پژوهشگران زیست شناسی اسرائیل به نخست وزیر: واکسن ضد کرونا برای آزمایش به روی حیوانات آماده شده است

پژوهشگران اسرائیلی که از ماه گذشته به آزمایش واکسن ویروس کرونا پرداخته بودند، اعلام داشتند که تلاش آن ها به انجام رسیده و واکسنی که ساخته اند آماده آزمایش به روی حیوانات می باشد. آن ها این خبر را روز گذشته (سه شنبه) به طور رسمی به آگاهی نخست وزیر رساندند و اعلام داشتند که آزمایش واکسن به روی حیوانات ویژه آزمایشگاهی آغاز می شود. این روند نیز ممکن است چند هفته به درازا بکشد و هدف، آگاهی از توان این واکسن در جلوگیری از ابتلا به کورونا و همچنین بررسی زیان های جانبی احتمالی آن می باشد. اگر این مرحله نیز با موفقیت انجام گیرد، آزمایش واکسن به روی انسان انجام خواهد گرفت که آن هم یک روند چندین ماهه دارد.

علاوه بر اسرائیل، چندین کشور دیگر جهان، از چین تا آلمان، و از فرانسه تا ایالات تحده نیز به کوشش برای ساخت واکسن و یا رسیدن به دارویی که بتواند بیماری کووید ۱۹ را درمان کند، جریان دارد.

پروفسور شموئل شپیرا، رئیس انستیتو پژوهش های زیست شناسی اسرائیل به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اطلاع داد که پیشرفت خیلی خوبی در این راه به دست آمده و وی امیدوار است که اسرائیل نخستین کشور و یا یکی از نخستین کشورهایی باشد که چنین واکسنی را در اختیار بشریت بگذارد.

با این همه، پروفسور شپیرا هشدار داد که حتی اگر مرحله آزمایش به روی حیوانات با موفقیت همراه باشد، هنوز قطعی نخواهد بود که بر انسان نیز تاثیر مشابهی بگذارد. او گفت که در جریان آزمایش داروهای مختلف، بارها چنین اتفاقی نیز رخ داده است.

انستیتو پژوهش های زیست شناسی اسرائیل، که در شهری در جنوب تل آویو قرار دارد، یکی از چند مرکز پژوهشی بیولوژیک اسرائیل است که به تلاش برای ساخت واکسن و یا پرورش دارو در این زمینه ادامه می دهند. یکی دیگر از مراکزی که به این تلاش پیوسته، مرکز تحقیقات بیولوژیک “میگال” در شمال کشور است. همچنین در بخش زیست شناسی دانشگاه پلی تکنیک اسرائیل (تخنیون) تلاش های مشابهی جریان دارد.