پژوهشکده امریکایی: دولت عربستان مطالب یهود ستیزانه را از کتب درسی و اجتماعی حذف کرده است

یک پژوهشکده آمریکایی ایپاکت که فعالیت های آموزشی و اجتماعی در خاورمیانه را دنبال می کند به دنبال یک کار تحقیقاتی نوشت که دولت عربستان سعودی، در تلاش برای پیوستن به جامعه پیشرفته و امروزی، به تدریج همه موارد یهود ستیزانه در کتاب های درسی و فعالیت های آموزشی در آن کشور حذف می کند.

این روند با به قدرت رسیدن ملک سلمان در ریاض آغاز شد که حکومت را عملا به دست فرزند خود امیر محمد بن سلمان سپرده که قصد دارد کشور خویش را از نظر اجتماعی و فرهنگی به عصر مدرن وارد سازد.

در این گزارش آمده است که کتب درسی در عربستان تا سال گذشته پر از مطالب یهودتسیزانه بود که این ملت را پست و حقیر می شمرد و صفاتی را به یهودیان نسبت می داند که هدفش شیطان نمایی ملتی بود که آیین یکتاپرستی را به همه جهانیان عرض کرد و دین اسلام و مسیحیت نیز بر اساس آن نهاده شده است.

در سال های اخیر، این گونه مطالب به تدریج از کتب درسی در عربستان حذف شده است.

تحول دیگر در این زمینه آن است که در گذشته عربستان با این ادعا که خاک آن کشور خاستگاه اسلام بوده و مقدس است، به یهودیان اجازه نمی داد به آن سرزمین پای گذارند. ولی در ماه های اخیر گزارش می رسد ده ها تن یهودی و اسرائیلی که دارای گذرنامه های غیر اسرائیلی هستند، در عربستان مورد استقبال قرار گرفته اند و رژیم جدید می کوشد هرگونه تحریم نسبت به یهودیان را باطل سازد.

اکنون مدتی است که ارزیابی می شود عربستان یکی از کشورهای کلیدی دنیای اسلام است که به زودی با اسرائیل روابط عادی برپا خواهد ساخت.

عربستان به هواپیماهای اسرائیلی نیز اجازه داده در راه پرواز به امیرنشین از فراز خاک آن کشور بگذرند.

تعصب اسلامی در عربستان، در گذشته در حدی بود که در سال های پایانی قرن بیستم، حاضر به پذیرفتن سفیر بریتانیا نشد و او را به لندن بازگرداند، زیرا سفیر تعیین شده، یهودی بود.

عربستان از هنگام ولیعهدی محمد بن سلمان، به زنان نیز برخی آزادی ها را اعطا کرده و از جمله، آنها اجازه رانندگی یافته اند.

گرچه عربستان خبر پرواز محرمانه نخست وزیر اسرائیل به آن کشور و دیدار سه گانه با ولیعهد عربستان و وزیر خارجه آمریکا را تکذیب کرد، ولی در محافل اسرائیلی تردیدی ندارند که چنین سفری انجام گرفته است.