در حالی که همه شهرهای ایران با کمبود دستگاه اکسیژن در بیمارستان ها روبرو شده اند ، آستان قدس رضوی وابسته به بیت رهبری ، ۳۰۰ دستگاه اکسیژنساز به بیمارستانهای هند اهدا کرد.
در همین راستا، منوچهر حبیبی جانشین ستاد مقابله با کرونای استان قزوین و علی اکبر کرمی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، هم از کمبود شدید کپسول اکسیژن و ناکارآمد بودن دستگاههای اکسیژنساز بیمارستانها در شرایط بستری صدها بیمار مبتلا به کرونا خبر دادند.
همچنین خبرگزاری ایلنا درباره کمبود شدید دستگاه اکسیژن در شهرهای مرزی خبرداد و به نقل از یک فعال اجتماعی در بانه نوشت: وضعیت شهرستان بانه متاسفانه از قرمز نیز گذشته است. متاسفانه بیماران حاد کرونایی در شرایط سختی بسر میبرند. ماسک اکسیژن برای این بیماران وجود ندارد و در بیمارستانها تعداد اندکی دستگاه اکسیژن در بخش کرونایی موجود است و تعدادی از فوتیهای کرونا به دلیل کمبود دستگاه اکسیژن است.
با افزایش آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها، مهمترین نیاز این بیماران که وجود دستگاههای اکسیژن ساز است، با مشکل کمبود مواجه شده است.
مشکل کمبود دستگاههای اکسیژن ساز، در بیمارستانهایی که با بیماران کرونایی سروکار دارند، یک معضل بزرگ ایجاد کرده و همین مسئله، شرایط نفس کشیدن بیمارستانها را دچار مشکل ساخته است.
قاسم نوده فراهانی، رئیس اتحادیه تهیه و توزیعکنندگان تجهیزات پزشکی هم گفت: میزان تولید داخلی کپسول اکسیژن تامینکننده نیاز کشور نیست ما با کمبود شدید دستگاه اکسیژن روبرو هستیم .
بیمارستانهای دولتی تهران، هم این روزها بیشتر از قبل درگیر بیماران کرونایی هستند و از این رو، مشکل کمبود اکسیژن را بیش از پیش تجربه میکنند.
در همین حال عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، اکسیژن را از درمانهای اصلی کرونا دانسته و گفت: در این روزها که مردم درگیر این بیماری هستند و عده زیادی از کارکنان دانشگاه و بیمارستان به آن مبتلا و جان خود را از دست دادهاند، حل این مشکل میتواند تأثیر به سزایی در نجات جان بیماران داشته باشد.
وی افزود: در شرایط حساسی قرار داریم و در مرز باریکی راه میرویم. اینکه نیرو کم است و نیاز کشور به اکسیژن به طور ناگهانی افزایش یافته از جمله مسائلی است که باید به گونهای مدیریت کنیم که بتوانیم جان انسانی را نجات دهیم.