
منابع آگاه خبری می گویند که به دنبال شناسایی یک تونل تهاجمی حزب الله لبنان که به داخل خاک اسرائیل حفر شده بود، و این احتمال قوی که حزب الله دالان های زیرزمینی بیشتری به داخل خاک اسرائیل حفر کرده تا از طریق آن ها بتواند علیه اسرائیل به جنگ بپردازد، اسرائیل قصد دارد با یک پیکار دیپلماتیک، چهره تروریستی حزب الله را با وضوح بیشتر به آن ها معرفی کرده و خواستار اقدام جهانیان علیه این گروه گردد.
آگاهان می گویند انتظار اسرائیل از کشورهای جهان آن است که حزب الله را در کشورهای خود مورد تحریم قرار دهند و بکوشند منابع مالی آن را خشک کنند.
بودجه سالیان این سازمان تروریستی در لبنان بیش از پانصد میلیون دلار در سال ارزیابی شده که بخش اعظم آن را حکومت ایران تامین می کند، ولی بخش دیگری از آن نتیجه فعالیت بازرگانی مستقل حزب الله در کشورهای مختلف جهان است که عمدتا قاچاق مواد مخدر و پولشویی می باشد.
نصرالله سال گذشته، هنگامی که حزب الله مورد تحریم های بانکی ایالات متحده قرار گرفت، به اعضای سازمان خود گفت که نگران نباشند زیرا حتی نان و آب آنان، توسط حکومت اسلامی ایران تامین می شود.
اکنون نخست وزیر اسرائیل قصد دارد با به راه انداختن یک کارزار دیپلماتیک، و با استناد به تونلی که در داخل اسرائیل شناسایی شده، کشورهای جهان را تشویق کند به تحریم گسترده و موثری علیه حزب الله بپیوندند.
در چارچوب این تلاش، نتانیاهو قصد دارد از طریق یک گفتگوی تلفنی، از پرزیدنت امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه بخواهد که به این کارزار بپیوندد و در درجه اول، حکومت لبنان را زیر فشار بگذارد که این چنین به حزب الله میدان ندهد.
کشور لبنان در دوران پس از جنگ جهانی اول، تحت قیمومیت فرانسه قرار داشت و فرانسویان هنوز هم در لبنان از نفوذ نسبتا چشمگیری برخوردار هستند.