وزیرخارجه ایالات متحده گفت: با برقراری تحریمهای نفتی کاخسفید علیه رژیم ایران، دولت آمریکا توانسته است جلوی فروش دو میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه از نفت ایران را بگیرد. با این همه، حکومت ایران همچنان ادعا می کند که قادر است به فروش نفت ادامه دهد .
مایک پمپئو وزیرخارجه آمریکا در گفتگو با شبکه تلویزیونی اماسانبیسی گفت: « به کارآیی بازگرداندن تحریمها علیه تهران یقین دارد و مطمئن است که کاخسفید میتواند به استراتژی خود در این زمینه ادامه دهد».
دولت واشنگتن پیشتر اعلام کرده بود که با توجه به مخالفت حکومت ایران برای مذاکره هستهای مجدد با ایالات متحده بنا دارد با به صفر رساندن صادرات نفت این کشور، علاوه بر قطع منابع مالی تهران، فشار مضاعفی علیه مقامهای این کشور وارد کند تا آنها وادار به گفتگو با واشنگتن شوند.
پمپئو گفت: «از زمانی که آمریکا قصد خود برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را اعلام کرد، رهبر این کشور یک کارزار تمام عیار که بر دیپلماسی اخاذی استوار است را شروع کرده است«
پمپئو افزود: “فرصت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سال آینده به پایان می رسد . زمان باقی مانده تا انقضای مهلت تحریم تسلیحاتی علیه ایران و پایان ممنوعیت سفر قاسم سلیمانی به پایان میرسد. ما از تمامی متحدان و شرکای خود میخواهیم تا فشار بر رژیم ایران را افزایش دهند تا این رژیم رفتار بیثبات ساز خود را کنار بگذارد.”
پمپئو گفت: «باید توجه داشت که با انقضای این قطعنامه در سال آینده تحریم ها علیه ۲۳ شهروند دیگر حکومت ایران نیز برداشته خواهد ».
وی افزود: « وقت برای محدود کردن توانایی ایران برای دامن زدن به اقدامات تروریستی تنگ تر می شود».
برایان هوک فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران هم پیش از اظهارات آقای پومپئو در نیویورک به خبرنگاران گفت: « به اعتقاد ما شورای امنیت سازمان ملل نقشی مهم برای اطمینان از ادامه تحریم های تسلیحاتی و منع سفر دارد».
وی افزود: «دولت واشنگتن به حمایت شورای امنیت سازمان ملل در تمدید تحریم تسلیحاتی به ایران امید دارد».
هوک گفت: «قطعنامه ۲۲۳۱ که ۱۲ سال پیش در باره تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه حکومت ایران تصویب شد . مهلت این قطعنامه سال آینده به پایان می رسد» .
وی افزود: «با پایان قطعنامه، ممنوعیت تحریم سازمان ملل متحد برای جابجایی تعدادی از افراد متوقف خواهد شد. ما معتقدیم شورای امنیت سازمان ملل باید نقش مهمی را برای اطمینان از تمدید تحریم تسلیحاتی و ممنوعیت حرکت این افراد داشته باشد».
هوک گفت: «این موضوع امروز در شورای امنیت سازمان ملل با مشارکت مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، مورد بحث قرار خواهد گرفت».
این تحریم ها باید بیشتر و سریع تر انجام شوند تا ریشه رژیم اخوندی از خاک ایران هر چه زودتر کنده شود، چرا که هر روزی که به عمر این علف های هرز اضافه تر میشود ضررهای مسیبت بار بیشتری به ایران و ایرانی وارد میشود.