کارشناسان امنیتی و اطلاعاتی پیشین: «نتانیاهو خطر اتمی ایران را بزرگنمایی می‌کند و اختلاف با آمریکا نباید علنی شود»

اکنون پس از آن که تقریبا قطعی شده که دولت بنیامین نتانیاهو به پایان دوران خدمت خود رسیده و فرار است روز یکشنبه (دو روز دیگر) دولت جدیدی از پارلمان رای اعتماد بگیرد، برخی مقامات پیشین یا کنونی اسرائیل، از شیوه های رفتاری نتانیاهو در مورد جلوگیری از اتمی شدن رژیم ایران زبان به انتقاد گشوده اند و برخی دیگر نیز شیوه رفتاری او در برابر دولت پرزیدنت بایدن را به زیر سوال برده اند.

در مورد مسائل اتمی ایران، یکی از انتقاد کنندگان نتانیاهو رئیس سابق موساد، به نام تَمیر پاردو می باشد که برخلاف سیاست های اعلام شدن نتانیاهو، احتمال اتمی شدن رژیم ایران را یک خطر موجودیتی برای اسرائیل تلقی نمی کند.

همچنین برخی سیاستمداران اسرائیلی به سخنان اخیر نتانیاهو اعتراض کردند که گفته بود اگر اسرائیل با خطر موجودیتی در برابر اتم ایران روبرو شود، حتی بدون موافقت دوستان نزدیک خود، به اقدامات دفاعی لازم دست خواهد زد. اشاره او به دولت پرزیدنت بایدن بود که همچنان اعلام می دارد که می خواهد معضل اتمی ایران را به شیوه های دیپلماتیک حل کند.

تمیر پاردو که در یک همایش امور امنیتی اسرائیل سخنرانی می کرد، در سخنان خود گفت: «اگر واقعا مجهز شدن رژیم ایران به بمب هسته ای، به مفهوم احتمال نابودی اسرائیل است، پس اگر رژیم ایران به چنین مرحله ای برسد، همه یهودیان باید از اسرائیل بگریزند و در کشورهای دیگر پناه بگیرند.

پاردو ادعا کرد که اگر این سیاست سختگیرانه نتانیاهو در برابر اتم ایران نبود، حکومت اسلامی هرگز به فکر نمی افتاد که به غنی سازی ۶۰ درصدی روی آورد و یک گام دیگر به بمب هسته ای نزدیک شود.

آقای منشه امیر در یک سخنرانی در سال های گذشته گفته بود که هدف واقعی رژیم ایران نزدیک شدن به ساخت بمب هسته ای است و برای آن که دولت های جهان را هشیار نسازد، از هر بهانه ای برای نزدیک شدن به این هدف بهره برداری می کند.

آقای امیر به عنوان نمونه گفت که رژیم ایران برای آن که از مرحله غنی سازی ۶۷ر۳ درصدی به ۲۰ درصدی برسد، نیاز به سوخت برای نیروگاه تحقیقاتی کوچک و قدیمی امیرآباد تهران را بهانه کرد و اکنون نیز با استفاده از بهانه بازگشت تحریم های آمریکایی به غنی سازی ۶۰ درصدی روی آورده است.

در عین حال، تمیر پاردو نیز تایید کرد که اگر رژیم ایران به غنی سازی ۶۰ درصدی ادامه دهد، در ظرف چند هفته می تواند به نخستین بمب خود برسد. یادآوری می شود که به موجب افشاگری روزهای اخیر، رژیم ایران در تاسیسات سنجریان در فاصله چهل کیلومتری تهران، برای کوچک کردن بمب هسته ای تلاش می کند تا بتواند آن را در کلاهک موشک قرار دهد.

رئیس سابق موساد، هم چنین از این که روسای کنونی سرویس امنیت خارجی اسرائیل، این چنین علنی به افشاگری عملیات خود می پردازند انتقاد کرد و آن را برخلاف عرف جاری در نهادهای اطلاعاتی اسرائیل دانست.

همچنین بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل و برخی مقامات ارشد دیگر، از سخنان نتانیاهو در مورد احتمال عملیات جنگی علیه رژیم ایران، حتی بدون موافقت پرزیدنت بایدن انتقاد کردند. بنی گانتس گفت که بهتر بود اسرائیل اختلاف نظرهای با دولت پرزیدنت بایدن را در اتاق های بسته در میان می گذاشت.

در این مورد، آقای منشه امیر در توضیح رفتار نتانیاهو گفت که او از طریق این افشاگری، قصد دارد افکار عمومی ایالات متحده را در مورد خطرات تعامل پرزیدنت بایدن با رژیم ایران، آگاه سازد و برای وارد آوردن فشار به وی، از آنان یاری بگیرد و همچنین سیاستمداران جمهوریخواه ایالات متحده را نیز وارد این فشار کند.

آقای منشه امیر گفت که همزمان با اظهارات علنی نتانیاهو، گفتگوهای گسترده پشت پرده بین اسرائیل و مقامات ارشد دولت پرزیدنت بایدن در این زمینه، جریان دارد.

قرار است کابینه جدید اسرائیل روز یکشنبه (پس فردا) از پارلمان رای اعتماد بگیرد و کار خود را رسما آغاز کند.