چهار تن از سناتورهای آمریکایی که در چارچوب دیدار از چند کشور خاورمیانه به اسرائیل آمده اند، در اورشلیم با یائیر لپید وزیر خارجه دیدار کردند و دیدگاه های اسرائیل را درباره مسائل روز منطقه، معضل اتمی رژیم ایران و نزاع فلسطینی – اسرائیلی و مسائل دیگر بررسی کردند.
اعضای این هیات، پیشتر از بیروت دیدار کرده بودند تا از جمله به دولت لبنان هشدار دهند که مبادا به خواسته های حزب الله لبنان و رژیم ایران تسلیم شود و در تلاش برای حل بحران اقتصادی آن کشور، به حکومت اسلامی ایران نزدیک تر گردد.
وزیر خارجه اسرائیل در این دیدار، مفصلا به خطرات اتمی شدن رژیم ایران پرداخت و همچنین هشدار داد که حکومت کنونی در ایران عامل اصلی بسیاری از بحران ها و آشوب ها می باشد. وی از دوستی عمیقی سخن گفت که بین اسرائیل و ایالات متحده از دیرباز برقرار بوده و خلل ناپذیر باقی مانده است.
هر چهار سناتوری که به مدت دو روز در اسرائیل به سر بردند، عضو حزب دموکرات و از طرفداران پرزیدنت بایدن هستند و از این رو دیدار دو روزه آنان از اسرائیل بسیار مهم تلقی می شود.
اعضای این هیات سناتورهای آمریکایی عبارت بودند از: ریچارد بلومنتال، کریس وان هولن، جان آلسوف و سناتور ریچارد مورفی که همگی عضو کمیسیون سیاست خارجی در سنا هستند.
سناتور کریس مورفی در یک پیام توییتری نوشت که این دیدار برای آشنایی با سران دولت جدید اسرائیل بسیار مهم بوده و نشان از ادامه استحکام روابط دو کشور دارد. سناتور مورفی در پیام خود نوشت که دولت جدید آمریکا برای کابینه جدید اسرائیل آرزوی موفقیت می کند و انتظار دارد که در راه برپایی کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل پیشرفت هایی حاصل شود.
اعضای این هیات، طی اقامت دو روزه، که شامگاه دیروز (آدینه) به پایان رسید، از جمله با پرزیدنت یتسحاک هرتسوگ رئیس جمهوری، دیدار داشتند. ولی پیش از آن با نفتالی بنت نخست وزیر به گفتگو نشستند و از دیدگاه های او درباره امور منطقه ای، مسائل اتمی ایران، دیگر رویدادهای منطقه و همچنین مجموعۀ روابط اسرائیل و ایالات متحده گفتگو کردند.
اعضای هیات همچنین با رهبران حزب عربی اسرائیل به نام “جنبش اسلامی” دیدار و گفتگو کردند. این حزب، با آن که دارای گرایش های شدید اسلامی است، برای نخستین بار در کابینه اسرائیل شرکت کرده و بودجه های کلانی را برای افزایش رفاه و پیشرفت اعراب اسرائیل، از دولت گرفته است.
پرزیدنت هرتسوگ در پیام شادباش خود به اعضای این هیات بلندپایه از سنای آمریکایی، ابراز اطمینان کرد که روابط اسرائیل و ایالات متحده، همچنان استوار و مستحکم باقی خواهد ماند.
اعضای هیات آمریکایی درباره سفر خود به بیروت گفتند که بحران اقتصادی در لبنان بسیار شدید است و حزب الله لبنان آن کشور را به فلاکت کشانده است. اهالی لبنان، فساد مالی و سوء مدیریت دولت های پیاپی آن کشور را عامل دیگری برای بحران کشور خود می دانند.