پس از آسیب به کشتی جاسوسی ساویز، اسرائیل خود را برای رویارویی با حملات رژیم ایران آماده می سازد

در آستانه دیدار وزیر دفاع ایالات متحده از اسرائیل و گفتگوهای مهمی که با مقامات این کشور به عمل خواهد آورد، در اورشلیم این احتمال به طور جدی مطرح است که رژیم ایران در صدد برآید به دنبال آسیبی که به کشتی جاسوسی ساویز در دریای سرخ وارد آمد، جنگ دریایی با اسرائیل را شدت بخشید و به عملیات تعرضی بیشتری علیه این کشور دست بزند.

رسانه های عربی، کماندوهای زیرآبی اسرائیل را عامل بمب گذاری در بخش زیرین بدنه این کشتی دانسته اند، ولی مقامات حکومت ایران در متهم ساختن اسراییل راه احتیاط در پیش گرفته و هنوز به طور رسمی و مستقیم انگشت اتهام را به سوی اسرائیل دراز نکرده اند.

محافل خبری گزارش می دهند که از هنگام وقوع این انفجار در هفته پیش، مشاوراتی در سطح بالا در نهادهای سیاسی، نظامی و اطلاعاتی اسرائیل صورت گرفته و احتمالات در مورد شیوه انتقام جویی رژیم ایران بررسی شده است.

در حال حاضر گمان بر آن است که رژیم ایران آسیب رسیدن به ساویز را بی پاسخ نخواهد گذاشت، به ویژه آن که سخن از یک کشتی جاسوسی است که جنبه نظامی دارد و به علت نقشی که در جنگ حوثی ها در یمن دارد، یک ضربه عملیاتی و حیثیتی است که سپاه پاسداران نمی تواند در برابر آن ساکت بنشیند.

از دیدگاه آشنایان امور در اسرائیل، آسیب رسانی به کشتی ساویز که در فرماندهی سپاه پاسداران قرار دارد، نگرانی های دوگانه و حتی سه گانه ای را در رژیم ایران ایجاد می کند.

اگر مسؤولیت این آسیب را متوجه اسرائیل بدانیم، این کشور نشان داده که با قدرتمندی، همچنان علیه رژیم ایران و قدرت یابی آن در منطقه و استقرار در کشورهای همسایه اقدام می کند.

برای رژیمی که ادعا کرده قادر است اسرائیل را در ظرف پنج دقیقه نابود کند، این امر باعث سرشکستگی بسیار است.

نگرانی دوم رژیم ایران آن است که اگر این حادثه نتیجه اقدام کماندوهای اسرائیلی بوده، احتمالا با نوعی هماهنگی و همکاری از جانب عربستان سعودی صورت گرفته و ممکن است زمینه ساز اقدامات مشترک آن ها علیه حضور نظامی رژیم ایران در منطقه باشد.

اگر کماندوهای اسرائیلی چسباندن بمب های مغناطیسی در زیر بدنه ساویز را انجام داده باشند، احتمالا به پایگاهی در آن نزدیکی نیاز داشته اند.

همچنین اگر این گمان در مورد هماهنگی بین اسرائیل و عربستان درست باشد، می تواند گام دیگری در راه نزدیکی دو کشور و افزایش احتمال صلح بین اورشلیم و ریاض تلقی شود.

نگرانی سوم رژیم ایران ممکن است آن باشد که اگر کشتی ساویز از رده خارج شود، رژیم پایگاه اصلی خود برای کمک رسانی به حوثی ها را از دست می دهد

مقامات امنیتی و نظامی اسرائیل که در روزهای اخیر در مشاورات محرمانه در این زمینه شرکت داشته اند، به بررسی همه احتمالات ادامه می دهند و دستورهای لازم به نیروی دریایی اسرائیل و نهادهای نظامی و امنیتی دیگر داده شده است.

آسوشیتدپرس از قول کارشناسان امور نوشته بود که ضربه وارده به کشتی ساویز جدی بوده و نشان می دهد که رژیم ایران علیرغم همه ادعای قدرت، مورد آسیب قرار می گیرد.

اکنون بیش از دو سال است که اقدامات اسرائیل علیه نفتکش هایی که به سوریه سوخت می رسانند و همچنین کشتی های حامل اسلحه ایرانی که به سواحل سوریه نزدیک می شوند ادامه دارد.