
بیشترین شمار از تحلیلگران نظامی در اسرائیل، بر این گمان هستند که احتمال بروز جنگ بین ایالات متحده و حکومت اسلامی ایران، در حال حاضر بسیار ضعیف است، ولی آینده قابل پیش بینی نمیباشد و هیچ یک از احتمالات را نباید از نظر دور داشت.
ژنرال نیروهای ذخیره، عاموس یادلین که یکی از کارشناسان برجسته امور نظامی اسرائیل محسوب می شود، امروز (یکشنبه) در پاسخ به این پرسش که آیا آرایش جنگی گسترده آمریکا در خاورمیانه، نشان از جنگی را دارد که ظاهرا در راه است، گفت: «بعید می دانم که در حال حاضر جنگی رخ دهد. ما هنوز با بروز یک جنگ تمام عیار و دارای ابعاد گسترده، دور هستیم».
او در توضیح دیدگاه خویش گفت: «اگر ایالات متحده قصد دست زدن به یک جنگ گسترده را داشت، به اعزام یک یا دو ناو هواپیمابر و چهار فروند جنگنده سنگین اف ۵۲ و چند رزمناو و شناورهای دیگر بسنده نمیکرد و نیروی بسیار گستردهتری را به خاورمیانه می فرستاد».
ژنرال یادلین که در گذشته فرمانده رکن اطلاعات در ستاد ارتش اسرائیل بوده است، افزود: «اگر آمریکاییان واقعا قصد جنگ داشتند، تجهیزات بسیار گستردهتری را به منطقه اعزام میداشتند. شیوه جنگی آمریکا، در این ابعاد کوچک نیست.»
او گفت که در مرحله کنونی، آمریکا شیوه بازدارندگی در پیش گرفته است. یعنی می خواهد به رژیم ایران هشدار دهد که اگر دست از پا خطا کند، با واکنش کوبنده روبرو خواهد شد و بهتر است از چنین اندیشهای بیرون آید.»
ژنرال یادلین گفت که ایالات متحده به صورت بسیار صریح به حکومت ایران میگوید که از برنامههای محرمانه سپاه پاسداران برای آسیب رساندن به جان سربازان آمریکایی، و یا هدف قرار دادن پایگاه های آن در منطقه، اطلاعات کافی دارد و اگر چنین تعرضی صورت گیرد، رژیم ایران باید بهای گزافی را بابت آن بپردازد. بنابراین، هدف جلوگیری از بروز جنگ است و آمریکا سیاست بازدارندگی را در مرحله کنونی در پیش گرفته است.»
این کارشناس امور نظامی گفت: «مشکل اساسی رژیم ایران در حال حاضر، این تهدید نظامی از جانب ایالات متحده نیست. بلکه مشکل رژیم آن است که از هنگام خروج ایالات متحده از برجام، سال بسیار سختی را پشت سر گذاشته و با مشکلات بسیار بیشتری در آینده روبرو می باشد که این، پایه های حکومت آنها را به شدت لرزان میکند.»
ژنرال یادلین گفت که «سران حکومت ایران، برخلاف ارزیابیهای پیشین خود، اکنون به خوبی احساس می کنند که تا چه حد تحریم های اقتصادی آمریکا دردناک و کارساز بوده است.»
او گفت: «در سوریه نیز، سپاه قدس حکومت ایران، در رویارویی با ارتش اسرائیل، سال بسیار بدی را گذرانده است.»
به گفته ژنرال یادلین، اکنون سال بسیار سخت تری در برابر رژیم ایران قرار دارد. زیرا تحریمها روز به روز شدیدتر می شوند. معافیتهای چند کشور در مورد ادامه خرید نفت از رژیم ایران باطل شده و صنایع فولاد و فلزات دیگر ایران نیز مشمول تحریم شده است.
یادلین گفت: «این واقعیت که کشور مقتدری چون ایالات متحده، مهمترین نهاد نظامی حکومت ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار میدهد، یکی از بزرگترین توهینها و تحقیرها نسبت به رژیم ایران است که خود را دارای اعتبار و عزت میداند. از دیدگاه من، این یک شکست بزرگ برای رژیم ایران در صحنه بین المللی بود.»
ژنرال یادلین گفت: «سران حکومت ایران آدمهای شکیبایی هستند و نقشه اصلیاشان این بود که در برابر اقدامات ترامپ، سر و صدای زیادی راه نیاندازند و با صبر در انتظار انتخابات سال آینده ایالات متحده و احتمال کنار رفتن ترامپ باشند. ولی جریانات فعلی به طور ناگهانی به وجود آمدند و نقشه آنها به هم ریخته شد و سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گرفت. این، برای رژیم ایران بسیار سنگین و غیرقابل تحمل بود.»
رئیس پیشین رکن اطلاعات ستاد ارتش اسرائیل، در پایان گفت که خمینی ناچار شد جام زهر را سر بکشد و ممکن است جام دیگری در انتظار خامنه ای باشد.
یک وزیر کابینه اسرائیل نیز که با امور امنیتی و نظامی آشنایی نزدیک دارد، در یک گفتگوی رسانهای ارزیابی کرد که احتمال بروز جنگ در مرحله کنونی بسیار ضعیف است. این وزیر که «صخی هنگبی» نام دارد و در گذشته رئیس کمیسیون امنیت و امور خارجی پارلمان اسرائیل بوده، ارزیابی کرد که امکانات گوناگونی در جریان رویارویی کنونی وجود دارد و هر اندازه که رژیم ایران بیشتر به داخل مرداب فرو رود، به سود امنیت اسرائیل خواهد بود و از امکانات تعرضی رژیم ایران علیه اسرائیل، توسط عوامل مزدور آن در منطقه کاسته خواهد شد.
نیروهای نظامی اسراییل هم باید بفکر تولید ویا خرید موشکهایی باشند که دوربرد بوده ویا سیستم ضد موشک قوی داشته باشند تا ازگرند حیله ها و حملات احتمالی جمهوری اسلامی ایران در امان باشند.