نخست وزیر اسرائیل در یک سخنرانی فاش ساخت که تحولی در تلاش کشور برای آگاهی از سرنوشت کمک خلبان مفقود اسرائیلی رخ داده که ۳۶ سال پیش در لبنان اسیر شد و چند سال بعد خبر رسید که توسط حکومت ایران، از لبنان به ایران انتقال یافته است. نفتالی بنت در مورد ماهیت خبر چیزی فاش نکرد، ولی گفت که ده ها تن از ماموران اطلاعاتی اسرائیل، با ماموریت در یک کشور خارجی مدت مدیدی برای به دست آوردن اطلاعات بیشتری درباره سرنوشت کمک خلبان اسرائیلی تلاش کرده اند.
رون آراد کمک خلبان جنگی اسرائیل ۳۵ سال پیش هنگام عملیات هوایی در لبنان به اسارت درآمد. در آن عملیات، هواپیما احتمالا به علت نقص فنی در حال سقوط بود. خلبان و کمک خلبان با چتر نجات هواپیما را ترک گفتند. ولی رون اراد که از ناحیه کتف زخمی شده بود، پیش از آن که با چتر نجات به زمین برسد، توسط چریک های وابسته به گروه شیعه امل محاصره شد و به اسارت درآمد.
نیروی هوایی اسرائیل با فرستادن هلیکوپتر موفق شد خلبان را دقایقی پس از آن که به زمین رسیده بود، از لبنان نجات دهد و به اسرائیل باز گرداند. ولی کمک خلبان اسیر از محل به جای دیگری انتقال یافته بود و نجات او امکان پذیر نگردید.
چند سال پس از این رویداد بود که اسرائیل اعلام داشت که جنبش امل، کمک خلبان اسرائیلی را به حکومت ایران فروخته و رون آراد به ایران انتقال یافته تا از او تخلیه اطلاعاتی شود. رژیم ایران هرگز این خبر را تایید نکرد و اسرائیل را به اتهامات بی اساس متهم ساخت و متقابلا ادعا کرد که چند تن از دیپلمات های ایران و دستیاران آن ها که در جاده ای در نزدیکی بیروت توسط فالانژهای مارونی اسیر شده بودند، به اسرائیل انتقال یافتند – ادعای بی اساسی که فقط جنبه بهانه داشت.
در طول سال ها، اسرائیل همه امکانات خویش را به کار گرفته تا شاید از سرنوشت رون اراد آگاه شود. جنبش امل یک سال پس از اسارت رون اراد، تصاویری همراه با یک نامه از او انتشار داد که ثابت می کرد او کاملا سالم است. ولی از آن پس، هیچگونه اطلاعی از او نرسید و از سرنوشت او هیچ خبری در دست نیست.
اسرائیل در چارچوب تلاش های خود برای آگاهی از سرنوشت رون آراد، یک جایزه ده میلیون دلاری برای فرد یا افرادی تعیین کرد که بتوانند محل نگاهداری او را فاش سازند. ولی این تلاش ها نیز بی نتیجه ماند. تعیین جایزه ده میلیون دلاری، در همه شبکه های تلویزیونی فارسی زبان نیز انتشار یافت ولی نتیجه ای نداد.
حالا، پس از گذشت سی و پنج سال از آن اسارت، نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل، در سخنرانی از تریبون “کنست” (پارلمان اسرائیل) اطلاع می دهد که ماموران موساد اسرائیل با انجام یک رسالت خطرناک توانسته اند راهگشایی کنند.
بنت درباره ماهیت این امر هیچ گونه توضیحی نداد. ولی این سخنان او از جانب برخی آشنایان به امور امنیتی و اپوزیسیون پارلمانی و به ویژه حزب لیکود مورد انتقاد قرار گرفت و نخست وزیر متهم شد که به افشاگری درباره موضوع حساسی پرداخته که بهتر بود افشا نشود.
ممکن است در روزها یا هفته های آینده، پیرامون این ماجرا خبرهای بیشتری انتشار یابد.