
در ارتباط با تصمیم ستاد کل ارتش اسرائیل که قصد دارد یک ستاد فرماندهی ویژه برای رویارویی با خطرات موجودیتی از جانب رژیم ایران برپا سازد، تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل بر این گمان است که این تصمیم نشان آن نیست که اسرائیل خود را برای جنگ حتمی آینده با حکومت ایران آماده می سازد . گرچه هرگونه احتمالی برای وقوع چنین جنگی وجود دارد.
به گفته تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل، یکی از اصول استراتژیک ارتش اسرائیل آن است که هیچ تهدید خارجی را نادیده نمی گیرد و خود را برای رویارویی با هر امکانی آماده می سازد و برپایی چنین ستادی نیز، نه برای جنگ با ایران، بلکه به هدف ایجاد قدرت بازدارندگی و جلوگیری از وقوع جنگ می باشد.
هدف از برپایی “ستاد فرماندهی علیه رژیم ایران” آن است که بخشی از امیران ارتش اسرائیل همه تلاش خود را صرف شناسایی تهدیدهای رژیم ایران کرده و برای خنثی سازی آن به تهیه راهکارهای لازم بپردازند. دستاوردهای چنین ستادی، می تواند ماجراجویان حکومت ایران را از فکر حمله به اسرائیل باز دارد و به این ترتیب به برقراری آرامش یاری برساند.
ژنرال آویو کوخاوی که سال پیش فرماندهی ارتش اسرائیل را به عهده گرفت، هنگام ارائه نقشه تغییرات و تحولات در ساختار فرماندهی ارتش اسرائیل، از جمله گفت که جنگ آینده باید بسیار کوتاه باشد و ارتش اسرائیل بیشترین قدرت آتش خود را علیه بیشترین هدف های جنگی و نظامی دشمن متمرکز سازد و آن ها را منهدم سازد.
آخرین جنگ اسرائیل با حزب الله لبنان و گروه های ترور فلسطینی در غزه، چندین هفته به درازا کشید، زیرا سربازان اسرائیلی به کندی پیش می رفتند تا به جان غیرنظامیان کمترین آسیب وارد شود. ولی اکنون این شیوه متوقف می گردد و در جنگ آینده، ارتش اسرائیل با قدرت کوبنده، ابتدا به سراغ مراکز فرماندهی دشمن می رود و با قدرت آتش، بیشترین شمار هدف های نظامی را مورد حمله قرار می دهد تا دشمن، هرچه زودتر فلج شود و سرنوشت جنگ رقم بخورد.
اسرائیل از یک سو کشور کوچکی است که طاقت جنگ های طولانی با دشمنان نیرومند خود را ندارد، و از سوی دیگر از تکنولوژی بسیار پیشرفته برخوردار است و می تواند نبرد را به حداکثر پیشرفت تکنولوژی بکشاند.
در نبردهای آینده ارتش اسرائیل، تانک ها نقش کمتری ایفا خواهند کرد، ولی در مقابل، هواپیماهای تیز پرواز و رادار گریز، سرنوشت جنگ را رقم خواهند زد.
نیروی دریایی نیز که توان پرتاب موشکی دارد و زیردریایی هایی که می تواند به فاصله نزدیکی از مرز دشمن برسند و آن را غافلگیر کنند، از جمله سلاح هایی است که ارتش اسرائیل در آینده به کار خواهد گرفت.
ژنرال آویو کوخاوی بر هدفگیری دقیق جنگ افزارهای تهاجمی اسرائیل تاکید گذاشته و همچنین گفته است که باید توان اطلاعاتی کشور افزایش یابد و وسایل جنگی تندرو سرنوشت جنگ را رقم بزنند. پیشرفت های تکنولوژی اسرائیلف همگام با توان اطلاعاتی این کشور، می تواند ارتش را در رسیدن به هدف و ایجاد یک نیروی بازدارنده قوی یاری بخشد.
اسرائیل پیشنهاد امضای پیمان دفاعی با ایالات متحده را رد کرده است زیرا می داند که سرباز آمریکایی، در خاورمیانه به خاطر فرمان ارتش می جنگند و این در حالی که سرباز اسرائیلی از وطن و خانواده خویش دفاع می کند و انگیزه بسیار بالاتری برای چنین رویارویی دارد.
ژنرال کوخاوی، برای انجام این تحولات در ظرف پنج سال آینده، به سی میلیارد دلار اضافه بودجه نیاز دارد که بالغ بر۹ میلیارد دلار آمریکایی می شود و این رقم باید در پنج سال آینده هزینه شود.
در سال های اخیر، رژیم ایران با افزایش خشونت و تهدید علیه اسرائیل، ثابت کرده که بزرگترین دشمن موجودیت اسرائیل است و همچنین بزرگترین خطر برای ثبات و امنیت خاورمیانه ارزیابی می شود و اسرائیل خود را در برابر چنین خطری آماده می سازد.