برخی از شبکه های اجتماعی در صفحات خود از مصیبت سیل زدگان در استان سیستان و بلوچستان و به ویژه نسل جوان در آن سرزمین سخن گفته و مطالب تکان دهنده ای انتشار دادند. یکی از کاربران در این زمینه تحت عنوان: «دانشآموزان و آرزوهایی که نقش بر آب شد!» نوشت: «دیگر نه چادری و نه کانکسی برای آنان وجود دارد همه آنان را سیل برده است».
کاربری در فضای اجتماعی نوشته: در منطقه محروم که پا به دنیا بگذاری، خواسته یا ناخواسته در خانوادهای محروم قد میکشی، بخواهی یا نخواهی از شهر و روستا، محرومیت میبارد و کودکی، دوران مدرسه و روزهای شیرین تحصیل را تحت تأثیر قرار میدهد و نمیگذارد اوضاع در مسیر تلاشهایت پیش برود؛ تا به امروز از جغرافیای محرومیت کم نگفتهایم، از استان سیستانوبلوچستان رتبه نخست محرومیت کشور و دانشآموزانی که در جغرافیای فقر و محرومیت از عدالت آموزشی حقی ندارند و حالا با آمدن سیل، ابعاد محرومیت دهها برابر شده است.
سیل اخیر بیش از ۳۴۲ مدرسه سیستانوبلوچستان را غیرقابل استفاده کرد و کانکسها و مدارس فرسوده را هم از کودکان بلوچستان گرفت.
کانکسها یا مدارس فرسودهای که پیش از آمدن سیل در دشتیاری، مکانی برای تحصیل دانشآموزان بود و البته که هر لحظهاش تهدیدی بود برای جان کودکان! حالا با آمدن سیل و انباشت گلولای، دیگر قابل استفاده نیستند.
در فضای اجتماعی تصویری از دانشآموزان توابع دشتیاری که به دلیل آسیب سیل به مدرسه در فضای باز درس میخوانند را نشان می دهد گویی انان با سختی عجین شده اند وبا این وجود، کلاسهای درس را تعطیل نمی کنند؛ دانشآموزان بلوچستان به زندگی با سختی خو گرفتهاند گویا آنها و معلمانشان به این باور رسیدهاند که حقشان از روزهای تحصیل و عدالت آموزشی همین حد است.
این تصویر نشان داده شده که دختران و پسران دانش آموز روی گل و خاک اطراف مدرسه دایرهوار کنار هم نشسته اند حتی بدون میز و صندلی و تخته سیاه! و معلم شروع میکند به درس دادن،
کاربری در این باره نوشته: تمام شادیهای کودکانه در همین کلاس درس زیر سقف آسمان و در میان خاکها خلاصه میشود آنها حتی باید ریاضی را هم بدون گچ و تخته بیاموزند! چه باید گفت در کشوری که خود دارای منابع غنی و انرژی فراوان است اما کودکان اش این چنین باید زندگی کنند .شاید به همین دلیل است سیل به راحتی تنها مدرسه فرسوده یا کانکسی که کلاس درسشان بود را از آنها گرفته است .
کاربران در فضای اجتماعی نوشته اند: این دانشآموزان در دورترین نقطه کشور، جایی که صدایشان به هیچکسی نمیرسد، منتظرند و امیدوار به آینده، آنها در دنیای کودکانه خود به دنبال رسانهای هستند که صدایشان باشد تا شاید حرف آنها هم در پهنای ایران شنیده شود.
مهراله رخشانی مهر؛ رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اعلام کرد : ۳۴۲ مدرسه در سیل سیستانوبلوچستان غیرقابل استفاده و نیازمند تعمیرات اساسی هستند که برای بازسازی آنها نیازمند کمک دولت هستیم .تاکنون در این زمینه اقدامی نشده و دولت انتظار دارد خیرین به این منطقه کمک رسانند .
رخشانی فر در حالی این سخنان را بیان می کند که به نقل از رسانههای اسرائیل، حکومت ایران در سالجاری بدستور علی خامنه ای کمک به گروه تروریستی حماس را تا ۳۶۰ میلیون دلار افزایش داده است.
رژیم ایران پس از ۴۰ سال از حکومت داری اش در ایران بیشترین کمک های مالی را به گروه های تروریستی تحت حمایت خود در عراق ، سوریه ، لبنان ، فلسطین ،یمن ، و سایر کشورهای تحت سلطه خود کرده است .و همیشه در کمک رسانی به مردم سیل زده و زلزله زده از خود مردم ایران یاری خواسته است.