کاربران ایرانی در توییتر خطاب به حکومت ایران :  برای مردم  ‘واکسن بخرید’

گروهی  از کاربران ایرانی در توییتر با استفاده از هشتگ واکسن بخرید از مقام‌های حکومت  ایران خواسته‌اند که بخشی از بودجه این کشور را صرف ایمنی جان شهروندانش در مقابل کورونا کند.

ضیا نبوی، فعال سیاسی و دانشجویی نوشته “اگر دخالت در امر حاکمیت ولائی‌تان محسوب نمی‌شود باید بگوییم که زنده بودن حق ماست!”

بعضی از مقام‌های ایران گفته‌اند که به دلیل تحریم‌ها اجازه خرید واکسن تولید آمریکا را ندارند اما کواکس، نهاد هماهنگ‌کننده تلاش‌های جهانی برای دسترسی کشورها به واکسن کووید-۱۹ به بی‌بی‌سی فارسی گفته است که ایران برای خرید واکسن با هیچ منع قانونی و حقوقی از طرف دولت آمریکا روبرو نیست.

مهدیار سعیدیان، در توییترش نوشته: “به عنوان عضوی از کادر درمان کشور، به عنوان کسی که چند نفر از عزیزانش را به خاطر شیوع کرونا مستقیم و غیر مستقیم از دست داده است؛ به عنوان یک ایرانی از شما مدیران کشور می‌خواهم که دست از این شوآف‌های رسانه‌ای بردارید و #واکسن_بخرید. البته واکسن مرغوب و دارای تاییدیه‌های بین المللی.”

از سوی دیگر، مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کورونا، هم گفته بود:   «به دلیل آنکه ایران هواپیما و امکانات حمل و نقل لازم مرتبط با واکسن آمریکایی فایزر را ندارد، اعلام کرده است که این واکسن را نمی‌خواهد».

همچنین  تورج دهقان زنگنه رئیس سازمان هواپیمایی ایران،نیز  با رد گفته های وی اعلام کرد که «دو شرکت هواپیمایی ایران ایر و ماهان آمادگی لازم را دارند و می‌توانند با استفاده از یخ خشک دمای مورد نیاز برای واردات هر نوع واکسنی از جمله فایزر را که نیاز به دمای منفی ۷۰ درجه دارد، تامین کنند.»

ور در تازه ترین اظهار نظر سعید نمکی وزیر بهداشت ایران تاکید کرد که «اگر قرار باشد واکسن کورونا وارد شود، از مطمئن ترین منابع که در بیرون از این سرزمین ریسک خود را طی کرده، وارد خواهد شد».

حسینعلی شهریاری در ادامه  با اشاره به اینکه هم اکنون چهار پلت فرم تولید واکسن کورونا در داخل کشور توسط ۷ شرکت دانش بنیان در دست اقدام است، ادعا کرد: «از این شرکت‌ها می توان به انستیتو رازی، انستیتو پاستور، بنیاد برکت و دو نمونه نیز توسط وزارت دفاع اشاره کرد که در مجموع ۷ نمونه در داخل کشور در حال کار کردن روی تولید واکسن کورونا هستند».

این در حالی که نظام پزشکی ایران اعلام کرد: به مردم دروغ نگویید امکان تولید انبوه واکسن کورونا را نداریم.

حمید سوری اپیدمیولوژیست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی نیز در این باره گفت: یک شبه نمی‌توان زیرساخت تولید واکسن را ایجاد کرد. برخی ادعای تولید واکسن در ایران را دارند اما زیرساخت‌های فناوری و صنعتی کافی نداریم .