کره جنوبی و فرانسه سخن گفته است. ولی نام اسرائیل در این فهرست قرار ندارد.
برخی تحلیلگران اسرائیلی، در توجیه این رفتار پرزیدنت بایدن می گویند که شاید او به تماس و رایزنی با نخست وزیر اسرائیل، برای آگاهی از دیدگاه های خاورمیانه او و مسائل اتمی و موشکی رژیم ایران نیازی ندارد، زیرا نتانیاهو همه رویکردهای خود در این زمینه ها را در ده ها پیام شنیداری و گفتاری بیان کرده است.
پرزیدنت بایدن از پیش گفته است که برخلاف دیدگاه دولت راستگرای اسرائیل، از برپایی کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل جانبداری می کند و خواهان پایان بخشیدن به آبادی سازی اسرائیل در کرانه باختری رود اردن می باشد.
تحلیلگران اسرائیلی همچنین می گویند که تلاش کنونی پرزیدنت بایدن برپایی دوباره اتحاد و همکاری بین ایالات متحده و کشورهای اروپایی در رابطه با مسائل خاورمیانه و جهان می باشد و او در مورد ایران، می خواهد همگام با کشورهای اروپایی اقدام کند.
تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که رهبران آلمان، بریتانیا و فرانسه خواهان نوعی کنار آمدن با رژیم ایران در رابطه با برنامه های اتمی و موشکی می باشند، و این در حالی است که اسرائیل و عربستان سعودی می گویند که برجام باید به کلی لغو گردد و قرارداد تازه ای تنظیم گردد که برنامه های اتمی و موشکی رژیم ایران را برای همیشه متوقف سازد.
این تحلیلگر می گوید که هنوز زود است بتوان قضاوت کرد که روابط دولت پرزیدنت بایدن با اسرائیل، در مسیر کاهش همکاری پیش می رود. البته در اورشلیم هیچ کس انتظار نداشت که دولت بایدن همانند پرزیدنت ترامپ، از منافع ملی و نیازهای امنیتی اسرائیل قاطعانه دفاع کند اما پرزیدنت بایدن حتی در آخرین پیام های خود گفته است که از نیازهای امنیتی اسرائیل آگاه است و نسبت به لزوم حفظ برتری نظامی اسرائیل وقوف دارد.