چرا اسرائیل در برابر بحران نظامی و جنگ روانی بین ایران و ایالات متحده، همچنان به سکوت ادامه می دهد؟

چرا اسرائیل در برابر بحران نظامی و جنگ روانی بین ایران و ایالات متحده، همچنان به سکوت ادامه می دهد؟

در همان حال که جنگ لفظی بین حکومت اسلامی ایران و دولت ایالات متحده به اوج تازه ای می رسد، در اسرائیل سکوت مقامات ارشد نسبت به احتمال درگیری جنگی همچنان ادامه دارد – و این در حالی که بارها حکومت ایران ادعا کرده است که اسرائیل، با کمک امیرنشین های عرب در حوزه خلیج فارس، میکوشد پرزیدنت ترامپ را به جنگ با ایران بکشاند.

بنیامین نتانیاهو دو ماه پیش به وزیران کابینه و مقامات ارشد کشور دستور داد که از موضع گیری علنی نسبت به این بحران خودداری ورزند. ولی در عین حال منابع آگاه خبری می گویند مه تماس های نظامی و سیاسی و اطلاعاتی بین اسرائیل و آمریکا، در ابعاد گسترده ادامه دارد.

در یک گزارش دیگر آمده بود که اگر یک جنگ واقعی بین ایران و ایالات متحده در منطقه رخ دهد، اسرائیل به دولت واشنگتن تعهد داده که از دخالت در آن خودداری خواهد ورزید.

کارشناسان اسرائیلی در هفته های اخیر بارها ابراز نگرانی کرده اند که در صورت شعله ور شدن آتش جنگ، احتمال بسیار می رود که رژیم ایران به حزب الله لبنان و جهاد اسلامی و حماس دستور دهد که به یک جنگ موشکی علیه اسرائیل دست بزنند و نقاط حساس این کشور را هدف قرار دهند.

ایالات متحده بیم دارد که اگر اسرائیل وارد جنگ شود، کشورهای عرب از ادامه همکاری با آمریکا هراسناک شوند. ولی کنار نشستن اسرائیل تا هنگامی خواهد بود که مورد حمله مستقیم موشکی از خاک ایران و یا نواحی غربی عراق قرار نگیرد.

خودداری اسرائیل در دخالت در روند جنگی که ممکن است در خلیج فارس رخ دهد، کاملا به سود این کشور است. ولی اگر رژیم ایران به حمله موشکی مستقیم علیه اسرائیل دست بزند، أوضاع کاملا دگرگون خواهد شد.

برخی کارشناسان نظامی گفته بود که اگر اسرائیل مورد حمله قرار گیرد، فرصت بسیار مناسبی خواهد بود که به قرارگاه های نظامی و پایگاه های موشکی در ایران حمله برد. ولی انتظار می رود که در صورت بروز جنگ، انهدام این مراکز، هدف اصلی موشک ها و هواپیماهای بمب افکن آمریکایی از نوع بی -۵۲ باشد و نیازی به دخالت جنگی اسرائیل نخواهد بود.

آگاهان سیاسی در اسرائیل، یک علت دیگر نیز برای خودداری اسرائیل از دخالت جنگی، و سکوت کنونی ذکر می کنند و آن، در نظر گرفتن آینده روابط با ایالات متحده است. مردم ایالات متحده، به طور سنتی، از جنگ بیزار هستند و دولت پرزیدنت ترامپ نیز می کوشد دخالت جنگی ایالات متحده در جهان را محدود سازد. ولی اگر در خاورمیانه جنگ ناخواسته ای رخ دهد، این نگرانی وجود دارد که پس از جانباختن نخستین سرباز آمریکایی در حوزه خلیج فارس، انگشت اتهام به سوی اسرائیل دراز شود و ادعا گردد که اسرائیل بود که دولت پرزیدنت ترامپ را به جنگ کشاند.

حزب دموکرات ایالات متحده مخالفت خود را باد خالت جنگی در خلیج فارس بیان داشته است و اگر پرزیدنت ترامپ در انتخابات آینده شکست بخورد و دموکرات ها قدرت را به دست گیرند، اسرائیل با دشواری هایی در مناسبات خود با دولت آینده واشنگتن روبرو خواهد شد.

این ها همه حساب هایی است که اسرائیل را وادار می سازد که به سکوت درباره بحران نظامی در خلیج فارس، همچنان ادامه دهد.

 

2 دیدگاه‌

  1. فکر میکنم حدود ۱۵ سال پیش شایعه شد که اسرائیل میخواهد ابران را بمباران کند ، مردم ایران گفتند قربونه بمب‌های اسرائیل !؟ شک نکنید مردم ایران بغیراز حزبالهیا همه عاشق اسرائیل و مردمش هستند .

Comments are closed.