پس از مسکو،  فرانسه هم به حکومت ایران هشدار داد : با تولید اورانیوم فلزی وضعیت کنونی برجام را وخیم‌تر نکنید

آگنس فون درمول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه با انتشار بیانیه‌ای درباره آغاز تولید اورانیوم فلزی توسط رژیم ایران هشدار داد و آن را نقض توافقنامه برجام اعلام کرد و گفت ایران با اقدام به تولید اورانیوم فلزی امکان مذاکره با آمریکا را به خطر می‌اندازد.

در این بیانیه  به حکومت ایران هشدار داد و خواست تا این کشور از هر اقدامی که منجر به وخیم‌تر شدن وضعیت کنونی توافق هسته‌ای برجام شود، خودداری کند.

یادآور می شود: فرانسه به عنوان یکی از کشورهای امضا کننده برجام در سال ۲۰۱۵ درباره اقدام ایران در تولید اورانیوم فلزی که می‌تواند کاربرد نظامی داشته باشد اظهار نگرانی کرده و این اقدام جمهوری اسلامی را نقض برجام دانسته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز قبل به کشورهای عضو اعلام کرد تجهیزات جدیدی در تاسیسات هسته‌ای اصفهان مستقر شده ‌و ایران تولید اورانیوم فلزی را چند روز پیش  شروع کرده است.

یادآور می شود که آلمان، فرانسه و بریتانیا “ترویکای” اروپایی امضا کننده برجام، با اشاره به مصارف نظامی اورانیوم فلزی، از فعالیت ایران در این زمینه ابراز نگرانی شدید کرده‌اند.

روز گذشته (پنجشنبه)  نیز روسیه  در این باره به حکومت ایران هشدار داد که بهتر است  “خویشتن‌داری” کند.

حکومت ایران در توافق هسته‌ای برجام متعهد شده که در طول ۱۵ سال فعالیتی در تحقیق و توسعه اورانیوم فلزی نداشته باشد.

مقامات رسمی حکومت ایران  به هشدار فرانسه واکنشی نشان نداده‌اند اما رسانه‌های دولتی ایران این درخواست فرانسه را “یک جانبه” و “تکراری” دانستند.