کابینه سیاسی – امنیتی اسرائیل، برای بررسی پیامدهای حمله موشکی سپاه علیه آمریکا تشکیل جلسه می‌دهد

کابینه محدود سیاسی – امنیتی اسرائیل پیش از ظهر امروز به وقت محلی تشکیل جلسه می‌دهد. گرچه این نشست از چند روز پیش تعیین شده و هدف از آن بررسی اوضاع غزه و امکان برقراری آرامش در آن جا بوده است، منابع خبری رادیو پیام اسرائیل گفتند که موضوع اصلی رایزنی‌ها، حمله موشکی سپاه پاسداران به دو پایگاه نظامی ایالات متحده در عراق خواهد بود.
گرچه ظاهرا این ماجرای وخیم، ارتباط مستقیمی با اسرائیل ندارد، ولی هم فرماندهان سپاه پاسداران و هم حسن نصرالله سرکرده حزب الله لبنان، بارهای گفته‌اند که اگر ایالات متحده به حمله نظامی علیه حکومت اسلامی ایران دست بزند، اسرائیل مورد حمله گسترده قرار خواهد گرفت.

از هنگامی که خبر حمله موشکی انتشار یافت، رسانه های همگانی در اسرائیل به پوشش دادن گسترده آن پرداخته‌اند و از جمله تاکید می‌کنند که اکنون پرزیدنت ترامپ در آستانه یک تصمیم گیری مشکل قرار دارد.

منشه امیر، تحلیلگر امور خاورمیانه، در مصاحبه ای با صدای آمریکا، از جمله گفت که در ساعات آینده، مساله اساسی در آن است که آیا در جریان حملات موشکی به پایگاه نظامی بزرگ آمریکایی در عین الاسد در استان الانبار عراق، تلفاتی نیز به نیروهای آمریکایی وارد آمده است یا خیر.

خبرگزاری‌های حکومتی تسنیم و فارس وابسته به سپاه پاسداران ادعا کرده‌اند که در جریان شلیک بیش از دوازده موشک، دست کم هشتاد نظامی آمریکایی کشته و شمار دیگری زخمی شده‌اند، ولی مقامات آمریکایی هنوز اطلاعاتی در این زمینه منتشر نساخته‌اند.

پرزیدنت ترامپ ساعاتی پس از وقوع حمله، در پیام توییتری نوشت که “همه چیز روبراه است” که ظاهرا مفهومش آن است که تلفاتی به نیروهای آمریکایی وارد نیامده است. ولی اگر قطعی شود که شماری از سربازان آمریکایی کشته شده‌اند، این امر رئیس جمهوری را ناچار می‌سازد به یک واکنش نظامی دست بزند که ممکن است به مفهوم وارد شدن به جنگ علیه رژیم ایران باشد.

در اورشلیم، تا هنگام تدوین این خبر، هنوز واکنشی از جانب مقامات اسرائیلی شنیده نشده و گمان بر آن است که در ساعات آینده نیز رهبران اسرائیل بخواهند به سکوت ادامه دهند.

منابع خبری رادیو پیام اسرائیل می گویند که اسرائیل خواهد کوشید خود را از این درگیری دور سازد و از این رو بهتر است راه سکوت در پیش گیرد.

روز آدینه گذشته، هنگامی که خبر هلاکت قاسم سلیمانی انتشار یافت و سران سپاه دوباره تهدید کردند که اسرائیل را مورد حمله قرار خواهند داد، بنیامین نتانیاهو به وزیران کابینه دستور داد از هرگونه اظهار نظر و یا بیان مطالبی در این زمینه خودداری ورزند.

کابینه محدود امنیتی – سیاسی اسرائیل، روز دوشنبه (۱۶ دی) جلسه ویژه ای برای بررسی خطرات احتمالی برگزار کرد که طبق معمول مباحثات آن سری باقی مانده و اظهاراتی را از جانب مقامات به دنبال نداشت.

در روزهای اخیر گفته شده بود که ارتش اسرائیل همچنان به آماده باش خود ادامه می‌دهد و بی تردید از نخستین ساعات بامداد امروز بر دامنه این آمادگی افزوده شده است.

منشه امیر در گفتگو با صدای آمریکا، تاکید کرد که سپاه پاسداران قصد داشت به صورت علنی و قاطع بگوید که عملیات ایالات متحده را در هلاکت قاسم سلیمانی بی پاسخ نخواهد گذاشت و در این راستا، نه تنها برای نخستین بار مسئولیت یک تعرض نظامی در منطقه را به عهده گرفت، بلکه برای حمله به پایگاه‌های آمریکایی از موشک های بالیستیک و نه از موشک کروز استفاده کرد.

آقای امیر توضیح داد که ردیابی موشک های کروز از جانب طرفی که مورد حمله قرار گرفته دشوار است و از آن جا که از ارتفاع کمک شلیک می شود، دستگاه های رادار همیشه قادر به تشخیص آن نیستند. ولی این بار سپاه پاسداران از موشک بالیستیک استفاده کرده که از لحظه شلیک قابل تشخیص و ردیابی می باشد.
به گفته منشه امیر، رژیم ایران با این اقدام می خواست به آمریکایی‌ها نشان دهد که موشک‌ها از داخل خاک ایران شلیک شده‌اند و پذیرفتن مسئولیت آن از جانب سپاه پاسداران، به هدف آن بود که نشان داده شود که به تهدید خود عمل کرده و نسبت به کشته شدن قاسم سلیمانی، واکنش کوبنده‌ای نشان داده است.

منشه امیر ارزیابی کرد که شش فروند بمب افکن سنگین آمریکایی که به پایگاه ایالات متحده در جزیره دیه گو گارسیا فرستاده شده، هنوز عملیاتی نگردیده است. بمب افکن‌های سنگین به نام بی ۵۲ قادر به حمل بمب هسته‌ای می باشند. ولی اگر ایالات متحده تصمیم به واکنش جنگی بگیرد، یک ناو هواپیمابر در نزدیکی مرزهای جنوبی ایران مستقر است و همچنین پایگاه‌های آمریکایی در امیرنشین های جنوب خلیج فارس آماده واکنش هستند.
این تحلیلگر یادآوری کرد که سپاه پاسداران در واکنش امروز (چهارشنیه) هشدار داده که اگر امیرنشین‌ها مورد استفاده ارتش آمریکا برای آسیب رساندن به حکومت ایران قرار گیرد، سپاه پاسداران آن کشورها را نیز مورد حمله موشکی قرار خواهد داد و اسرائیل نیز از این گونه حملات در امان نخواهد بود.

امروز و در روزهای آینده، کارشناسان نظامی اسرائیل به بررسی همه جوانب بحرانی که در حال شکل گرفته است، ادامه خواهند داد.