پمپئو در همایش رسانه ای با نتانیاهو: «یکی از هدف های مهم من، همکاری با اسرائیل علیه رژیم ایران است»

وزیر خارجه ایالات متحده در یک کنفرانس رسانه ای مشترک با نخست وزیر اسرائیل، از جمله اعلام داشت که دولت واشنگتن از اقداماتی که برای تامین امنیت اسرائیل ضروری است جانبداری می کند. گفته می شود که این سخنان در رابطه با اهمیت استراتژیک دره اردن برای امنیت اسرائیل است که بنیامین نتانیاهو تصمیم دارد آن را به طور رسمی به خاک اسرائیل ملحق سازد. این اقدام با مخالفت شدید فلسطینی ها، کشورهای عرب و برخی دولت های اروپایی روبرو شده است ولی طرح صلح پرزیدنت ترامپ چنین امکانی را در نظر گرفته است.

دره اردن که یک نوار جغرافیایی باریک در کرانه باختری رود اردن قرار دارد، از نظر جلوگیری از قاچاق اسلحه و رخنه یابی خرابکاران، برای امنیت اسرائیل اهمیت بسیار دارد.

مایک پمپئو که بامداد امروز (چهارشنبه) به هدف مذاکره با سران اسرائیل و در آستانه برپایی دولت جدید به اورشلیم آمده، به طور جداگانه با نتانیاهو و بنی گانتس به گفتگو می نشیند.

در همایش رسانه ای مشترک امروز، نتانیاهو از جمله گفت: «دولت جدید اسرائیل که در حال برپا شدن است، مهمترین فرصت برای ایجاد صلح با فلسطینی ها بر اساس طرح صلح پرزیدنت ترامپ می باشد».

مایک پمپئو درباره موضوع هایی که با رهبران اسرائیل در میان خواهد گذاشت، از جمله گفت: «ایالات متحده برای رویارویی با دو تهدید که همان خطرات حکومت اسلامی ایران و ویروس کورونا می باشد، با اسرائیل همکاری تنگاتنگی خواهد داشت».

وزیر خارجه ایالات متحده افزوده گفت: «کارزار ایالات متحده به هدف کاهش دادن منابع مالی رژیم ایران، به این منظور که نتواند به امنیت اسرائیل آسیب برساند و به فتنه گری علیه دنیا ادامه دهد، کاملا موفق بوده و به نتیجه رسیده است».

پمپئو گفت که این فشار حداکثری علیه رژیم ایران همچنان ادامه خواهد یافت و حتی بیشتر خواهد شد.

وزیر خارجه ایالات متحده گفت: «ختی در این زمان که مردم ایران از مصیبت کورونا رنج می برند، رژیم آیت الله ها همچنان بخش عمده ای از توانایی مالی ایران را همچنان در راه ترور هزینه می کند».

پمپئو گفت که سرکردگان رژیم ایران با این گونه رفتارها ماهیت واقعی خود را آشکار می سازند.

وزیر خارجه ایالات متحده گفت که وی با سفر به اسرائیل و گفتگوهایی که با نتانیاهو خواهد داشت، به بررسی این موضوع می پردازد که چگونه دو کشور می توانند از طریق همکاری های متقابل رژیم ایران را مهار کنند و به تجاوزکاری های این رژیم در منطقه، و از جمله در سوریه پایان بخشند.

نخست وزیر اسرائیل از این سخنان به گرمی استقبال کرد و گفت که اسرائیل نیز بسیار مایل است بداند در این زمینه، یعنی علیه زیاده خواهی های رژیم ایران، چه همکاری های بیشتری بین اسرائیل و ایالات متحده می تواند برقرار باشد.