پس از شلیک ۴۶۰ موشک از غزه، آرامش از نو برقرار شد و زندگی در نواحی پیرامونی به حال عادی درآمد

ساختمان تلویزیون حماس در غزه که در یک محله مسکونی قرار گرفته بود

در نواحی پیرامونی نوار غزه در خاک اسرائیل، امروز (چهارشنبه) زندگی به روال عادی بازگشت و مدارس و محل کار شهروندان دوباره گشوده شد و آرامش برقرار بود. در ساعات شامگاه دیروز اعلام شده بود که حماس و دیگر سازمان های تروریستی خواستار برقراری آتش بس شده و تعهد کرده بودند که اگر اسرائیل نیز آن را بپذیرد، حملات موشکی را متوقف خواهند ساخت.

در اسرائیل رسما اعلام شد که به امید بازگشت آرامش، حملات هوایی علیه مواضع در غزه متوقف می شود. پیشتر اعلام شده بود که به ارتش اسرائیل دستور داده شده، آن گونه که اوضاع ایجاب می کند واکنش نشان دهد. مفهوم این دستور آن است که اگر گروه های ترور در غزه از تعرض دست بردارند، عملیات اسرائیل را نیز متوقف خواهد شد.

در دو روز گذشته، کابینه محدود امنیتی دولت اسرائیل به بررسی های مداوم درباره اوضاع غزه پرداخت تا راهکار مناسبی برای آن بیابد.

جلسه روز گذشته کابینه هفت ساعت ادامه یافت و روز پیش از آن نیز وزیران ارشد مدت سه ساعت اوضاع را بررسی می کردند که از ماهیت مباحثات خبری در دست نیست.

در طول دو روز گذشته، گروه های ترور به تعرضات بی سابقه ای پرداختند و در ظرف سی و شش ساعت، ۴۶۰ موشک و راکت و خمپاره به سوی خاک اسرائیل شلیک کردند.

بیش از یکصد موشک توسط سامانه ضد موشکی موسوم به گنبد آهنین در هوا شکار شد و چند صد موشک نیز در زمین های باز سقوط کرد و آسیبی وارد نساخت. ولی چند موشکی نیز به اماکن مسکونی اصابت کرد و خساراتی وارد ساخت.

در یک مورد، یک مرد کشته شد و یک بانوی سالخورده نیز به حال اغماء در آمد. مرد جان باخته، بر حسب اتفاق، یک کارگر فلسطینی از کرانه باختری بود که با داشتن مجوز کار در اسرائیل، در یکی از شهرک های نزدیک به غزه زندگی می کرد.

موافقت دولت اسرائیل با برقراری آتش بس، با اعتراض شدید اهالی شهرک های پیرامون نوار غزه روبرو شد. آن ها گفتند که ادامه این وضع غیرقابل تحمل است و دولت باید به صورت ریشه ای با این معضل برخورد کند.

آن اهالی می گویند که اکنون شش ماه است که شهرک های پیرامونیِ غزه با تظاهرات و اغتشاشات فلسطینیان روبرو هستند. از یک سو، دود لاستیک های کهنه که فلسطینیان آتش می زنند، تنفس را مشکل ساخته و از سوی دیگر مرتبا صدار انفجار و تیراندازی شنیده می شود.

همچنین، اهالی پیرامونی، همیشه با خطر حملات موشکی روبرو هستند و در هراس به سر می برند.

اویگدور لیبرمن وزیر دفاع

در گزارش های امروز گفته شده که در نشست کابینه محدود امنیتی، مباحثات شدیدی بین وزیران جریان داشته و اویگدور لیبرمن وزیر دفاع از جمله کسانی بوده که عقیده داشته باید ضربات نظامی بر حماس و دیگر سازمان های ترور همچنان ادامه یابد و اسرائیل به راه حلی برسد که قدرت تعرض از گروه های ترور سلب گردد.

ولی نتانیاهو و امیران ارتش بر این باور بوده اند که ادامه درگیری ها ممکن است به بروز جنگ بیانجامد که اسرائیل خواهان آن نیست. بنا به گزارش ها، سران ارتش با آغاز یک حمله گسترده علیه سرکردگان ترور در غزه مخالفند و نخست وزیر نیز دیدگاه آن ها را پذیرفته و دستور داده است که آتش بس پذیرفته شود و حملات متقابل اسرائیل علیه غزه متوقف گردد.

