پزشکان و ویروس شناسان اسرائیلی: «دریافت دوز سوم واکسن، تاثیر معجزه آسایی دارد و همگانی می‌شود»

 

کارشناسان بهداشتی و ویروس شناسان، پس از بررسی پرونده درمانی حدود دو میلیون تن اسرائیلی، به این نتیجه رسیده‌اند که دریافت دوز سوم واکسن تاثیرات معجزه آساسی دارد و احتمال ابتلا به کرونا را تقریبا به صفر می رساند.

به دنبال این بررسی مهم علمی، از هفته آینده به همه شهروندان از سن شانزده سال به بالا اجازه داده می شود واکسن سوم را دریافت کنند. این توصیه، ماه گذشته با واکسینه کردن سالمندان از سن شصت به بالا آغاز شد و سپس محدودیت سنی مرتبا پائین آمد و در حال حاضر افراد سی ساله به بالا حق دریافت واکسن سوم را دارند و از هفته آینده، تزریق این واکسن همگانی خواهد شد.

پزشکان اسرائیلی پس از بررسی و آمارگیری از پرونده‌های بهداشتی بیش از دو میلیون تن اسرائیلی، بدون آن‌که هویتشان آشکار باشد، به این نتیجه رسیده‌اند که عوارض جانبی برای آنانی که واکسن فایزر را دریافت کرده‌اند بسیار جزیی بود و حتی اگر یک تا پنج درصد از واکسنیه شدگان عوارضی چون لخته شدن خون و یا مشکل تنفسی داشته‌اند، بسیار کمتر و حتی در مقیاس ناچیز در مقایسه با آنانی بوده که واکسن نزده بوند و به ویروس مبتلا شدند. این نتیجه گیری، همه گروه های سنی را شامل می‌شود.

با آن‌که در روزهای اخیر از شمار مبتلایان به نحو چشمگیری کاسته شده، ولی همچنان رقم بالایی است که از هشت هزار نفر در روز نیز فراتر رفته است و مقامات بهداشتی توصیه می‌کنند که تدابیر احتیاطی همچنان رعایت گردد و مردم ماسک بزنند.

اسرائیل در هفته‌های آینده شاهد برگزاری اعیاد سال نو یهودی خواهد بود و این نگرانی وجود دارد که همایش‌های بزرگ عید، ممکن است شمار مبتلایان را بالا ببرد.

همچنین، یک هفته مانده به بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید، مباحثه و مجادله در مورد شیوه رفتاری با کودکانی که خانواده‌های آن‌ها با تزریق واکسن همچنان مخالفت می ورزند، چه خواهد بود.

اسرائیل یکی از نخستین کشورهایی بود که واکسن سوم را توصیه کرد و واکسیناسیون شهروندان آغازگردید. ولی مشکل آن است که از میان نُه میلیون تن جمعیت اسرائیل، هنوز حدود یک میلیون تن حتی حاضر به دریافت دوز نخست هم نیستند. این سرپیچی، حدود یکصد هزار آمورگار و مربی در مدارس را شامل می‌شود و طبعا دولت حق ندارد واکسن را بر آنان تحمیل کند. مناظره و جدل بر سر آن است که آیا می‌توان این معلمین را اخراج کرد و یا به مرخصی اجباری فرستاد؟ در آن هنگام، مشکل کمبود معلم نیز پیش خواهد آمد.

دو قشر عمده از جمعیت اسرائیل که هنوز واکسن نزده‌اند و با آن مخالفت می‌ورزند، افراد اولترا اورتودوکس یهودی و یا اعراب اسرائیلی، به ویژه بدوی‌های جنوب کشور هستند.

در یک هفته اخیر، چندین کشور جهان، به پیروی از اسرائیل، اعلام کرده‌اند که مردم را به دریافت دوز سوم نیز تشویق خواهند کرد. ایالات متحده یکی از این کشورها می‌باشد.