پرسش روزنامه “واشنگتن پست”: آیا رژیم ایران خواهد توانست ممنوعیت های آمریکا را در رساندن سوخت به ونزوئلا دور بزند؟

در همان حال که بحران کمبود سوخت در ونزوئلا به صورت یک مسئله جدی درآمده و ادامه حکومت کنونی را مورد تهدید قرار داده، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست این پرسش را مطرح ساخت که آیا آیا با محدودیت های کنونی که ایالات متحده علیه رسیدن سوخت به ونزوئلا  ایجاد کرده بازهم ایران خواهد توانست همچنان به سوخت‌رسانی به آن کشور ادامه دهد.

در روزهای اخیر خبر رسید که در بسیاری از نقاط ونزوئلا صفحه های طولانی در برای جایگاه های فروش بنزین ایجاد گردیده و مردم از وضعی که به وجود آمده شدیدا خشمگین هستند.

کمبود شدید مواد سوختی در کشور نابسامان و بحران‌زده ونزوئلا بیداد می کند . روزنامه «واشنگتن پست» در این باره نوشت: آیا حکومت ایران  علی‌رغم مصادره محموله‌های سوختی ارسالی از تهران به کاراکاس از سوی ایالات متحده همچنان  به سوخت‌رسانی به ونزوئلا ادامه خواهد داد؟

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشته است: مقامات آمریکایی یک ماه پیش نیز محموله‌های سوخت ارسالی از ایران به دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا که توسط ۴ نفتکش تحت مالکیت یونان با پرچم لیبریا به کاراکاس منتقل می‌شده را مصادره کرده‌اند.

ونزوئلا که بزرگترین دارنده ذخایر نفت در جهان است، حدود شش سال پیش روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه مصرف بنزین داشت، اما در پی سقوط قیمت نفت و افت درآمدهای کشور، همچنین تحریم‌های آمریکا ظرفیت پالایشگاهی کشور به شدت افت کرد و تقریبا متوقف شده است.

واشنگتن پست در ادامه نوشت: در همین رابطه  ایالات متحده از قدرت خود در برابر نفتکش‌های حامل سوخت ایرانی ارسالی به ونزوئلا استفاده نکرده و تنها دست به مصادره محموله‌های سوخت این نفتکش‌ها زده است.

این روزنامه نوشت: ایالات متحده آمریکا همچنین تاکنون درباره محموله‌های جدید سوخت‌رسانی که ممکن است علی‌رغم اقدامات بازدارنده آن از ایران به ونزوئلا ارسال شود، هیچ‌گونه اظهار نظری نکرده است.

این در حالی است که منابع خبری در روزهای اخیر  اعلام کرده بودند در راستای تلاش واشنگتن برای تعطیلی تجارت میان تهران و کاراکاس، محموله‌های سوخت ایرانی ارسالی به ونزوئلا که ماه اوت گذشته توسط ایالات متحده آمریکا توقیف و مصادره شده، اکنون به وسیله دو نفتکش در حال انتقال به تگزاس است و انتظار می‌رود طی روزهای آینده به این ایالت آمریکا برسد.

به گفته این منابع پیش‌بینی می‌شود اولین محموله سوخت ایرانی مصادره شده که توسط نفتکش یورو فورس با پرچم لیبریا حمل می‌شده طی ۲۴ ساعت آینده به گلوستون در تگزاس برسد.

همچنین در همین رابطه  پیش‌بینی شده که دومین محموله سوخت ایرانی به ونزوئلا که با نفتکش مرسک پروگرس حامل پرچم سنگاپور منتقل می‌شده پس از مصادره شدن توسط ایالات متحده در روز ۱۹ سپتامبر وارد بندر هیوستون آمریکا شود.

از سویی شرکت‌های یورو تانکرز و مرسک تانکرز که مدیریت دو نفتکش را بر عهده دارند تاکنون به درخواست پیگیری واکنشی نشان نداده‌اند و وزارت دادگستری ایالات متحده نیز از هر گونه اظهار نظری در این‌باره امتناع ورزیده‌است.

یادآور می شود که ایالات متحده در ماه  گذشته اعلام کرده بود که ۱٫۱میلیون بشکه سوخت ایرانی در حال انتقال به ونزوئلا را مصادره کرده‌است.

در ادامه خبرگزاری رویترز نیز   گزارشی درباره کمبود بنزین و عدم توزیع مناسب آن در ونزوئلا نوشت: مردم خشمگین ونزوئلا ساعت‌ها و حتی در برخی موارد روزها در مقابل پمپ ‌بنزین‌ها در نوبت دریافت سوخت ایستاده و خیلی از آنها نیز به خاطر تمام شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت، موفق به پر کردن باک‌های خودرو نمی‌شوند.

رویترز نوشته است که  بعد از انتظار در صف‌های طولانی، برای هر خودرو تنها ۲۰ تا ۳۰ لیتر بنزین داده می‌شود.

روزنامه واشینگتن‌ پست نیز در تایید این خبر نوشته است که  بنزین در ونزوئلا به شدت کمیاب شده و مردم در صف‌های طولانی منتظر دریافت مقدار محدودی بنزین هستند.

حتی در دوران شیوع کرونا و افت تقاضای سوخت نیز، تخمین زده می‌شود نیاز داخلی ونزوئلا روزانه ۵۰ تا ۷۰ هزار بشکه بنزین باشد.

ایران چند ماه پیش ۱.۵ میلیون بشکه بنزین را توسط پنج نفتکش ایرانی راهی ونزوئلا کرد و بخشی از ظرفیت از کار افتاده تولید بنزین این کشور را احیا کرد، اما درست یک هفته بعد از بازگشت متخصصان ایرانی، یکی از پالایشگاه‌هایی که ایرانی‌ها تعمیر کرده بودند، آتش گرفت و دیگری نیز دچار اخلال شد.