وزارت خارجه اسرائیل همچنان در انتظار آن است که شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا و خانم کریستین امانپور گزارشگر ارشد آن که عملکرد دولت پرزیدنت ترامپ را با وقایع هولوکاست و جنایات نازی ها علیه یهودیان در یک ردیف قرار داده بود، از ملت یهود و کشور اسرائیل بابت این توهین و مقایسه پوزش بطلبند.
کریستین امانپور در گزارشی که هفته پیش از سی ان ان پخش شد، برای آنکه دولت پرزیدنت ترامپ را بدنام سازد، و رفتارهای او را سرکوب دموکراسی و ارزش های انسانی جلوه دهد، با ذکر این واقعیت که نازی ها در آلمان کوتاه مدتی پس از به قدرت رسیدن در سال ۱۹۳۳ به کتاب سوزی دست زدند تا اندیشه انسان ها را سرکوب کنند و یک حکومت دیکتاتوری و انحصار طلب برقرار سازند.
خانم امان پور در ادامه این گزارش به یک رشته جنایات دیگر نازی ها به نام “کریستال ناخت” اشاره کرد و رفتارهای ترامپ در ایالات متحده هم ردیف آن خواند.
در این روزها هشتاد و دو سال از این وقایع هولناک در آلمان نازی می گذرد.
در حوادث کریستال ناخت، که در شب نهم ماه نوامبر ۱۹۳۸ در سراسر آلمان رخ داد، نیروهای بسیجی وابسته به حزب آلمان نازی و افراد اس اس که میتوان آنها را به عوامل سرکوبگر سپاه پاسداران در حکومت اسلامی ایران تشبیه کرد، شبانه به مراکز یهودی در سراسر آلمان حمله بردند و بیش از یک هزار کنیسا (نیایشگاه یهودیان) را به آتش کشیدند و شمار زیادی از آن ها را به کلی تخریب کردند.
نازی ها در ادامه این اوباشگری، شیشه های همه فروشگاه های یهودی در سراسر آلمان را شکستند و کالاها را به غارت بردند. این حمله آنقدر گسترده بود که بسیاری از خیابان های برلین و شهرهای دیگر از ذرات متلاشی شده شیشه ها، همانند بلور می درخشیدند و از این رو، آن رشته رویدادها به “کریستال ناخت” به مفهوم “شب بلور” مشهور شد.
این جنایات سرآغاز هولوکاست محسوب می شود، زیرا یک سال پس از آن، ارتش آلمان با آغاز جنگ جهانی دوم، کشتار یهودیان را نیز آغاز کرد.
دستاویز این جنایت گسترده نازی ها که کشتار حدود نود یهودی را نیز به دنبال داشت، حادثه سوء قصد به جان دبیر سوم سفارت آلمان در پاریس، دو روز پیش از کریستال ناخت بود.
در آن روز یک جوان هفده ساله یهودی که ناچار شده بود از آلمان نازی بگریزد آن دیپلمات آلمانی را کشت و این ماجرا بهانه ای به دست هیتلر داد که به آن تعرضات گسترده دست بزند.
معلوم نیست که کریستین امانپور، چه شباهتی بین “کریستال ناخت” و دوران چهار ساله دولت پرزیدنت ترامپ یافته که این چنین به مقدسات یهودیان توهین می کند و خصومت عمیق خود نسبت به ترامپ را یک بار دیگر آشکار می کند.
کریستین امانپور از یک پدر ایرانی و یک مادر بریتانیایی زاده شده و در دهه نخستین انقلاب اسلامی، به عنوان گزارشگر سی ان ان چند بار از ایران دیدن کرد و مصاحبه هایی با علی خامنه ای، اکبر هاشمی رفسنجانی و دیگر مقامات رژیم ایران انجام داد که مورد اعتراض مخالفان رژیم قرار گرفت که این مصاحبه ها را بی طرفانه ندانسته و نوعی تبلیغ به سود رژیم تلقی کردند.
برخی محافل می گویند که خانم امان پور در برابر این خوش خدمتی به حکومت ایران، توانست اموال پدر خود را که توسط رژیم مصادره شده بود، پس بگیرد. امکان راستی آزمایی این اتهام فراهم نبوده است.
پرزیدنت ترامپ از نخستین روزی که به قدرت رسید، و حتی از دوران کارزار انتخاباتی، رسانه هایی چون سی ان ان را باطل دانست و ترجیح داد که دیدگاه های خود و پیام هایش خطاب به مردم آمریکا را از طریق توییتر انتشار دهد. اکنون طرفداران او می گویند که ممکن است یک شبکه تلویزیونی مستقل برپا سازند.
در اعتراض های اسرائیلی نسبت به عملکرد مغرضانۀ خانم کریستین امانپور و شبکه تلویزیونی سی ان ان گفته شده که مقایسه یک امر سیاسی با جنایات هولناک نازی ها علیه قوم یهود، بیرون از هرگونه اصول انسانی می باشد و شدیدا تقبیح می شود.