در دو روز گذشته، نیروی هوایی اسرائیل ده ها پرواز عملیاتی انجام داد و به زیربنای تروریستی در غزه آسیب شدید رساند.

یکی از هدف هایی که مورد بمباران قرار گرفت و ویران شد، ساختمان شبکه تلویزیون الاقصی متعلق به حماس بود. اسرائیل برای آن که به جان کارکنان این شبکه آسیبی وارد نشود، پیشتر به آنان اطلاع داده بود که محل را ترک گویند و از آن ناحیه دور شوند.

اسرائیل در همه مواردی که ناچار است به بمباران در نواحی مسکونی داخل غزه دست بزند، همین شیوه را رعایت می کند تا کمترین آسیب به جان افراد غیرنظامی وارد شود. چنین شیوه ای در ارتش های کشورهای دیگر نظیر ندارد و میزان دلسوری ارتش اسرائیل را نسبت به جان غیرنظامیان آشکار می سازد – و این در حالی که گروه های ترور، در حملات موشکی خود، نواحی مسکونی و مراکز جمعیتی را هدف می گیرند تا موجب قتل شهروندان اسرائیل شوند.

اهالی شهرک های پیرامونی غزه، برای نشان دادن خشم خود نسبت به موافقت دولت اسرائیل با برقراری آتش بس، شب گذشته در شهر سدروت به خیابان آمدند و با آتش زدن لاستیک و دادن شعار، به نکوهش دولت پرداختند و خواهان یافتن راهکاری شدند که به تعرضات تروریستی از غزه، برای همیشه پایان دهد.

آگاهان امور سیاسی نیز می گویند که به آتش بس هایی که گروه های ترور در غزه متعهد می شوند نمی توان اعتماد کرد

آن ها یادآور می شوند که از هنگام کودتای نظامی حماس و به دست گرفتن قدرت در غزه، سه جنگ رخ داده و بیش از بیست هزار موشک و راکت در این یازده سال به سوی اسرائیل شلیک شده است

از شش ماه پیش حماس به یک رشته تعرضات تازه دست زده که هدف از آن، ناچار ساختن اسرائیل به برداشتن محاصره زمینی و دریایی غزه است. در این تعرضات هفتگی، که گاهی نیز به صورت روزانه ادامه یافت، حماس بیش از دویست قربانی داد ولی اعلام داشته که مصمم است به این شیوه ادامه دهد.

تلویزیون فارسی بی بی سی شب گذشته (سه شنبه) در چارچوب برنامه خبری شصت دقیقه، مصاحبه ای با منشه امیر و یک استاد دانشگاه در آلمان انجام داد تا زوایای مختلف رویدادها را بررسی کند. فیلم مصاحبه را می توانید در زیر ببینید و بشنوید:

 

اصابت موشک خانه ای را نیمه ویران کرد،ولی اهالی خانه در اطاق امن سنگر گرفته بودند

2 دیدگاه‌

  1. ۴۶۰ موشک از نوار غزه به اسراییل شلیک شده. مردم پا برهنه ای که هیچ منبع درآمدی ندارند و هنرشان در طول تاریخ تا به همین امروز آدم کشی است، این همه مهمات را از کجا می اورند؟ ۴۶۰ موشک طی چند روز؟ همین سال ۲۰۱۸ میلادی چند موشک از غزه به اسراییل پرتاب شده؟ چند میلیون/میلیارد دلار می شود؟
    اوباشان نوار غزه که صنعت مهمات سازی ندارند. از کجا؟ یقینا حواب این سوال ساده رادولت اسرائیل می داند.
    تا مافیای فاشیستی سیاه اسلامی را تا بر نیاندازید، دنیا روی آرامش نخواهد دید.

  2. خیلى متأسفم اسرائیل از بشارالأسد ضعیف تَر است !!!
    بشار کارى کرد که مردم سوریه منزل و خاک خودرا رها کردند و رفتند ولى این خاک متعلق به قوم یهود و اسرائیل است
    البته حالت جنگ نباید باشد و مردم فلسطین خودشان باید خسته شوند و بروند
    باید فقیر و بى پول شوند ، مانند بشار نباید کشته و شیمیایى کنید . هرچه وسائل زندگى بیشتر برایشان مهیأ شود ، بیشتر زادو ولد میکنند .
    پریشب موقعیت خوبى بود که تنبیه شوند !!!
    بامید روزیکه مسلمانان از اسرائیل بروند .

Comments are closed.