پژوهشگران اسرائیلی امید دارند که نخستین دانشمندانی در جهان باشند که واکسن ضد کورونا را هرچه زودتر به جهان عرضه کنند

در اورشلیم اعلام شد که دو آزمایشگاه بزرگ اسرائیلی به دستاوردهای امیدوار کننده ای برای تولید واکسن ضد کرونا نائل آمده اند و امیدوارند به زودی بتوانند نتیجه تحقیقات خود را در اختیار همگان قرار دهند و دنیا را از این مصیبت برهانند. یکی از این آزمایشگاه ها “میگال” نام دارد و در شمال اسرائیل فعالیت می کند و آزمایشگاه دوم در مرکز اسرائیل است و به شیوه تازه ای برای تولید واکسن دست یافته که تولید سریع آن در مقادیر زیاد را امکان پذیر می سازد.

هم اکنون دانشمندان ده ها کشور جهان به رقابتی برای تولید واکسن ادامه می دهند که از چین و استرالیا تا اروپا و آمریکا ادامه دارد و اسرائیل یکی از برجسته ترین کشورها در نزدیک شدن به این هدف است.

“مرکز پژوهشی گالیل” یا با نام اختصاری آن “میگال” نخستین نهاد اسرائیلی بود که تلاش های خود را در این زمینه آغاز کرد و وزیر علوم اسرائیل پس از دیدار از این آزمایشگاه ابراز امیدواری کرد که در ظرف چند هفته و یا حداکثر سه ماه آینده، بتوان این واکسن را به بازار عرضه کرد. انتشار این خبر امیدهای زیادی به وجود آورد و همزمان خبر رسید که تلاش های مشابهی در چندین مرکز علمی و آزمایشگاهی در سراسر جهان جریان دارد و هر کشور می کوشد نخستین مرکز تولید این واکسن ها باشد.

پژوهشگران مرکز تحقیقاتی میگال می گویند که به ساخت واکسن بسیار نزدیک شده اند و ممکن است تا یکی دو هفته آینده تکمیل آن را اعلام کنند. ولی بررسی های نهایی و دریافت مجوز وزارت بهداشت اسرائیل و مرکز بررسی و تایید داروهای تازه، به چند هفته دیگر و شاید یک یا دو ماه نیاز دارد که پس از انجام آزمایش های ضروری، مجوز تولید را صادر کند.

دانشمندان این مرکز تحقیقاتی امید بسیار دارند که بتوانند در مسابقه جهانی برای یافتن واکسن ضد کورونا به مقام نخست جهانی برسند. آن ها در استدلال خود در مورد این امید می گویند که چهار سال پیش نیز نخستین آزمایشگاه جهانی بودند که توانستند واکسن ضد آنفلوآنزای مرغی را که باعث تلفات انسانی بسیار شده بود بسازند و به بازار عرض کنند و جان هزاران نفر را نجات دهند.

دکتر خن کاتس از پژوهشگران ارشد “میگال” به اشکان صفایی گزارشگر تلویزیون ایران اینترنشنال در اسرائیل گفت: هنوز موانعی برای تکمیل کار وجود دارد و چون این ویروس حالت بسیار تهاجمی دارد، آزمایش واکسن ساخت ما باید در خارج از این آزمایشگاه و توسط پژوهشگران دیگری انجام شود.

دکتر خن کاتس در پاسخ به پرسش گزارشگر ایران اینترنشنال که آیا ممکن است اسرائیل برای آزمایش این واکسن، از پزشکان و کارشناسان ایرانی در داخل کشور یاری بگیرد، گفت که در حال حاضر هیچ گونه تماسی بین دو کشور در این زمینه جریان ندارد ولی او بسیار خشنود خواهد شد اگر واکسنی که در ایران تولید می شود بتواند جان شهروندان ایرانی را نیز نجات دهد.

پژوهشگر دیگر این مرکز تحقیقاتی به نام دکتر ایتای بلوخ گفت که یک مزیت بزرگ این واکسن آن است که تزریقی نیست بلکه از طریق دهان وارد بدن می شود و بنابراین، استفاده از آن بسیار ساده است و نیازی به پرستار یا پزشک ندارد.

دکتر بلوخ می گوید که هنوز معلوم نیست که آیا این واکسن با یک بار استفاده، برای همیشه کافی خواهد بود و یا هر سال باید دوباره وارد بدن شود.

در شیوه دومی که آزمایشگاه دیگری در مرکز اسرائیل مورد آزمایش قرار داده، بجای واکسن، کد آن وارد بدن می شود و خودش واکسن را تولید می کند و از این رو، هنگامی که آزمایش ها به پایان رسد و مجوزهای لازم صادر شود، می توان این شیوه درمانی را در کوتاه ترین مدت و در مقادیر بسیار زیاد، در اختیار همه نیازمندان قرار داد.