پیام های شادباش رهبران اسرائیل خطاب به جو بایدن، به دنبال پیروزی چشمگیر او، بسیار گرم و دوستانه بود و همگان ابراز امیدواری کردند که مناسبات مستحکم بین دو کشور همچنان ادامه یابد و حتی گسترده تر شود.
پرزیدنت روبی ریولین رئیس جمهوری اسرائیل در پیام شادباش خود نوشت که دو ملت اسرائیل و ایالات متحده همیشه دوست بوده و در زمینه های گسترده ای همکاری داشته اند و بی تردید این روند ادامه خواهد یافت.
نخست وزیر، بنیامین نتانیاهو، جو بایدن را “دوست نزدیک من” خطاب کرد و با شادباش پیروزی او نوشت که در انتظار همکاری های گسترده و پرثمر برای هر دو کشور است.
بنی گانتس جایگزین نخست وزیر و وزیر دفاع، نخستین شخصیت حکومتی در اسرائیل بود که بلافاصله پس از قطعی شدن نتایج انتخابات، پیام شادباش خود خطاب به بایدن را انتشار داد. او نیز نوشت که ملت آمریکا یک بار دیگر رشد سیاسی خود را نشان داد و بار دیگر ثابت شد که پایه های دموکراسی در ایالات متحده بسیار مستحکم است.
تاثیر پیروزی جو بایدن در ادامه پیشبرد روند صلح بین اسرائیل و کشورهای عرب و مسلمان، امری است که با گذشت زمان می توان به ارزیابی آن پرداخت و این امر به شخص بایدن و مشاوران نزدیک او اختصاص دارد که تا چه حد ادامه این روند می تواند به امنیت ایالات متحده و کشورهای دیگر یاری برساند و دست رژیم ایران را از کشورهای همسایه کوتاه کند.
ولی در مورد سیاست های اصولی ایالات متحده درباره اسرائیل، بعید می نماید که تغییر عمده ای ایجاد شود.
تحلیلگران خاطر نشان می سازند که دوستی بین ایالات متحده و اسرائیل بر پایه های مستحکم معنوی، سیاسی و بین المللی قرار دارد و جو بایدن در تمام سال های خدمت خود در سنای آمریکا، از طرفداران ثابت قدم اسرائیل محسوب می شده است. او در یک سخنرانی گفته بود که وجود اسرائیل در منطقه آنقدر مهم است که اگر اسرائیل وجود نداشت، می بایست آن را ایجاد کرد.
اساس این دوستی آن است که هر دو کشور به اصول دموکراسی بسیار پایبند هستند و اسرائیل به عنوان یگانه کشور مردم سالار در خاورمیانه می تواند یک دوست وفادار برای ایالات متحده باشد.
همین ثبات سیاسی در اسرائیل، این کشور را به پایگاهی برای همکاری با ایالات متحده مبدل می سازد که دچارآسیب نخواهد شد و کاملا قابل اعتماد می باشد.
به عنوان مثال، در حالی که عراق در گذشته دور ا زهم پیمانان ایالات متحده در منطقه بود، بعدها به یک دشمن خطرناک مبدل شد که موجب دخالت نظامی ایالات متحده در منطقه و برانداختن رژیم صدام حسین شد و امروز، دولت عراق عاجزانه از ایالات متحده می خواهد که آن سرزمین را ترک نگوید.
معنویات اخلاقی که در دین یهود نهفته، و پایبندی اکثر آمریکایی ها به تعالیم حضرت مسیح، یکی دیگر از پایه های این همکاری می باشد. زیرا همه مسیحیان، دین خود را الهام گرفته از تعالیم یهودیت می دانند و بر اساس آن استوار هستند.
از نظر سیاست های راهبردی، از هنگامی که حکومت اسلامی در ایران به روی کار آمده و شعار مرگ بر آمریکا را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داده و به اشغال سفارت آمریکا دست زده، و در همان حالی که در نیم قرن اخیر کشورهای عرب همسایه، همیشه دستخوش دگرگونی ها خونین بوده اند، دوستی با اسرائیل و همکاری با این کشور، از دیدگاه منافع ملی ایالات متحده نیز اهمیت بیشتری می یابد.