پژوهشگر آمریکایی: قطع اینترنت در تهران نشان آغاز جنایات گسترده رژیم علیه مردم بود

یک پژوهشگر ارشد مسائل خاورمیانه در اندیشکده هادسن، در واکنش به خبر رویترز در مورد کشته شدن ۱۵۰۰ معترض به دستور خامنه‌ای گفت وقتی اینترنت را قطع کردند مشخص بود می‌خواهند دست به اعمال خشونت‌بار بزنند و افزود که این گزارش رویترز مشخص می‌کند که این خشونت در واقع اتفاق افتاده و به صورت سازمان‌یافته بوده است.

مایکل پریجنت افزود: تنها کاری که می‌شود کرد، ‌افزایش کارزار فشار حداکثری علیه رژیم است. می‌توان دنبال دارایی‌های شخصی رهبر جمهوری اسلامی رفت که شبکه‌‌ای از شرکت‌های صوری دارد که ارزش آن حدود ۱۸۰ میلیارد دلار است.

پریجنت در پاسخ به این سوال که  آیا می‌شود گزارش رویترز را در مقیاس جهانی و در دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه دنبال کرد گفت: «به نظر نمی‌رسد در حال حاضر جامعه جهانی عزم و اراده لازم برای چنین چیزی را داشته باشد. ما شاهد نقض گسترده حقوق بشر از سوی تروریست‌ها و سازمان‌های تروریستی هستیم که به دلیل فعالیت‌های نقض حقوق بشری خود سازمان تروریستی شناخته‌ شده‌اند».

جیسون برادسکی، رئیس سیاست‌گذاری گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای نیز در این باره گفت: گزارش ویژه رویترز در مورد کشته شدن ۱۵۰۰ معترض ایرانی به دستور علی خامنه‌ای باید در دادگاه کیفری بین‌المللی دنبال شود.

برادسکی افزود: «گزارش ویژه رویترز به نظر من حاوی دو نکته است. یکی این که رژیم به واقع از مردم خود در هراس است و این اعتراض‌ها را تهدید بسیار بزرگی برای ثبات جمهوری اسلامی می‌داند. دیگر این که این نیز یکی دیگر از شواهد و مدارک پیشینه طولانی و ۴۰ ساله موارد ارتکاب به جنایت علیه بشریت توسط رژیم است».

وی گفت:  «زمان آن فرا رسیده که جامعه جهانی رژیم حاکم بر ایران را برای نقض گسترده حقوق بشر، پاسخگو نگه دارد».

جیسون برادسکی افزود:  خامنه‌ای باز هم مانند موارد متعدد گذشته می‌کوشد با دستور دادن به مقامات رده پایین‌تر، از خود رفع اتهام کرده و دیگران را مقصر جلوه دهد، تاکید کرد که این گزارش ویژه رویترز باید به عنوان بخشی از پرونده علیه علی خامنه‌ای در دادگاه کیفری بین‌المللی لاهه استفاده شود.

وی تاکید کرد:‌ «ایران از امضاکنندگان کنوانسیون رم است، ولی آن را تایید نهایی نکرده است. … اما شورای امنیت نیز – نه فقط در این مورد، بلکه در رابطه با شماری از نقض‌های گسترده حقوق بشر و ارتکاب جنایات علیه بشریت در طول این سال‌ها – باید وارد عمل شود و آن را به دادگاه کیفری بین‌المللی ارجاع دهد».

همچنین، ریک اسکات، نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا در مجلس سنای آمریکا، در واکنش به گزارش ویژه رویترز در مورد کشته شدن ۱۵۰۰ تن از مردم ایران به دستور مستقیم علی خامنه‌ای گفت که مردم ایران فریادی برای آزادی از اهریمن سرداده‌اند.

رویترز در گزارشی نوشته است:   در حدود کمتر از دو هفته ناآرامی در ایران که از ۱۵ نوامبر(۲۴ آبان ماه) آغاز شد، «حدود۱۵۰۰ نفر کشته شدند. تعداد تلفات، که توسط سه مقام وزارت کشور ایران به رویترز داده شده است ، شامل حداقل ۱۷ نوجوان و حدود ۴۰۰ زن و همچنین برخی از اعضای نیروهای امنیتی» است.