پس از آن که همه کمپانی های بزرگ نفتی جهان اعلام کردند که روابط بازرگانی خود با حکومت اسلامی ایران را متوقف می سازند، تا به معاملات آن ها با ایالات متحده آسیبب مالی نرسد، همزمان یکی از مقامهای وزارت خارجه ترکیه از سفر هیئتی از وزارتخانههای خارجه و خزانهداری آمریکا به آنکارا برای دیدار با مقامهای ترک و مذاکره بر سر تحریمهای ایالات متحده علیه ایران خبر داد.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقام رسمی که به هویت وی اشارهای نکرده، نوشته که این هیئت که به تازگی با مقامهای هند در این زمینه دیدار و گفتوگو داشته، روز جمعه هفته جاری وارد آنکارا خواهد شد.
به گفته وی، این هیئت با افرادی از موسسات مالی مرتبط با تحریمهای ایران و نیز وزارتخانههای دارایی و خارجه دیدار خواهد داشت.
در همین راستا رسانههای ژاپنی می نویسند که: شرکتهای نفتی آن کشور نیز آماده می شوند تا واردات نفت خام از ایران را متوقف کنند.تاکاشی تسوکیوکا، رئیس انجمن نفتی ژاپن پیشتر گفته بود: اگر مشکلات انتقال پول و تحریمهای ایران حل نشود، ژاپن نیز احتمالا از ماه اکتبر( مهر ماه) قادر به خرید نفت ایران نخواهد بود.
ایالات متحده با تعیین تاریخ ۱۳ آبان در تلاش است که فروش نفت ایران را به صفر برساند.
چین، هند ، ژاپن و کره جنوبی از خریداران اصلی نفت ایران هستند که اکنون می کوشند گزینه های دیگری را برای جبران کمبود نفت ایران بیابند.
چند روز پیش نیز دو کشور هند و کره جنوبی اعلام کردند که در حال یافتن گزینه های دیگری برای جبران خرید نفت از ایران هستند و در همین راستا کره جنوبی واردات نفت از ایران را به میزان قابل ملاحظه ای پایین آورده است.
کشورهای نامبرده که همگی به مقادیر کلانی انرژی فسیلی نیاز دارند، پیشتر از ایالات متحده تقاضا کرده بودند که در مورد خرید نفت از ایران به آن ها ارفاق کند، ولی چنین ارزیابی می شود که خود آن کشورها به این نتیجه رسیدند که بهتر است از این گزینه صرفنظر کنند.
روزنامه های ژاپن نوشتند که آن کشور به جای واردات نفت خام از ایران، امکان خرید آن از عربستان سعودی و امارات متحده عربی را بررسی می کند.
ایالات متحده از شرکتهای ژاپنی وارد کننده نفت از ایران، و از جمله کمپانی های «نفت و انرژیِ نیپون» و «ایده میتسو کوسان» خواسته تا چهارم نوامبر (۱۳ آبان) سال جاری که تحریمهای واشنگتن علیه جمهوری اسلامی دوباره از سر گرفته میشود، واردات نفت از ایران را متوقف کنند.
این گزارش در حالی منتشر شده که بانک های ژاپنی هم از شرکتهای نفتی این کشور خواستهاند مبادلات بانکی مرتبط با خرید نفت از ایران را متوقف کنند.
در صورت توقف مبادلات بانکی، خرید نفت ایران از سوی این شرکتها غیر ممکن خواهد بود، زیرا نخواهند توانست پول آن را به ایران منتقل سازند..
ایالات متحده تهدید کرده که اگر شرکت هایی به روابط تجاری با ایران ادامه دهند، از سوی دولت آمریکا مجازات خواهند شد.
ایران نیز در مقابل تهدید کرده که اگر قادر به فروش نفت خود نباشد، دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس نیز نخواهند توانست نفت خود را صادر کنند.
آگاهان معتقد هستند این تهدید از جانب رژیم ایران به مفهوم آن است که حکومت اسلامی در اندیشه مسدود کردن راه انتقال نفت از تنگه هرمز می باشد.
ولی ایالات متحده به این تهدید ایران پاسخ داده و میگوید که با چنین اقدامی از جانب حکومت ایران، به هیچوجه کنار نخواهد آمد.